ניסוי ליצור משהו דומה לשוף הובלון

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
Amir Darom's picture
Offline

Location

חובבי ציון 59
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/24/2011

שלום,

אני מעוניין לבשל מתכון שידמה כמה שניתן את שוף הובלון.

עשיתי קצת חיפושים בגוגל ומצאתי כל מיני מתכונים לקלון אבל יש לי כמה שאלות:

1. אני מבשל עם רכז, האם רכז לתת בהיר מהווה תחליף ללתת פילזנר שמשמש למתכון? איזה מיוחדים לשים (מתוך המלאי של בירדי).

2. מבחינת הכשות, משתמשים שם בקולומבוס (אני אחליף בצ'ינוק), סאאז (מעוניין להחליף בהלרטאו) ואמרילו (במה להחליף? סנטינל?). דריי הופינג - אין לי רעיון.

רעיונות, הצעות, וכו' יתקבלו בברכה גם מעבר לשאלות הנ"ל.

תודה,

אמיר

 

"No Hops No Glory"

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

קבל מתכון להובלון פיסטה (מקום שני- אייל בהיר בלומגשוט לפני שנה):

6.7Kg Pilsner malt

0.5Kg white sugar

mash @ 67C, 120 min

 30gr N. brewer/ Perle @60

20gr N. brewer/ Perle @ 20

30gr Saaz @ 5

irish @ 15

Wyeast belgian ardeness after 3 day pitching

Dry hopping: 60gr. Amarillo

 

יואב

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

רכז לתת בהיר הוא לא פילזנר, אבל כנראה זה הכי קרוב שתוכל לקבל

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

אם תמצא סנטניאל בארץ אז תקנה גם קצת בשבילי .. כי גם בארצות הברית אין.

למיטב זכרוני ההובלון הוא יחסית בהיר , והיות ורכז לתת באופיו יותר כהה , לא הייתי מוסיף שום גרעינים נוספים... הייתי מוסיף אולי עוד רכז... או עוד סוכר רגיל כדי להגיע לאלכ. הגבוה של ההובלון. תקנה אצל גדי את הרכז הפיני הזול יותר הוא גם קצת יותר בהיר מהשאר..

השמרים כאן ישפיעו מאוד על פרופיל הטעמים אז תיקח משהו שייתן לך פרופיל יותר בלגי ושיודע להתמודד עם בירות "גדולות"...

מבחינת פרופיל הכשות הייתי משתמש רק בשני סוגים , צ'ינוק והלרטראו.(אהבתי גם את השימוש של יואב פיסטה בפרלה , כשות קלאסי למדי). אולי תעשה קוקטייל של הפרלה והרבה צ'ינוק 60-75 גרם בבאטצ' של 20 ליטר בדריי הופ של לפחות שבוע יחס של 1/3 -2/3.

זו דעתי... 

זכור שבתכלס מדובר בטריפל ואז ב ipa יאענו תבנה את הבסיס ועליו תבנה את המשטר כשות.

הרבה בהצלחה. כשהיא תהיה מוכנה , תלך לחוף הים וזרוק אחת למים , אני אחכה לראות אם היא חצתה את האוקיינוס

Amir Darom's picture
Offline

Location

חובבי ציון 59
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/24/2011

קודם כל תודה רבה לכולכם.

עכשיו כמה עדכונים:

אין צ'ינוק - יש מגנום במקום מקווה שיעשה את עבודת המרירות נאמנה.

במקום הלרטאו הלכתי על סאאז כי הבנתי שזה מה שמשתמשים במקור. מקווה לא להתאכזב גם פה.

לארומה האמריקאית הלכתי על הקסקייד כי אין אמרילו, (עמית גם סנטינייל אין).

יש לי סאאז גם לדריי הופינג - שווה?

מבחינת הלתת, אני חושש באמת שייצא לי יותר כהה מהמקור אבל אני מוכן להקריב צבע תמורת גוף יותר מלא.

לגדי לא היה carapils אז לקחתי 200 ג' חיטה ו-200 ג' carabelge. 

די סמכתי עליו במה שהוא אמר לי, כתוצאה מחוסר ניסיון שלי. מקווה מאוד שייצא לפחות סביר. אני מניח שאדע עוד שבועיים פחות או יותר.

שאלה נוספת מבחינת התסיסה: מצד אחד אין לי תנאים מבוקרים לתסיסה אז אשתמש בטריק המגבת הרטובה להנמכת הטמפרטורה, מצד שני הבנתי של S33 צריך לתת זמן לשבת. בהתחשב באמור, כמה זמן יהיה אידיאלי לתסיסה? והאם שמרים טובים לשימוש אחרי שבילו יום אחד בבית מחוץ למקרר?

"No Hops No Glory"

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אמיר,
אם תחכה שבוע תוכל לקבל ממני שמרים שמתאימים בול לסגנון. יותר מאשר s33 שלא ממש רלוונטי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Amir Darom's picture
Offline

Location

חובבי ציון 59
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/24/2011

תודה רבה, אבל לחכות שבוע יכול להיות מעט בעייתי עבורי.

אני יודע שהשמרים חשובים מאוד, אבל אם צפויה לי בירה טובה גם ה-S33 אני אשתמש בהם, גם אם התוצאה לא תצא בדיוק מה שהתכוונתי.

אם אני ממש הורס פה את הבירה עם השמרים אני אחכה כי לא שווה להרוס בישול שלם בשביל זה.

"No Hops No Glory"

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אמיר,
אתה לא תהרוס את הבירה והיא תצא מצויינת גם עם s33, אבל שוף הובלון זה לא יהיה.
אגב, השמרים היבשים יעבדו היטב גם אם לא אכסנת אותם בקירור כמה ימים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Amir Darom's picture
Offline

Location

חובבי ציון 59
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/24/2011

טוב, אז החלטתי להתחיל בבישול, בכל מקרה היו שינויים במצרכים לכן גם עם השמרים המיועדים שוף הובלון זה לא יהיה.

יש לי שתי שאלות נוספות, מקווה שמישהו יוכל לענות בשעה הקרובה:

1. כמה חשוב הסטארטר לשמרים?

2. מצאתי סנטניאל בפריזר, יש לי גם קסקייד, מה עדיף לארומה בסוף הבישול ומה לדריי הופינג?

תודה.

"No Hops No Glory"

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

לשמרים יבשים לא נדרש סטארטר, אבל רצןי מאד להרטיב אותם לפני ההגשה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין סיבה לעשות סטארטר לשמרים יבשים. (אגב, אליבא ד׳white labs לא ממש חייבים תמיד סטארטר גם לשמרים נוזליים).
מה שכן, מומלץ מאד להרטיב את השמרים היבשים במים לפני השימוש. התהליך נידון כאן בעבר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט