צריך חוות דעת על מתכון לפני שאני הולך לבשלו

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

זהו המתכון המקורי:

http://www.homebrewtalk.com/f78/vanilla-caramel-cream-ale-23680/

מכיוון שאין לי ציוד לAG אני מתכוון לבשל את המתכון הבא כבסיס ולהוסיף לו את התמצית ווניל ואת הלקטוז כמו שכתוב במתכון המקורי: http://www.northernbrewer.com/documentation/beerkits/CreamAle.pdf

נראה לכם שזה יצא סבבה או שצריך לעשות עוד שינויים ושיפורים על מנת שזה יצא טעים?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

עדכון:

מצאתי את המתכון המקורי שהיה ל-Extract, אבל גם לו יש שתי גרסאות:

http://www.homebrewtalk.com/f12/caramel-cream-ale-2435/#post19258

http://www.homebrewtalk.com/f37/hints-sweeter-brew-hint-vanilla-8369/#post82836

המתכונים בערך אותו הדבר רק שהשני נראה עשיר יותר, מה לדעתכם יצא יותר טוב?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ליאור, השגת אותי.

גם אני ראיתי את המתכון המקורי של הבחור שבישל מרכז. לא הספקתי לכתוב.

בכל מקרה ההבדלים בין המתכונים שמצאת מזעריים. ההבדל שאני רואה הוא תוספת וויסקי אמריקאי למתכון. אני הייתי מוותר על זה. נשמע מוגזם לגמרי.

 

אבל שים לב לשימוש ברכז יבש ולא ברכז נוזלי. יש לזה משמעות. הוא יותר בהיר. 

יכול להיות שבמתכון הזה זה פחות קריטי כי יש קריסטל 60. אבל החלפה ברכז נוזלי בהיר+רכז חיטה לא יתנו בדיוק את אותה התוצאה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

כן שמתי לב לזה, אני אקנה רכז יבש ואלך לפי המתכון הראשון.

תודה!

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השמרים שונים

בשנו גרמנים בראשון אמריקאים

 

אם יש לך לקטוז - לך על האמריקאים ושמור לנו בקבוק - נראה מעניין

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

דווקא בכל המתכונים ששמתי (חוץ מזה של הקיט של נורת'רן ברואר) יש שמרים גרמניים.

למה עדיף אמריקאים כשמשתמשים בלקטוז?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנחתי שאין לך שמרים גרמנים כי אין כאלה יבשים(לא מדובר כאן על שמרי בירת חיטה)

מכאן שיש לך שמרים אמריקאים - US05

 

לגבי הלקטוז - אם אין לך - אז אפשר להנדס מתיקות בבירה בצורה אחרת(שמרים, טמפ מאש ועוד)

 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

הבנתי, תודה.

עוד לא קניתי את החומרים (פרט ללקטוז שמצאתי, קילו ב-100 ש"ח) אז אני עדיין לא יודע אילו שמרים יהיו לי..

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבל אנחנו יודעים...

האפשרויות הם לא גדולות כ"כ לצערי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

עדכון - היום שתיתי לראשונה את הבירה (המתכון הראשון).

הבירה יצאה מרה מאוד. חשבתי שהבירה הזאת תהיה קלה לשתיה ולא כל כך מרה אז זה קצת מבאס.

את הוניל בכלל לא מרגישים (למרות ששמתי 6oz של תמצית וניל) - אולי בגלל שהשתמשתי בתמצית וניל 100% טבעית?

נראה לי שאנסה לבשל את הבירה הזאת שוב מתישהו, עם פחות כשות וקצת יותר וניל ולקטוז. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמת 170 מ"ל תמצית וניל ולא מרגישים את זה בטעם?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

כן...

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

תן לבירה זמן בבקבוק- המרירות תרד משמעותית עם השבועות/חודשים שהיא תתישן.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אני מקווה. בנתיים היא 3 שבועות בבקבוק.

אני אנסה אותה שוב עוד חודש.