First wort hopping

5 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אחרי מלא זמן שלא כתבתי כאן, שלום לכולם.
זהו עידכון לגבי בישול בטכניקת First wort hopping שביצעתי לפני כשלושה שבועות.

אז למי שלא מכיר, הטכניקה המדוברת היא הוספת הכשות ( או לפחות פרופורציה מסויימת מכמות הכשות ) לתירוש שיוצא בהתחלה מהמאש טאן לסיר הבישול עוד לפני שהתירוש רותח.
מקריאה ברשת הבנתי כמה דברים לגבי הטכניקה:
1-בתאוריה השמנים הנדיפים והארומטים נהיים יותר יציבים בתמיסה ונשארים בתירוש הרבה יותר.
2-יש שאומרים שהטכניקה טובה לנצילות גבוהה יותר של מרירות, ויש שמשתמשים רק בשביל שיפור הארומות.
3-ישנם דיווחים של תוצאות מטעימות עיוורות, שלבירות שבהם נעשה שימוש בFWH יש ארומה חזקה יותר, ומרירות שנתפסה כ"מספקת" יותר ו"נעימה" יותר.

אז בקצרה אוסיף שניסיתי את הטכניקה במתכון של IPA שהרכבתי, פרופורציה מסויימת מהכשות למרירות ולארומה נכנסה לסיר הרתיחה ל20 דקות לפני שהתירוש הגיע לרתיחה מלאה.

והייתי מאוד מופתע שלמרות כמות הכשות הגדולה( מעל 250 גרם למרירות ל20 ליטר תירוש בצפיפות 1.066) הטעם יצא מאוזן למדי(מטעימה בסוף תסיסה ראשונית של כשבוע וצפיפות של1.020), המרירות לא תוקפנית אבל בהחלט מורגשת, וזאת בהשוואה לIPA אחרות שיצא לי לטעום, לא להכין בעצמי,זאת הIPA הראשונה שלי....

אני אעדכן שוב בקרוב לפני ביקבוק את הרושם שלי והצפיפות של הבירה.

אני אשמח לטעום IPA של חברים כאן לשם השוואה ולתת לשתות מהבירה שלי, ואם מישהו ירצה לבשל את אותה הבירה בטכניקה רגילה לשם השוואה מה טוב, תגידו ותקבלו מתכון.

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

שמע, לא קראתי  מספיק דברים אבל גלעד ועמית טוענים בלהט שזה מוסיף. לי עוד לא יצא לטעום את ההבדלים בין מתכון עם FWH לבין כזה שלא.

אם תרצה אנחנו מביאים ללונגשוט כמה בירות שעשינו בהם את זה אפילו בירת חיטה ששמנו SAPHIRE ב FWH אתה מוזמן לחוות את דעתך

תתכתב עם עמית על זה יש לו הרבה תובנות בנושא

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

אני ושמולץ כבר שוחחנו ארוכות בנושא...

אני יכול לבשר לכם שבעקבות ה "להט" שיש לי ביחס לפרקטיקה המדוברת , מבשלת cape ann בה אני עובד החלה ליישם גם כן את השיטה.

לאחרונה בישלנו ordinary bitter עם fwa יצאה בירה מטורפת , שהפכה לפופולרית מאוד... הטעם שלה פשוט ממכר ומתבלט על פני הבירות שלא נעשה שימוש השיטה הזו .

אני מציע לעשות ניסוי ראש בראש , אותו מתכון , עם השיטה ובלי , רק ככה אנשים ישתכנעו

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמית, אתה יכול לפרט מה זה מוסיף לבירה?

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

אז שלח לנו את המתכון שבישלתם Tongue out

Location

ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/10/2012

האמנם 250 ג כשות ?