טוב, אני יודע שזה נשמע כמו טעות של מתחילים אבל לכל דבר יש פעם ראשונה.
אני מבשל מרכז וגרעינים ולשם ייצור הבירה אני מבשל כחצי מכמות הבירה, מקרר אותה כאשר היא בסיר הבישול המכוסה ומוסיף כמות מים קרים עד ל OG הרצוי. עד היום התוצאות הן לשביעות רצוני ולא היו לי תקלות רציניות.
היום בצהריים בישלתי וייצן ובהיסח הדעת מילאתי את האמבטיה יותר מדי, כתוצאה מכך סיר הבישול נטה על הצד ונכנסה כמות לא ידועה של מים. ראיתי את זה קורה ומיד ייצבתי את הסיר וניגבתי את שולי המכסה.
הסיר הוא חבית לשעבר, מכוייל בשנתות של 10, 15, 20 ליטר (סימנתי על דופן הסיר) אבל זה לא מדויק במיוחד.
לפי מה שנכנס למיכל התסיסה ומה שנשאר בסיר, אני לא יכול לדעת אם נכנסו 20 מ"ל או 500 מ"ל.
נשאלת השאלה - האם הבישול ירד לטמיון? זה קרה פעם למישהו? האם מרגישים את הקילקול מיידית או שזה משהו שיבוא אחרי חודש - חודשיים לאחר התסיסה?
תודה מראש לעונים - תרגישו חופשי לגחך :) ואין ספק, הגיע הזמן לקנות / לייצר צ'ילר כדי ששטויות כאלה לא יקרו יותר.