אני מתכוון למבשל בירת חיטה גרמנית (גירסת All grains מהאתר של בירדי) שלפי הטבלאות במקורות השונים כמות הפד"ח המומלצת שבה 3 - 4.5 יחידות בהנחה שיש בסביבות 0.5 יחידות פד"ח לאחר הפרמנטציה, אז צריך להגיע לא יותר מ-4 יחידות, שזה לפי החישובים כ-300 גרם סוכרוז.
חשבתי להחליף את הסוכר בדבש דבורים כדי לתת לבירה נגיעה של דבש. אני יודע מהמקורות שצריך לפצות בכמות +40% כדי להגיע למיגוז של הסוכר.
שאלתי אליכם: היות והמוטיבציה שלי בעניין החלפת הסוכר של הפריימינג בדבש היא לתת לבירה נגיעת טעם וניחוח של דבש, האם לדעתכם\נסיונכם כמות כזו של דבש המוכנסת לתסיסה השנייה תתן את האפקט הרצוי או לנטוש?
תודה על ההתיחסות,
צביקה ג.