Stuck Mash!!

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

בישלתי אתמול חיטה בלגית שכלל את כל התהליך המסורתי (סיריאל מאש ולאחר מכן מאש שלם עם הסיריאל) .

את המאש אני עושה במאש טאן שהוא סיר נירוסטה עם צינור רשת נירוסטה לחיבור הניאגרות לסינון.

בסיום שלב המאש כשפתחתי את הברז לרוקן את המאש לסיר הבישול המאש היה תקוע ולא משנה כמה עירבבתי טילטלתי ניערתי ואפילו

צעקתי על המאש טאן לא הישתחרר התירוש לסיר הבישול ורק אחרי ניעורים ועירבובים הצלחתי להגיע למצב שהתירוש טיפטף ...

כל התהליך לקח משהו כמו שעה ו 10 דקות ורק אחרי התחלתי לבשל !!

 

האם הבירה נהרסה ?

יש למישהו רעיון מומלץ שעובד לו יפה לסינון המאש במקום הצינור רשת ?

 

 

 

מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

לדעתי אין לך ברירה אלא לבנות מניפולד.

אתה יכל לבקש מרחמים מהאחזקה שיעזור לך.

אם אתם כבר בונים - תבנו שניים -גם אני צריך אחד.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השיטה שלי היא BIAB.

בישלתי כבר בירה עם 30 חיטה לא מולתתת וג'יימס מBasic Brewing Radio בישל בירת חיטה עם 100% חיטה וכן בירת שיפון (RYE) עם 100% שיפון ללא כל תקלה. את זה יהיה קשה מאד מאד לעשות במאש טאן עם צינור רשת או מניפולד.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

הי נועם,

 

האם קנית שק מוכן או בד עבור ה-BIAB? אם שק אז היכן קנית ואם בד אז איזה ואיפה?

 

תודה,

צביקה ג.

צביקה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קניתי בד וילון סיננטי לבן מסוג VOILE ברחוב נחלת בנימין בת"א.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

מניפולד זה אחלה פיתרון רק יש לי הרבה פיטינגים  שאני צריך על מנת שהוא יישב יפה בתוך המאש טאן .

כן מרטין גם אני ישר חשבתי על רחמים Laughing.

BIAB זו אחלה שיטה ...

הפתרון זה חלק מהעניין השאלה היא האם שעה + של מאש וספארג' לא קילקלו את הבירה ....

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני ממש לא חושב ששעה + של מאש וספארג' יקלקלו את הבירה

 

במבשלות מסחריות ה run off לוקח לפעמים שעות והבירה בסדר גמור.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

FALSE BOTTOM

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

Location

ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/10/2012

הבירה לא מתקלקלת עד שהיא מתקלקלת.

תגמור את כל התהליך ותטעם - רוב הסיכוי הוא שהבירה תהיה בסדר.

תתיחס לזה כעוד ניסיון - מי יודע אולי דוקא זה שבפועל עשית השריה

יותר ארוכה רק שיפרה את התוצאה הסופית.

מצד שני, הבעיה העיקרית היא לא ההשריה הארוכה אלא זה שהתרגזת.

אף אחד לא אוהב שמתרגזים עליו - בודאי לא המאש. תתנצל ותקווה שהמאש

יקבל את ההתנצלות.  Yell

tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

אהבתי! גם נכון וגם מצחיק

צביקה