אחרי מלא זמן שלא כתבתי כאן, שלום לכולם.
זהו עידכון לגבי בישול בטכניקת First wort hopping שביצעתי לפני כשלושה שבועות.
אז למי שלא מכיר, הטכניקה המדוברת היא הוספת הכשות ( או לפחות פרופורציה מסויימת מכמות הכשות ) לתירוש שיוצא בהתחלה מהמאש טאן לסיר הבישול עוד לפני שהתירוש רותח.
מקריאה ברשת הבנתי כמה דברים לגבי הטכניקה:
1-בתאוריה השמנים הנדיפים והארומטים נהיים יותר יציבים בתמיסה ונשארים בתירוש הרבה יותר.
2-יש שאומרים שהטכניקה טובה לנצילות גבוהה יותר של מרירות, ויש שמשתמשים רק בשביל שיפור הארומות.
3-ישנם דיווחים של תוצאות מטעימות עיוורות, שלבירות שבהם נעשה שימוש בFWH יש ארומה חזקה יותר, ומרירות שנתפסה כ"מספקת" יותר ו"נעימה" יותר.
אז בקצרה אוסיף שניסיתי את הטכניקה במתכון של IPA שהרכבתי, פרופורציה מסויימת מהכשות למרירות ולארומה נכנסה לסיר הרתיחה ל20 דקות לפני שהתירוש הגיע לרתיחה מלאה.
והייתי מאוד מופתע שלמרות כמות הכשות הגדולה( מעל 250 גרם למרירות ל20 ליטר תירוש בצפיפות 1.066) הטעם יצא מאוזן למדי(מטעימה בסוף תסיסה ראשונית של כשבוע וצפיפות של1.020), המרירות לא תוקפנית אבל בהחלט מורגשת, וזאת בהשוואה לIPA אחרות שיצא לי לטעום, לא להכין בעצמי,זאת הIPA הראשונה שלי....
אני אעדכן שוב בקרוב לפני ביקבוק את הרושם שלי והצפיפות של הבירה.
אני אשמח לטעום IPA של חברים כאן לשם השוואה ולתת לשתות מהבירה שלי, ואם מישהו ירצה לבשל את אותה הבירה בטכניקה רגילה לשם השוואה מה טוב, תגידו ותקבלו מתכון.