הערות על הבירה שבישלתי

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אח של חבר שלי טעם את שני סוגי הבירה שבישלתי (חיטה מרכז נוזלי וחיטה מרכז נוזלי בתוספת רכז דובדבנים) והוא כתב לי את ההערות הבאות:

הערות:
1. הבירה מגוזזת יותר מדיי. תדאג שאתה מוסיף עד 120 גרם סוכר להתססה שנייה.חלק גדול מהעיקצוץ והחמיצות בא מגיזוז יתר.
2. הבירה התחמצנה. קל מאוד לעשות את הטעות הזו. כשמעבירים בין מיכל ההתססה, למיכל שהבירה צריכה לשבת ולהתאזן בו צריך לדאוג שצינור היציאה יהיה מתחת לקו הנוזל. ככה הבירה נחשפת לכמה שפחות חמצן ושומרת על הטעמים שלה.
3. עדיף שלא להשתמש בסירופ. אין מה לעשות - הטבע יודע לעשות את הכי טוב בעצמו. בסופו של דבר קיבלנו בירה בריח דובדבנים ולא היה לה ממש טעם של דובדבנים.
120 גרם סוכר על מיכל של 20 ליטר. וזו כמות גדולה מאוד. עדיף אפילו קצת פחות

 

אני לא הכי בטוח שההערות שלו נכונות ולכן אני שואל כאן מהי דעתכם.

אני השתמשתי ב150 גרם סוכר Dextrose בשתי הבירות, האם באמת עדיף לעבור ל120 גרם? זה מספיק? בבירת החיטה באמת היו הרבה גזים וראש יפה ואילו בבירה עם הדובדבנים לא היו כמעט גזים בפעם האחרונה שבדקתי אותה (הנחתי שזה בגלל שיש בה הרבה אלכוהול אז לוקח לה יותר זמן להתמגז).

לגבי החימצון של הבירה - עשיתי בדיוק את מה שהוא אמר, יש עוד דרך למנוע את זה?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ליאור,

לגבי ההערות הספציפיות קשה להתייחס ללא טעימה של הבירה המדוברת, אבל,

בנוגע למיגוז - 120 גרם של סוכר תירס לכמה בירה?!? האם ל20 ליטר או אולי בעצם פחות.

לדעתי כדאי מאד לחשב את כמות הסוכר פר ליטר בירה בסיום התסיסה. אם בישלתי 20 ליטר, יתכן שאחרי התסיסה העברת רק 18 ליטר למיכל הביקבוק. במקרה כזה 150 גרם הם באמת יותר מידי.

לגבי החמצון, זהו אכן טעם לוואי שאינו רצוי, אבל אם הבירה טריה מאד לא סביר שזה נטעם בבירה. בכל מקרה כדאי מאד לצמצם למינימום התזה או שיקשוק של הבירה לאחר סיום התסיסה. האם אתה מבקבק בעזרת מקל מילוי שמגיע עד תחתית הבקבוקים?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

לפי כמות הבקבוקים שמילאתי נראה לי שהיה לי קצת יותר מ20 ליטר, אולי 22 ליטר.

ואני אכן משתמש בעזרת מקל מילוי שמגיע עד תחתית הבקבוק.