היי,
יש לי לאגר במנוחת דיאצטיל.
אמור להיכנס מחר לסקונדרי וליישון ב 3 צלסיוס לחודש.
אלא מה, רוצה להגיש את הלאגר ללונגשוט.
אפשרויות:
1. לבקבק אחרי מנוחת דיאצטיל ולהגיש ללא סקונדרי ויישון.
2. להעביר לסקונדרי להוריד ל 3 צלסיוס לבקבק אחרי כשבוע בסקונדרי.
3. לא להגיש בכלל בירה שאינה מוכנה.
4. כל רעיון/הצעה אחרים יתקבלו בברכה.
תודה,
ביקבוק לאגר
בועז, ההתלבטות מוכרת בהחלט.
אם אני מבין נכון הדד ליין להגשה ללנוג שוט הוא יום שישי בעוד שבוע וחצי. השיפוט הראשון יתרחש בשבוע שלאחר מכן (כך כתוב באתר של גדי). ז"א שהבירה צריכה להגיע כבר מוגזת בשישי הבא (או אולי - כמעט מוגזת לגמרי).
אין לך חודש ללאגרינג. אבל אולי אם אתה יכול להוריד את הטמפ' נמוך יותר, אולי מינוס 1 או מינוס 2, זה יעשה את העבודה מהר יותר.
שוב, זה לא אידאלי אבל עשוי לעבוד. אם כן, תוריד ל1- למשך שבוע, תבקבק ביום שלישי או רביעי הבא ואז עד שיטעמו לסבב הסינון הראשוני הבירה תהיה מוגזת והיא תשתפר עד סבב השיפוט השני.
יש לך אופציה לחבית ולהגזה בCO2?
נועם, תודה על ההתייחסות,
אין לי אופציה של חבית ו CO2.
אני נוטה להעביר לסקונדרי להוריד ל 3 צלסיוס, להתייעץ עם גדי ונראה.
לאגרינג, מרכיב חשוב בלאגר
למה להתעקש להגיש משהו שהוא לא מאה אחוז מוכן?
אתה צודק, גם אני חושב שלאגר לא יהיה מוכן. ניתן להם שבוע גיזוז, אני מניח שבחום הגיזוז יהיה די מהיר, ונעביר לקירור עמוק. נגיש לסגנון חופשי. |
למה להגיש בירה שאינה מוכנה ושלא בדקת אותה קודם, אולי הזדהמה? אולי יש לה טעם של ביצים סרוחות? אולי היא ללא גיזוז בכלל? ועוד לתחרות?! אתה באמת רוצה להגיש משהו שאין לך שמץ של מושג מה הוא ואיך הוא יצא?
התחרות תהיה גם שנה הבאה ועוד שנתיים ואללה יודע עוד כמה.... ותכל'ס, זו כולה תחרות, כן?...
למה לעשות את זה. הרי המטרה של כולנו זה להעלות את קרנה של הבירה הביתית/בוטיקית, לא? אני לא אציין שמות של מבשלות בוטיק גדולות שמוכרות בירות שהן פשוט עלבון לחיך.
רק מה הן גם יורות לכולנו ברגליים (ובראש).
אני, לא מוציא בקבוק (או חבית) אחד מהמבשלה אם לא עבר בדיקת טעימות מקיפה. רצוי על הבוקר, לפני הקפה ;)
תשובה 3 נכונה
תודה לכל המשיבים,
איך אמר גל'ס "כולה תחרות", לכן מכיוון שהבירה לא במאה אחוז מוכנה כלאגר היא תוגש בסגנון חופשי.
יחליטו השופטים ויעירו הערות ומכולם נלמד בכדי לשפר את הבירות שלנו.
אני מקווה שבשנה הבאה ההודעה תבוא מוקדם מספיק בכדי שאפשר יהיה לבשל לאגר ראוי.
אם יש לך לאגר חופשי אז או שתחזק אותו או שתחליף...
אני חושב שחבל על הכסף והזמן כי כנראה שההערות שתקבל יהיו- "תן לבירה לסיים תסיסה+ יישון" ואת זה אתה כבר יודע. לשיקולך
גם לי היו התלבטויות דומות...האם להגיש בירה שאני לא 100% מבסוט ממנה...בסוף החלטתי שלא.