איך את/אתה מאוור / מחמצן את התירוש לפני הגשת השמרים?
אני מבשל לעצמי תירוש ואז מוהל אותו במים במיכל התסיסה עד למשקל הסגולי המתאים לי.
בתהליך הערבוב עם המים אני בוחש את הכל ומאמין שככה אני עוזר לו לקבל חמצן טוב. השאלה אם זה עובד בגלל שיש רזרבות בשמרים, או בגלל שזה באמת עובד.
חוץ מזה, על סמך מה שקראתי מהלינקים ששלחתם, נראה כי יותר חשוב לערבב את התירוש בשלב התסיסה ולנקות אותו מגז מיותר, מאשר לערבב אותו בהתחלה והכניס חמצן. למישהו יש דיעה בנושא כדי להחכים אותי?
א. ברוך הבא אור.
ב. למה אתה מתכוון כשאתה כותב "אני מבשל לעצמי תירוש ואז מוהל אותו במים" ? אני מניח אתה מתכוון לבישול מרכז לתת. אם אכן כך, אז אתה "מבשל מרכז בנפח חלקי" ומשלים את יתרת הנוזל במים ישירות למיכל התסיסה. עד כאן תהליך מקובל (פחות ממולץ, אבל בהחלט מקובל). לשאלתך אבל, זה עובד גם כי ערבלת פנימה חמצן וגם (ואולי בעיקר) כי בשמרים היבשים היצרן אכן דואג לרזרבות מספקות. בשמרים נוזליים או בתרבית ממוחזרת (מתסיסה קודמת) יש הרבה פחות רזרבות.
ג. באופן כללי אסור לערבב את התירוש בזמן התסיסה. (יש מקרים יוצאי דופן, אבל באופן כללי, לא). כן לערבב היטב ולחמצן טוב טוב לפני ובעת זריעת השמרים. אבל לא אחרי כן. זה בבישול בירה. בהכנת משקאות אחרים (יין, MEAD) יש מתודות אחרות שעיקרן הוא אכן שיחרור גזים מיותרים מהנוזל התוסס. לא בבירה.
לא רק רכז, גם מגרעינים. אבל לא גרעינים בלבד.
טוב לדעת שאסור לערבב תירוש בזמן התסיסה. אני שוקל להתחיל למחזר שמרים מבישול לבישול, ככה שמוטב שאתחיל להזרים חמצן לפני.
אז ראשית לכל אלו שסימנו את האופציה האחרונה "איוורור? חמצון? מה זה בכלל?"
חמצן חשוב מאד לבריאות ולהתפתחות השמרים בתחילת התסיסה. פאלמר מסביר את זה טוב יותר: http://www.howtobrew.com/section1/chapter6-9-2.html
(מה שכן, שמרים יבשים נוטים להיות סלחניים יותר לחוסר חמצן מאשר שמרים נוזליים. זאת מכיוון שהיצרן דואג לצייד אותם ברזרבות של חומרי הזנה לפני הייבוש [לינק]).
לאלו מאיתנו שמנערים את המיכל - "ניצחנו". אנחנו הרוב. . אבל ברצינות, זו כנראה לא שיטה גרועה כ"כ. מחקר בנוגע לשיטות אפקטיביות לאיוורור תירוש.
למחמצנים בעזרת משאבה ואבן אויר או חמצן טהור ואבן אויר, האם תוכלו לפרט את הציוד הדרש ומאין ניתן להשיג אותו (מבלי לשדוד ניידת טיפול נמרץ...).
ולסיום, שווה כנראה לבדוק גם את האופציה של שמן זית: מאמר במגזין BYO בנוגע לשימוש בשמן זית כתחליף לאיוורור התירוש.
.