האם הבאץ' נהרס?

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

אהלן צריך את עזרתכם שמי עידן דופין אני בשלן חובב זהו (הבישול ה-5 באול גריין) , אתמול אני ואחי הכנו באץ' של 20 ליטר בסגנון IPA 

כל הבישול התנהל באופן הרגיל (בישול בגז אם מאש בצידנית) רק שיצא לנו בערך 15 ליטר במקום 20

כנראה בגלל שטמפ הבישול הייתה בגהוהה מידיי והתאדה יותר מידיי תירוש

כדי לפתור את הבעייה הוספתי 2 ליטר מים אם 250 סוכר ענבים (מומס) ואז הוספתי את השמרים

האם הרסתי את הבאץ'? האם הטעם ישתנה באופן משמעותי?

תודה

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היי עידן,

RDWHAHB

תרגע, לא קרה אסון. אם הרתחת את המים לפני אז קרוב לודאי שלא קרה שום אסון

הטעם ישתנה - אבל בכל בישול יוצא טעם קצת שונה- אין מה להתרגש במיוחד.

גם אם לא הרתחת את המים - אל תחשוש יותר מידי - תן לשמרים לעשות את העבודה שלהם ותראה מה קורה בהמשך.

 

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עידן,

ברוך הבא.

כמה דברים,

א. גם 15 ליטר זה בירה. אין חוק כתוב שבטצ' חייב להיות 20 ליטר.

ב. יעזור לנו מאד לעזור לך אם תכתוב גם מה היה הגרביטי של התירוש לפני ואחרי הרתיחה.

יכול להיות שאידית יותר מידי מים בעת הרתיחה ולכן באמת נשארת עם פחות תירוש ממה שתיכננת, אבל במצב כזה, חשוב להבין כי רק המים התאדו (!). הסוכר שהיה בנוזל נשאר והנוזל רק נעשה מרוכז יותר.

דהיינו, הפתרון שלך של הוספת מים הוא מצויין, אבל לא הייתה סיבה להוסיף עוד סוכר.

 

הבירה תצא בסדר גמור אבל אולי תהיה אלכוהולית יותר ממה שתכננת וגם אולי יותר יבשה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

תודה רבה על התגובה המהירה והמרגיעה

התכנון היה כך שאחוז האלכוהול יהיה 6.5%

 ה-O.G המתוכנן 1.061 

ה-F.G המתוכנן   1.011

 

בפועל: אחרי הרתיחה והוספת המיים המדוברת יצא 1.062 ואם הכיול בבירסמיט יצא 1.064 

      לפני הרתיחה לא מדדתי

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז יצא 1.064 במקום 1.061. זה בסדר גמור. אבל כנראה באמת לא הייתה סיבה להוסיף סוכר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא קרה כלום.

 

יש כאלה שמראש מכוונים נמוך במים וגבוה טיפה בגרביטי ואז מתקנים לגרביטי הרצוי עם מים.

בעזרת רפרקטומטר אפשר להגיב מהר ללא צורך בתיקונים - גם לפני ההרתחה וכמובן שגם בסופה.

 

ויש כאלה שלא מתקנים רק רושמים מה יצא וזורמים עם זה - אם יצא בישול פגז - זוכרים

אם לא - מתקנים את המתכון או התהליך לפעם הבאה

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

חברים תודה רבה על התגובות

אני אבדוק בעוד מספר ימים את הגרביטי ואעדכן אותכם בהמשך 

המון תודה

 

Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

   שלום עידן

   השאלה אם בדקת גרבטי לפניי הוספת המים עם הסוכר או אחרי 

   אני חושב שצריך לבדוק גרבטי לפניי הכנסת השמרים ואחרי התסיסה