בישול בקיץ

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
גיל מאייר - כבירה's picture

Location

Maagan Michael
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/07/2012

שלום לכולם.

שמי גיל, ואני מבשל חובב כמעט שנה. כעת רוב הבישולים הם AG.

הבעיה היא שעוד אין לי מקרר...

האם ישנן סוגי בירות שניתן להתסיס בטמפרטורות של הקיץ? 

האם הדבר בתלוי בסגנון? בשמרים?

הבנתי שכנראה לא תהיה ברירה להתארגן על מקרר, אבל בינתיים זקוק לעזרתכם.

כבירה - מבשלה ביתית במעגן מיכאל

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

גיל שלום,

אני פותח שנייה סוגריים לפני שקופצים עליי

אני עפרי, החבר'ה הוותיקים מכירים אותי, מבשל כבר 3 שנים AG בתהליכים של בניית מערכת HERMS, החלטתי לחזור להתעסק בפורום אחרי תקופת הדממה (הלונגשוט הקודם בגדול גרם לי להפסיק), והעובדה הבעייתית שחזרתי מסין לפני קצת פחות מחודש שגם מנע ממני.

סוגר סוגריים

חום מאוד לא טוב לבירה תסתכל בקישור הבא מה לנו קרה לפני שני קיצים כשהשארנו שני ארגזי בירת חיטה בחום הבאר שבעי,

 

http://www.youtube.com/watch?v=2dIQLRc2tqI

בעניי הכי כדאי לך להשיג מקרר ככה יש לך יכולת לשלוט על הטמפ' לכל האורך ואם לא אז לבנות מקרר רוזנבלאט ראה קישור

http://zion.e-snif.com/content/%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8-%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%9C-%D7%90%D7%95-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8-%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%9E%D7%91%D7%9C%D7%90%D7%98

זה נידון בשירשורים כאן לא מעט.

אם לא

תנסה למצוא אזור בבית שהוא קר יחסית סביב ה 24-20 מעלות באמצע היום., ממ"ד, חדר שלא מקבל שמש.

ומקרה יחסית קיצוני ואני לא בטוח שיעבוד ובטח לא אסטטי, קח גיגית תמלא במים תניח את הבקבוקים, זה ישמור על טמפ' יחסית קבועה, ואם זה ארגזים אז שים על זה מגבת שנוגעת בגיגית ,שתהיה לחה, ואם תפעיל על זה מאורר זה אמור גם לעזור

חוץ מזה גיל אתה קיבוצניק אני מבטיח לך שסיבוב בקיבוץ יעזור לך למצוא משהו.

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גיל,

בשורה התחתונה, אין בירות שכדאי להתסיס בטמפ' קיץ ישראליות.

יש סגנונות שונים שבהם מתקבלת בירה סבירה גם בתסיסה חמה יחסית (כמו אייל בלגי) אבל גם כאן, מדובר על טמפ' של 24 מעלות ולא 30 כמו בקיץ שלנו. 

אבל כמו שעופרי כתב, אפשר בשיטות שונות ומשונות לשמור על טמפ' נעימה של התסיסה. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מה הוא יכול להתסיס ב-24 מעלות? האפשרות היחידה שלו היא להתסיס בירה ב-18 מעלות לכאן או לכאן.

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד, לא כ"כ הבנתי את הערתך,

בכל מקרה ישנם זני שמרים שנותנים תוצאות טובות ואפילו רצויות בטמפ של עד 24-26 מעלות.

כמו זה: http://www.fermentis.com/fo/pdf/HB/EN/Safbrew_T-58_HB.pdf

http://www.whitelabs.com/beer/strains_wlp550.html

http://www.whitelabs.com/beer/strains_wlp566.html

 

בהצלחה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עדכון באותו נושא:

חזרתי מארה"ב עם כמה זני שמרים נוזליים. ביניהם WLP568 Belgian Style Saison Ale Yeast Blend

היצרן מצהיר על: Optimum Fermentation Temperature: 70-80°F

(ז"א בין 21 ל 27 מעלות)

התחלתי תסיסה בטמפ' נמוכה ונתתי לשמרים להתחמם ללא בקרת טמפ'. החדר אצלי עומד על 25 מעלות.

אני מחזיק אצבעות.


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

מניסיון, השמרים האלה אוהבים חום כל טמפ' מעל 24C תתאים לפרופיל הרצוי

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז אני בכיוון הנכון Laughing

 

זה לא גורם ל fusel alcohols ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

תשתדל לא להגיע מעל 31-32 מעלות

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המקסימום היה 28.2C

כרגע זה ירד חזרה לכיוון ה27C.

זה גם נראה שרוב השמרים שקעו. אני אמדוד גרביטי כדי לראות מה המצב.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט