נכנסו מים מאמבט הקירור לסיר הבישול - האם הבירה שלי הזדהמה ונהרסה?

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

טוב, אני יודע שזה נשמע כמו טעות של מתחילים אבל לכל דבר יש פעם ראשונה.

אני מבשל מרכז וגרעינים ולשם ייצור הבירה אני מבשל כחצי מכמות הבירה, מקרר אותה כאשר היא בסיר הבישול המכוסה ומוסיף כמות מים קרים עד ל OG הרצוי. עד היום התוצאות הן לשביעות רצוני ולא היו לי תקלות רציניות.

היום בצהריים בישלתי וייצן ובהיסח הדעת מילאתי את האמבטיה יותר מדי, כתוצאה מכך סיר הבישול נטה על הצד ונכנסה כמות לא ידועה של מים. ראיתי את זה קורה ומיד ייצבתי את הסיר וניגבתי את שולי המכסה.

הסיר הוא חבית לשעבר, מכוייל בשנתות של 10, 15, 20 ליטר (סימנתי על דופן הסיר) אבל זה לא מדויק במיוחד.

לפי מה שנכנס למיכל התסיסה ומה שנשאר בסיר, אני לא יכול לדעת אם נכנסו 20 מ"ל או 500 מ"ל.

נשאלת השאלה - האם הבישול ירד לטמיון? זה קרה פעם למישהו? האם מרגישים את הקילקול מיידית או שזה משהו שיבוא אחרי חודש - חודשיים לאחר התסיסה?

תודה מראש לעונים - תרגישו חופשי לגחך :) ואין ספק, הגיע הזמן לקנות / לייצר צ'ילר כדי ששטויות כאלה לא יקרו יותר.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תרגע, לא קרה אסון - הכי הרבה הזדהמה לך הבירה.

יש מצב שהבירה הזדהמה. אבל באותה המידה יש גם אפשרות שלא קרה שום אסון

תתסיס כרגיל ותבדוק מידי פעם. אם הבירה לא מחמיצה או מסריחה - ניצלת.

ובפעם הבאה תשתמש בצ'ילר החדש שאתה בונה/קונה. :)

עודד
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

זה לא כל כך טוב אבל יש מצב שלא קרה כלום, במיוחד אם התירוש עדיין היה רותח.

 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. RDWHAHB

ב. בתקופה בא אני בישלתי מרכז חצי כמות, קיררתי ודיללתי את התירוש בקרח קנוי (Mr Ice) . לא היו לי בעיות של זיהום. בצורה כזו אין צורך בקירור חיצוני של התירוש בכלל.

ג. לגבי צ'ילר, דעתי היא שזה לא הדבר הראשון שהייתי משקיע בו אם תקציבך לא בילתי מוגבל.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יובל- קאודרס's picture

Location

הרצליה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2012

קרה לי בבישול הראשון שלי

אמנם נכנסו ממש מעט מים, אבל אכן מדובר באירוע מלחיץ אך לשמחתי זה לא השפיע על הבירה

אני מציע לך להמשיך בתהליך..