מחפש פתרון חסכוני במקום לתסיסה מבוקרת טמפרטורה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

שלום חברים

אני מנסה בכל פעם לשפר חלק אחר מהמבשלה שלי, והגיע תור התסיסה.

אני מחפש פתרון יצירתי לתסיסה מבוקרת טמפרטורה, כאשר הבעיה העיקרית שלי היא מקום

כרגע אני מתסיס בחדר קטנטן, מעין מחסן שמלא בכל מיני שמעטס, אני מקפיד לסגור את החלונות כדי למנוע כניסה של אור, אבל לצערי הטמפרטורה עולה בהתאם. יכולה להגיע

למעל שלושים מעלות בלי בעיה

הפתרון שאני משתמש בו כרגע הוא להניח את דלי התסיסה בתוך גיגית מים. אני רוצה קצת להתקדם.

חשבתי על מיני בר, אבל תמיד יש להם את הברך המעצבנת שהופכת אותם לחסרי תועלת במובן זה

אילו רעיונות נוספים אתם מכירים?

אני מתסיס בדלי פלסטיק לבן,  עם ברז.

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקרר ישן עם בקר - לא יכנס בחדר המדובר?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הערה במאמר מוסגר: אם יש אלמנט אחד ויחיד שמומלץ מאד לשפר אותו במבשלה הבייתית הוא לחלוטין טמפ' התסיסה (אחרי נושא הניקיון והסניטציה אבל בהחלט לפני מעבר לאול גריין או דברים אחרים).

 

ולעניינינו, 

אתה יכול להתסיס במיכל רבוע כמו גריקאן שיכנס ביתר קלות למקרר מיניבר. כמדומני שקרן סוסיד העלתה תמונות של משהו דומה בזמנו.

או לחלופין מקרר רוזנבלט (כפי שהוא מכונה כאן בפורום). look it up Laughing

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אני היבנתי שמה שלא נכנס למקרר כזה זה הנשם, אתה יכול להוציא צינור במקום הנשם ואת הקצה לטבול במים.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

אם אין שום ברירה אתה יוכל לבנות את זה, אבל זה מצריך טיפול עיקבי ומסור בזמן ההתססה 

אבי

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

לצערי מקרר לא יכול להכנס לחדר המדובר. אפילו לא 300 ליטר. גם מיני בר יכול לעשות לי צרות מול ההנהלה, אבל זה כבר סיפור אחר..

אני מכיר את הפתרון של מקרר רוזנבלאט, אבל מכיר גם את יכולות הDIY המוגבלות שלי וניסיתי להמנע מזה Undecided 

אם אין ברירה אני אשתמש במיכל תסיסה אחר, ואשתמש בצינור במקום נשם. 

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

תחכה לנובמבר דצמבר לתסיסת אייל אז תבחר מקום בבית שהטמפ פחות או יותר סביב 20 מעלות

בינואר פברואר תנסה תסיסת לאגר

זו לא שיטה מדעית אבל אבדה אצלי טוב שנה

Theres nothing like a good brew