חומר חיטוי אמוניום רבעוני בתוספת מלח נחושת

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

שלום,

רכשתי את החומר חיטוי הזה בבירדי לפני כמה זמן אבל עכשיו קראתי שהוא לא מחטא כנגד חיידקי גראם שליליים וגם שהוא הורס את הראש של הבירה.

האם למישהו יש נסיון עם החומר הזה והוא באמת עושה בעיות?

ועוד שאלה - ראיתי באיזה ווידאו ביוטיוב שרואים מישהו שהכניס חומר חיטי לשפריצר, זה אפקטיבי? או שעדיף להמשיך ולמלא את כל המיכל ולהכניס את חומר החיטוי בהתאם לכמות (מה שגם מבזבז מלא מים כשזה לא השלב של חיטוי הבקבוקים)?

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

שפריצר לא נראה לי שיעבוד לך עם החומר הזה כי זמן מגע שלו 15 דקות. באופן כללי אני אישית לא ממליץ להשתמש בשפריצר עם חומר חיטוי כי זה רעיל וכשאתה משפריץ זה נכנס לך לדרכי הנשימה, אלכוהול זה בסדר. 

השתמשתי עם החומר הזה, עשה את העבודה, לא אהבתי שזמן המגע שלו ארוך, זה לא נוח, לא נראה לי שזה פגע בראש הקצף, בנוסף, חומרי חיטוי במינונים שאנחנו משתמשים לא באמת הורגים את כל החיידקים, הם יעילים כנגד אלה שמקלקלים את הבירה, כל השאר מתים מריכוז אלכוהול או סתם לא מפריעים. אפילו על סטאר סאן רשום רק כמה קבוצות חיידקים ספציפיים שזה יעיל נגדם. וזה הגיוני.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

תודה!

אם כך אני אעבור לשימוש באלכוהול לחיטוי מיכל התסיסה והכלים, ואמשיך להשתמש באמוניום עד שהוא יגמר כדי לחטא את הבקבוקים ואז אעבור ליודופור.

 

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

הייתי עושה כך בעבר, עכשיו כשעברתי לסטאר סאן אפילו הטעם של הבירה השתפר, יש לי הרגשה שזה קשור לעובדה שאלכוהול לא מחטא כמו שצריך. 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

baram
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/08/2012

אני לא מזמן עברתי מהחומר של בירדי לסטאר סאן.

 

אני יכול להגיד לך שדי בוודאות ראש הקצף נשאר ליותר זמן באותן בירות שבישלתי.

הדבר שיותר הפריע לי הוא זמן המגע הממושך של 15 דקות לאומת דקה של הסטאר סאן. דבר שעוזר לי מאוד בבישול/ ביקבוק.

 

Location

baram
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/08/2012

אני לא מזמן עברתי מהחומר של בירדי לסטאר סאן.

 

אני יכול להגיד לך שדי בוודאות ראש הקצף נשאר ליותר זמן באותן בירות שבישלתי.

הדבר שיותר הפריע לי הוא זמן המגע הממושך של 15 דקות לאומת דקה של הסטאר סאן. דבר שעוזר לי מאוד בבישול/ ביקבוק.

 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

מאיפה השגת סטאר סאן?

לרשף אין...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

הבעיה עם אמין רבעוני (Quats) בתעשיית המזון היא שהוא לא מאושר לשימוש במזון ואו במי שתיה לפי הרגולציה של EU. הרמה המותרת של שאריות ה-Quats במזון\שתיה היא MRLs<0.01ppm, בהנחה שאתה מחטא ולא שוטף אח"כ מים שעברו עיקור אז...בכל מקרה זה לא יפריע לך לחגוג את יום הולדתך ה-120 וגם משרד הבריאות בד"כ לא עושה ביקורי בית...

אם אתה מפעיל מבשלה משלך שהיא גדולה יותר מבישול ביתי אז לך, עם כל אמצעי הזהירות הדרושים, על חומר חיטוי על בסיס של מי חמצן. מיהול של 500ppm וזמן מגע של מספר שניות יספיקו. אני בתור פרנואיד מוהל לריכוז של 1000ppm ולוקח לי את הזמן באיזי לפחות 30-60 שניות...בריכוז כזה אני אפילו לא טורח להשתמש בכפפות למרות שזה חובה וגם משקפי מגן לעיניים חובה! החומר מאוד יעיל ולשמרים אין כל בעיה להתפנק על השאריות שלו וכמובן יש לו את כל האישורים למזון.

אם אין לך אפשרות להשיג חומר חיטוי על בסיס מי חמצן, אתה יכול להשתמש באלכוהול 70% פחות יעיל אבל לפחות מריח טוב ולא מסוכן אם כי דליק, אז להיזהר עם הסיגריות...

אם אתה מעוניין אז צור איתי קשר בעניין חומר חיטוי על בסיס מי חמצן

בכל מקרה בהצלחה :)





צביקה

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

מה מכיל חומר חיטע על בסיס מי חמצן? מה ההרכב הכימי?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

דוגמא למוצר כזה המשמש בתעשיית המזון לחיטוי בעת CIP הוא DIVOSAN FORTE VT6 של חברת JohnsonDiversey, גם אנחנו מייצרים חומרים דומים לתעשיית המיצים, בירות ויקבים (אבל לא מוכרים לקימעונאים וגם לא לסיטונאים אלא ישירות למפעלים). בכל מקרה, אם תרצה יעוץ בעניין השימוש אשמח לעזור וגם לתת דוגמא קטנה לאחר הסבר בטיחות היות והחומר מאוד מאוד פעיל כאשר הוא מרוכז, אבל בריכוז של 0.01% - 0.005% הוא מחטא בזמן מגע קצר ביותר ולא מחייב שימוש בכפפות (כן משקפי מגן!).

צביקה