שלום לחברי הפורום,
אני נדב, מבשלן חדש (יחסית) בשכונה.
רציתי לשתף אתכם במשהו שטורד את מנוחתי. כשסיימתי את המבשול האחרון שלי, לקחתי דגימת OG. ההידרומטר הראה 1.060, וטמפ' הדגימה עמדה על 32 מעלות. התיקון הקפיץ כמצופה את ה-OG ל-1.065. רשמתי את התוצאה בצד, והייתי מבסוט. אלא שאז הייתי צריך לעזוב לשעה קלה את הבית - והדגימה נותרה, עם ההידרומטר בתוכה, על השיש. כשחזרתי, הופתעתי לגלות שהההידרומטר עדיין מראה את אותה קריאה בדיוק (1.060), למרות שטמפרטורת הדגימה ירדה ל-27 מעלות.
למיטב הבנתי, ירידה של 5 מעלות היתה אמורה להתבטא בירידה של כ-2 אלפיות בצפיפות הדגימה - כך שהייתי אמור להבחין בהבדל בלתי-זניח של שנתה אחת בין הקריאות...
איך הייתם מסבירים זאת?