ביקבוק לאגר

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

היי,
יש לי לאגר במנוחת דיאצטיל.
אמור להיכנס מחר לסקונדרי וליישון ב 3 צלסיוס לחודש.
אלא מה, רוצה להגיש את הלאגר ללונגשוט.
אפשרויות:
1. לבקבק אחרי מנוחת דיאצטיל ולהגיש ללא סקונדרי ויישון.
2. להעביר לסקונדרי להוריד ל 3 צלסיוס לבקבק אחרי כשבוע בסקונדרי.
3. לא להגיש בכלל בירה שאינה מוכנה.
4. כל רעיון/הצעה אחרים יתקבלו בברכה.
תודה,

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בועז, ההתלבטות מוכרת בהחלט.

אם אני מבין נכון הדד ליין להגשה ללנוג שוט הוא יום שישי בעוד שבוע וחצי. השיפוט הראשון יתרחש בשבוע שלאחר מכן (כך כתוב באתר של גדי). ז"א שהבירה צריכה להגיע כבר מוגזת בשישי הבא (או אולי - כמעט מוגזת לגמרי).

אין לך חודש ללאגרינג. אבל אולי  אם אתה יכול להוריד את הטמפ' נמוך יותר, אולי מינוס 1 או מינוס 2, זה יעשה את העבודה מהר יותר.

שוב, זה לא אידאלי אבל עשוי לעבוד. אם כן, תוריד ל1- למשך שבוע, תבקבק ביום שלישי או רביעי הבא ואז עד שיטעמו לסבב הסינון הראשוני הבירה תהיה מוגזת והיא תשתפר עד סבב השיפוט השני.

יש לך אופציה לחבית ולהגזה בCO2?

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

נועם, תודה על ההתייחסות,

אין לי אופציה של חבית ו CO2.

אני נוטה להעביר לסקונדרי להוריד ל 3 צלסיוס, להתייעץ עם גדי ונראה.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לאגרינג, מרכיב חשוב בלאגר

למה להתעקש להגיש משהו שהוא לא מאה אחוז מוכן?

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

אתה צודק, גם אני חושב שלאגר לא יהיה מוכן.
אני אבקבק היום שישה בקבוקים,

ניתן להם שבוע גיזוז, אני מניח שבחום הגיזוז יהיה די מהיר, ונעביר לקירור עמוק. 

נגיש לסגנון חופשי.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

למה להגיש בירה שאינה מוכנה ושלא בדקת אותה קודם, אולי הזדהמה? אולי יש לה טעם של ביצים סרוחות? אולי היא ללא גיזוז בכלל? ועוד לתחרות?! אתה באמת רוצה להגיש משהו שאין לך שמץ של מושג מה הוא ואיך הוא יצא?
התחרות תהיה גם שנה הבאה ועוד שנתיים ואללה יודע עוד כמה.... ותכל'ס, זו כולה תחרות, כן?...
למה לעשות את זה. הרי המטרה של כולנו זה להעלות את קרנה של הבירה הביתית/בוטיקית, לא? אני לא אציין שמות של מבשלות בוטיק גדולות שמוכרות בירות שהן פשוט עלבון לחיך.
רק מה הן גם יורות לכולנו ברגליים (ובראש).
אני, לא מוציא בקבוק (או חבית) אחד מהמבשלה אם לא עבר בדיקת טעימות מקיפה. רצוי על הבוקר, לפני הקפה ;)

מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

תשובה 3 נכונה

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

תודה לכל המשיבים,

איך אמר גל'ס "כולה תחרות", לכן מכיוון שהבירה לא במאה אחוז מוכנה כלאגר היא תוגש בסגנון חופשי.

יחליטו השופטים ויעירו הערות ומכולם נלמד בכדי לשפר את הבירות שלנו.

אני מקווה שבשנה הבאה ההודעה תבוא מוקדם מספיק בכדי שאפשר יהיה לבשל לאגר ראוי. 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אם יש לך לאגר חופשי אז או שתחזק אותו או שתחליף... Tongue out

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אני חושב שחבל על הכסף והזמן כי כנראה שההערות שתקבל יהיו- "תן לבירה לסיים תסיסה+ יישון" ואת זה אתה כבר יודע. לשיקולך

יואב

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

תקווה שיהיו הערות...

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

אני בהחלט מקווה שתהיינה הערות בונות.

אגב, לקראת השני לאוגוסט הבירה תהיה חודש בסקונדרי 3 מעלות וביקבוק כשבועיים וחצי לפני הלונגשוט.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

מן הסתם השיפוט הרבה קודם....

בכל מקרה, שמור בקבוק

יואב

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

גם לי היו התלבטויות דומות...האם להגיש בירה שאני לא 100% מבסוט ממנה...בסוף החלטתי שלא.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery