תיקון טמפרטורה להידרומטר

3 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2012

שלום לחברי הפורום, 

אני נדב, מבשלן חדש (יחסית) בשכונה. 

רציתי לשתף אתכם במשהו שטורד את מנוחתי. כשסיימתי את המבשול האחרון שלי, לקחתי דגימת OG. ההידרומטר הראה 1.060, וטמפ' הדגימה עמדה על 32 מעלות. התיקון הקפיץ כמצופה את ה-OG ל-1.065. רשמתי את התוצאה בצד, והייתי מבסוט. אלא שאז הייתי צריך לעזוב לשעה קלה את הבית - והדגימה נותרה, עם ההידרומטר בתוכה, על השיש. כשחזרתי, הופתעתי לגלות שהההידרומטר עדיין מראה את אותה קריאה בדיוק (1.060), למרות שטמפרטורת הדגימה ירדה ל-27 מעלות

למיטב הבנתי, ירידה של 5 מעלות היתה אמורה להתבטא בירידה של כ-2 אלפיות בצפיפות הדגימה - כך שהייתי אמור להבחין בהבדל בלתי-זניח של שנתה אחת בין הקריאות...

איך הייתם מסבירים זאת?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כידוע הידרומטר הוא כלי מדידה אנטישמי...

 

אבל ברצינות, תלוי איזה הידרומטר יש לך. אם השנתות די צפופות יתכן ולא תראה הבדלים של 2 אלפיות. כמו כן יתכן והמדחום שלך לא מדייק ב100%.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

על פי המחשבון פה בפורום 1.060 ב32 מעלות מתוקן ל 1.063

   1.060 ב27 מעלות מתוקן ל1.062

ברובההידרומטרים שאני מכיר מדובר בחצי שנתה כלומר אתה באמת לא אמור לראות הבדל.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

כדאי למדוד כמה שיותר קרוב לטמפ' בה המכשיר מכוייל, ככל שהסטיה מטמפ' הכיול גדולה יותר כך תגדל השגיעה של המדידה

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery