לאגר-פרופיל תסיסה

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

היי,

אני בטוח שדובר פה ךא מעט בנושא אבל בחיפוש המהיר שעשיתי לא מצאתי תשובה.

מישהו יכול לתת לי פרופיל מומלץ לתסיסת לאגר, כולל DRY HOPING?

בירסמיט' מציע

12 מעלות ב PRIMARY ל14 יום, אחר כך העברה לSECONDARY 

3 ימים 17 מעלות (אני מניח שזה מנוחת דיאצטיל) ואז יישון ב 15.6 (16) מעלות למשך חודש וטמפ' סופית 4 מעלות (לא כתוב אבל אני מניח 3-4 ימים וזה הקולד קראש)

מה שאני לא אוהב בפרופיל הזה, זה את היישון בטמפ' גבוהה וגם איפה אני מכניס פה את הDRY HOPING?

 

תודה

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא כל הלאגרים נולדו שווים כנראה : )

 

באיזה בירה מדובר?

אני את הלאגרים שלי מתסיס כשבועיים

במקרה של דריהופ(קלון של בוסטון לאגר), אני מחכה לסוף התסיסה כ-90% ואז מוסיף כשות ל4-5 ימים

ואח"כ לאגרינג לפחות לחודש בשלוש-ארבע מעלות. אצלי זה בחבית אז פשוט צריך להתאפק חודש(NOT)

אפשר כמובן לעשות את אותו תרגיל בבקבוקים : )

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ז'אן,

לגבי התסיסה, אני עושה 10-14 יום ב10-12 מעלות אח"כ עוד 2-3 ימים ב16-17 מעלות ואז מקרר, מעביר לחבית ועושה לאגרינג של כמה שאני מצליח להתאפק.

לדעתי אתה יכול לעשות דריי הופינג קר במהלך הלאגרינג.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

טוב,

אז אחרי שקראתי את התגובות כאן וחפרתי קצת באינטרנט הגעתי לפרופיל הבא:

כשבועיים ב 10-12 מעלות

3 ימים ב 16 מעלות

לאגרינג ב 3 מעלות למשך חודש.

כמה שאלות:

1) האם במעבר מ 10 מעלות ל 16 מעלות אני צריך להעביר לSECONDARY?

2) האם כדאי לעשות את הלאגרינג אחרי שביקבקתי או להעביר למיכל שלישי?

3) אני מתלבט אם לעשות DRY HOPPING  אחרי שאני מעביר למיכל שני ובמקביל עושה גם מנוחת דיאצטיל או שפשוט להכניס את הכשות למיכל ראשון אחרי איזה 10 ימים ואז להעביר למיכל אחר למנוחת דיאצטיל?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הי,

השירשור הזה בא לי טוב כי גם אני בדיוק מתחבט באותן שאלות אחרי שבישלתי לאגר (לפי המתכון של גדי).

אני מתכוון להתסיס שבועיים במיכל הראשוני, רוב הזמן בטמפרטורה של 12 מעלות עם עליה ל-15-16 בסוף, לאחר מכן העברה למיכל שני למשך 30 יום בטמפרטורת המינימום של המקרר (בערך 3-4 מעלות) ואז לבקבק ולשמור בטמפרטורה של 17 מעלות למספר ימים.

שאלת התעלקות: ה-OG יצא לי גבוה (1.071). למה לצפות ברמת ה-FG? הוספתי שקית W-34/70 - האם זה מספיק? חשבתי להוסיף שקית בזמן הביקבוק אבל עכשיו אני מתלבט האם להוסיף עוד שקית כדי לוודא שיש מספיק שמרים להתמודד עם רמת הסוכר הגבוהה.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היית צריך להגיש שתי שקיות כנראה

השאלה היא כמה זמן עבר מההגשה ומה מצב הגרביטי כרגע

 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הגשתי את השמרים ביום רביעי בבוקר. הכי מוקדם שאוכל להגיש עוד שקית יהיה מחר בערב. גרביטי אבדוק היום.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היית צריך להגיש מראש 2 שקיות.

לדעתי עכשיו מאוחר מידי להגיש עוד שקית. השמרים כבר חיסלו את החמצן וסיימו כל הנראה את שלב ההתרבות שלהם.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

גרביטי של 1.032 (השמרים כאמור הוגשו ביום רביעי). יש מקום לאופטימיות?

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט יש,

 

הגשת שתי שקיות משפיעה יותר על הטעם מאשר על הצפיפות הסופית

אולי ייקח טיפה יותר זמן להגיע לצפיפות הסופית 

אני מציע שתמשיך לפי התכנית ושתף אותנו בתוצאות.

 

עוד תרגיל מעניין זה  fast fermantation test

על הבירה שכרגע תוססת, אבל זה אקדמי וכמעט לא יהיו לבדיקה השלכות פרקטיות על הבירה שתוססת כרגע.

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

תודה שחר, החשש שלי היה שאולי הכמות של שקית אחת זה לא מספיק שמרים כדי להתמודד עם כמות הסוכר ולכן התסיסה תתקע ברמה גבוהה מדי. לגבי הטעם, אני מקווה שהשמרים יהיו מספיק פעילים ולכן כל הטעמים הגרועים שמוזכרים כתוצאה של תסיסה באנדרפיצ'ינג לא יווצרו ושהדיאצטיל רסט גם תעזור.

אני אדווח בהמשך על התוצאות :)

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

טוב...יפה לכם...אז באיזה שלב כדאי לעשות DRY HOPPING? מתי לעשות את הלאגרינג? אחרי הביקבוק או לפני?

תודה

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ז'אן,

בישלתי לאגר כמה פעמים אבל מעולם לא ביקבקתי אותו (להגזה בבקבוק) ומעולם לא עשיתי דריי הופינג.

אבל הבנתי שמומלץ לעשות לאגרינג לכל הכמות יחד ורק אח"כ לבקבק.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני די בטוח,שבכמויות ביתיות, אין משמעות למיכל הלאגרינג -  אבל בלאגר הבא, אפשר למשוך כמה בקבוקים לפני החיבות, ולעשות טעימה עיוורת משולשת

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

קודם כל, סליחה על ההתעלקות...

לגבי הדריי הופינג - חיפשתי ולא מצאתי התייחסות חד משמעית אבל כנראה שדרך אחת מומלצת ומקובלת היא לעשות את זה כשמעבירים את הלאגר לסקונדרי ומורידים את הטמפרטורה למינימום. אבל אופציה נוספת היא להוסיף את הכשות למיכל הראשון כשרוב התסיסה הסתיימה (בעצם כמו עם איילים) ולתת לזה כמה ימים, כולל את מנוחת הדיאצטיל עם העלאת הטמפרטורה.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

סבבה, תודה, DRY HOPPING ו DIACETYL REST במיכל ראשון ולאגרינג לכל הבאץ' במיכל שני

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery