הודעה ראשונה בפורום + בקשה קטנה לעזרה

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/14/2012

שלום לכולם,

 

אז כפי שניתן להבין מן הכותרת אני משתמש חדש בפורום, לאחר שדגן אישר את הצטרפות Laughing

 

הבאנץ' הראשון שלי היה בירת אמבר אל, כמובן שקניתי את הערכה המוכנה ועשיתי הכל לפי השלבים המדוקדקים שדגן העביר לי במיילים והבירה יצאה פשוט מ-ע-ו-ל-ה !

 

מאחר שהח'ברה פשוט חיסלו לי את הבקבוקים אני מתכוון להכין את הבאנץ' הבא שתהיה בירת מנזרים - טריפל מעל 10% אלכוהול, כמה שאלות :

 

1.האם יש למישהו מתכון להמליץ לי עליו ?

2. האם אפשר לקחת את המתכון של האמבר אל האחרון שעשיתי ופשוט לשים 2 שקיות שמרים וכפול סוכרים ואקבל יותר אחוז כוהל ?

3. שאלה נוספת, האם יש תחליף לרכז\אבקת לתת ? אם אשים רק סוכר רגיל או תירס האם התוצאה תהיה שווה ?

 

בברכה, ריימונד.

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

ברוך הבא!
אישית, אני ממליץ קודם להבין מה בדיוק אתה עושה ולא ללכת עם העדר ו"לקפוץ מעל הפופיק".
אז הכנת בירה אחת שיצאה טובה (ככל הנראה Wink), אבל האם אתה באמת יודע מה בכלל עשית שם? האם אתה רוצה ישר לקפוץ לבירה עתירת אלכוהול ולא ממש פשוטה להכנה? האם לא עדיף ללמוד קצת, לנסות קצת וללכת בהתחלה על ה"בירות הפשוטות"?

תשובות לשאלותיך (בערך):

1. אין לי מתכונים להמליץ עליהם. אני שונא טריפלים ובירות מנזרים. אוהב IPA, פורטרים, פייל אייל ושאר מריעין בישין. בלגיות, טריפלים ושאר ה"מרקים" המתוקים - לא תודה...
2. תאורתית כן. מעשית, לא ממליץ. יש סוגי שמרים שלא מתמודדים טוב עם אלכוהול גבוה, הבירה תצא אלכוהולית ומתוקה להחריד.
3. סוכר רגיל ימתיק מאוד את הבירה ויוסיף גם אלכוהול. ופה אני שוב חוזר למה שציינתי - תלך על בירה פשוטה בשלבים ההתחלתיים, תבין מה אתה עושה, אחרי שתלמד ותבין ותטעה ותשתפשף, תעבור הלאה.
משום מה , תמיד הבירה הראשונה יוצאת "מעולה" ותמיד החברים מחסלים אותה, אבל אחרי כמה בישולים ותובנות, אתה מבין שהבירה הראשונה שלך הייתה חתיכת ח#$%א ושחברים שלך פשוט.... חברים טובים Laughing.

קח בקלות את הדברים, אתה הרי פה כדי ללמוד (גם אני). תנסה שוב את המתכון הראשון ותתקדם הלאה.
אגב "באץ'" ולא "באנץ'".

זו דעתי האישית, מנסיוני הדל. מי שלא מקובל עליו, נו....שוייין.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ריימונד, ברוך הבא.

דעתי כדעת גל שכתב לעיל,

אם קנית קיט ובישלת אותו בהצלחה, אני ממליץ לך להמשיך כך. תקנה קיט (אותו אחד או מתכון אחר) ותבשל אותו כפי שעשית.

גם לדעתי בירה "גדולה" (=אחוז אלכוהול גבוה) קשה לעשות טוב. בטח לא על ההתחלה.

ולשאלותיך

1. אתה יכול לנסות את זה. בישלתי את זה לאחרונה לפני שנתיים וחצי (לםני שעברתי לאול גריין). נראה לי שהיה בסדר. 

2. לא. ז"א אפשר, אבל לא תצא לך בירה בסגנון מנזרים בלגיים. ככל הנראה מה שיתקבל יהיה אמבר אייל חזק, מתוק ודביק.

3. אין תחליף לרכז (נוזלי או אבקתי) למעט גרעיני לתת שעורה או חיטה. אבל זה כבר מביא אותך לבישול אול גריין וזה נושא לשירשור אחר.

 

רק הערה לגבי הוספת סוכר - בניגוד למה שגל כתב לעיל, סוכר פשוט לא מוסיף מתיקות לבירה, להיפך, סוכר פשוט "מייבש" את הבירה וזאת מכיוון שהשמרים מפרקים אותו ב100% לאלכוהול ולא נשארת מתיקות כלל. מקובל להוסיף סוכר לבן לבירות גדולות ע"מ להוסיף להם אלכוהול ללא תוספת מתיקות. בייחוד בסגנונות בלגיים. זה לא תמיד מצליח להשאיר את הבירה נעימה לשתיה ולא כבדה מידי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

שלום לריימונד וברוך הבא.

אם הבירה יצאה מ-ע-ו-ל-ה אתה צריך גם להודות למי שמכר לך את הקיט

אני אצטרף לשאר המגיבים ואמליץ לא לגשת בשלב זה לבירה גדולה.

אחד מידידי בישל לפני כחודש את הבירה הראשונה שלו - קיט של בירה בלגית בהירה מבירדי וגם היא יצאה טובה למדי, (עם אחוז אלכוהול לא נמוך אם אתה באמת מתעקש על הנושא). לכן אני ממליץ להתיעץ עם מי שמכר לך את הקיט והפעם לרשום את המרכיבים של הלתת ו הרכז שיש בו ולנסות להבין את התהליכים לעומקם.

בכל מקרה בירות גדולות מתאימות יותר לשתיה בחורף ואני מאמין שאם תתמקצע בנושא בחורף הבא תוכל כבר לשבת מול האח עם כוס בירת מינזרים או אפילו בארלי ווין.

 

 

 

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/14/2012

שלום לכל המגיבים,

 

ראשית אומר תודה על הברכות כמצטרף חדש לפורום חובבי ציון .

 

לפי תגובותיכם אני אכן אשמע לעצת המומחים ואבשל שוב באץ' מתוך קיט.

 

על מנת להבין יותר לעומק את המרכיבים :

 

1. רכז הלתת \ אבקת הלתת - לפי מה שקראתי אבקת הלתת נותנת תוצאה של יותר גוף לבירה, האם מומלץ להחליף את רכב הלתת באבקת לתת ? אם כן, האם יש סוג מומלץ לבירת אמבר אל ?

2. גרעיני הלתת - יש שאומרים שאסור לסחוט את הגרב עם הגרעינים בסיום ובתהליך הבישול על הגז - האם יש הסבר ברור למישהו ?

3. שמרים - שמתי לב שיש המון סוגים של שמרים, האם מישהו יכול לתת סקירה קצרה על הסוגים וההבדלים ביניהם ?

4. הבדלים בין סוכר תירס \ לבן \ ענבים. לפי מיטב הבנתי ההבדל הוא במתיקות הסופית, האם ישנם הבדלים נוספים ?

5. כשות - כנ"ל כמו השמרים, שמתי לב שישנם המון סוגים, אם מישהו יוכל לתת סקירה קצרה אני אשמח לשמוע.

 

שאלות נוספות :

A. האם לאחר שמעבירים את הבירה ממיכל התסיסה למיכל הבקבוק צריך לשים את המכסה או לבקבק שהדלי פתוח ?

B. האם יש דרך להימנע מהמשקעים בכל בקבוק שבגללם צריך למזוג רק שלושתרבה בירה מהבקבוק לכוס - וגם זאת רק לכוס של חצי ליטר כי ברגע שעוצרים את המזיגה כל הבקבוק מתערבב בשמרים ?

C. בבירה שבישלתי היו מעט גזים, האם יש משקל מדוייק של סוכר שאני יכול לשים בכל בקבוק על מנת שיהיו יותר גזים ? מה המשקל המקסימלי לבקבוק חצי ליטר ?

 

תודה לכל העוזרים ומצטער על ה"הפצצה" בשאלות... פשוט מנסה להיות כמה שיותר מקצועי.

Smile

ריימונד.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ריימונד, אני מצטער אבל יש מידע בסיסי שכדאי שתרכוש בעצמך. אח"כ אתה מוזמן לשאול שאלות להבהרה וחידוד.

תתחיל מזה: http://www.homebrewing.co.il/prep.html (מאד בסיסי אבל זה בעברית).

אח"כ תקרא את זה: http://www.howtobrew.com

אח"כ תחזור ותשאל שאלות...

 

בהצלחה. Smile

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/14/2012

קראתי את הראשון כבר מבעוד מועד.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יפה מאד,

אז קבל בבקשה עוד משימה. קרא את הבלוג של דגן. למין הפוסט הראשון (וואו, איזו הסטוריה!) והלאה בסדר כרונולוגי:

http://myhomebrewedbeer.blogspot.co.il/2009/05/blog-post.html

זה יענה לך על המון שאלות. וגם יעלה אצלך עוד שאלות חדשות...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רימונד,

בכל זאת כמה תשובות שלא תחשוב שנטשנו אותך.

 

A. האם לאחר שמעבירים את הבירה ממיכל התסיסה למיכל הבקבוק צריך לשים את המכסה או לבקבק שהדלי פתוח ?

דלי סגור. בכדי שמזהמים שבאויר (שנישאים בד"כ ע"י אבק) לא יצנחו לתוך הבירה בזמן הביקבוק.

B. האם יש דרך להימנע מהמשקעים בכל בקבוק שבגללם צריך למזוג רק שלושתרבה בירה מהבקבוק לכוס - וגם זאת רק לכוס של חצי ליטר כי ברגע שעוצרים את המזיגה כל הבקבוק מתערבב בשמרים ?

כן. בסוף התסיסה מבצעים COLD CRASH ע"י שמקררים את המיכל כולו במקרר בטמפ של 2-4 מעלות ליום יומיים. הקור מעודד את השמרים לשקוע. אח"כ בעת ההעברה למיכל הביקבוק מרבית המשקעים נשארים במיכל התסיסה ואינם מגיעים אל הבקבוקים. בכל מקרה יהיה משקע קטן בבקוקים שנובע להתסיסה הנוספת שמטרתה הגזת הבירה. אבל אם הבקבוקים מאוכסנים במקרר לאחר סיום ההגזה, גם משקע זה ירד לתחתית הבקבוק וידבק שם.

C. בבירה שבישלתי היו מעט גזים, האם יש משקל מדוייק של סוכר שאני יכול לשים בכל בקבוק על מנת שיהיו יותר גזים ? מה המשקל המקסימלי לבקבוק חצי ליטר ?

זה מאד תלוי בסגנון, אבל באופן כללי 6-8 גרם סוכר לליטר בירה יעשו את העבודה. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/14/2012

היי נועם,

 

תודה על התשובות - ידעתי שלא תנטשו אותי, דגן הבטיח אוכלוסיה איכותית בפורום ;-)

 

רן.

Location

ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/10/2012

האתר של פלמר שהוזכר

http://www.howtobrew.com/

הוא הבסיס הכי טוב לדעתי למי שרוצה לעשות בירה בצורה מקצועית.

אבל הכי חשוב זה להתנסות וכמובן סבלנות. לקרוא זה נהדר אבל רק

מההתנסות לומדים באמת. ובכל פעם שעושים לומדים. חשוב

לתעד כל מה שאתה עושה (1) את המרכיבים - לתת,כשות שמרים וכו

(2) את התהליך - בישול, תסיסה, טמפרטורות, משקל סגולי התחלתי וסופי וכו',

(3) את התוצאה - טעם, ריח וכו'

על סמך התיעוד תוכל לנסות לעשות שינויים ולשפר עד שתגיע למה שאתה אוהב.

אחרי שתתנסה מספר פעמים השאלות תהינה הרבה יותר ממוקדות - וכך גם התשובות

כמובן שאחר כך ממשיכים לנסות דברים חדשים - חלק גדול מהכף הוא בעשיה עצמה.

 

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

אם כבר מתעסקים באיך אומרים דברים אז: מעתה נאמר אצווה ולא באץ'..