להרוג אותם

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
יובל- קאודרס's picture

Location

הרצליה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2012

היי, לא יכולתי לחשוב על כותרת אינפורמטיבית יותר :)

חשבתי לעצמי היום, בביקבוק ביתי, קיימת דרך להרוג את השמרים (אחרי שלב התסיסה בבקבוק כמובן).

חשבתי על חימום הבקבוק בצורה כזו או אחרת כדי להרוג אותם וכך להשאיר את טעם הבירה יציב. מישהו ניסה? ממליץ? אפקטיבי? תנו לחיות לחיות?

חג שבועות שמח

יובל

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

חימום = פיסטור.


הנהוג הוא להשרות במים חמים (סביבות ה 70 מעלות כמה שזכור לי), אבל אני אומר "למה, לעזאזל?"....  לא, לא ניסיתי בדיוק מהסיבה של "למה, לעזאזל?"....

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ניסיתי. להלן התובנות:

http://myhomebrewedbeer.blogspot.com/2010/01/blog-post_31.html

 

Location

ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/10/2012

השאלה היא מדוע להרוג את השמרים. הדעה שבגלל השמרים הבירה משתנה עם הזמן ומקצרת את זמן המדף היא לא בהכרח נכונה.

השינוי בבירה הוא תהליך כימי שלא קשור בהכרח לשמרים. את השינוי הזה לא ניתן להפסיק על ידי הריגת השמרים אלא רק על ידי קרור

(שלא מפסיק אלא רק מאט את התהליך). אם נקח לדוגמא יין אז את השמרים הורגים (או מוציאים מהיין על ידי פילטור) לא בגלל שרוצים

להפסיק את תהליך השינוי הכימי אלא בעיקר בגלל שרוצים להפסיק את תהליך התסיסה כדי לקבל יין חצי יבש או מתוק. למשל, כמעט כל יין לבן עובר

פילטור כך שבטוח שאין בו שמרים ולמרות זאת אחרי כמה זמן הצבע שלו משתנה לחום והוא מתקלקל - זהו התהליך הכימי שלא קשור לשמרים

שאני מדבר עליו. 

 

אגב, באיזו כתבה נדמה לי שקראתי שדוקא בירה ביתית נשמרת יותר זמן מאשר בירה תעשיתית בגלל המשקעים שנשארים בבקבוק

ועוזרים לשמר את הבירה - האם עוד משהו שמע את הטיעון הזה ?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמרים בבירה מגנים עליה מפני דבר עיקרי (וחשוב) - חימצון. אפשר להגיד שזה עוזר לשמור על הבירה לאורך זמן ביחס לבירה שאין בה שמרים.
מצד שני - שמרים מתים עוברים עם הזמן תהליך של אוטוליזה, מה שמייצר טעמים וארומות שאינם רצויים בבירה.

ויש עוד טיעונים והשפעות לכאן ולכאן...

בקיצור - כמו כל דבר בחיים, אין שחור ולבן. יש יתרונות ויש חסרונות לכל אחת מהשיטות.

יובל- קאודרס's picture

Location

הרצליה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2012

תודה על התובנות!

דגן, מאמר מרתק אבל השארת אותי במתח בסוף! 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אין סיבה לפסטר בירה ביתית. זה בגדול הורס אותה ומבטל את הפוטנציאל שטמון בה. הדבר הנכון זה לתת לה להמשיך לתסוס ובעיקר להתיישן בבקבוק. 

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/10/2012

מסכים לחלוטין Smile