חזרתי מברלין והבירות שם ממש מעולות, לא מרירות וכשתותיות להפליא
הדונקל והמונכן פשוט מעולות
אם למישהו יש איזה מתכון לסוג בירות אלה אשמח לקבל
תודה
דניאל
חזרתי מברלין והבירות שם ממש מעולות, לא מרירות וכשתותיות להפליא
הדונקל והמונכן פשוט מעולות
אם למישהו יש איזה מתכון לסוג בירות אלה אשמח לקבל
תודה
דניאל
גם בארץ יש בירות חיטה טובות, ניסית את בירת החיטה של ג'מס לדוגמא?
הבירות הללו למרות שיש בהן כ-3-7% חיטה לא מוגדרות כבירות חיטה
החיטה כאן תפקידה לספק גוף וראש קצף יציב
הבירות הן לאגר גרמני שבא להתחרות מול הפילזנר הצכי
אתמול ושלשום בישלתי את שני הבירות הללו (מינכן הלס והלס דונקל)
הלס -בגרמנית משמעותי LIGHT
דונקל משמעותו -כהה
נקווה שיצא טוב
גם אני חזרתי ממינכן עם אהבה גדולה לבירות הגרמניות. בייחוד ה HELLES.
הערב מתוכנן בישול של גירסה שלי ל HELLES BOCK (=בהירה חזקה)
אצלי בתסיסה MUNICH HELLES+HELLES DUNKEL
השתמשתי בשמרי לאגר כאשר טמפ הגשת השמרים הייתה 24 ו-17 מעלות,
וטמפ התסיסה 10 מעלות.
אחרי 24-48 שעות התסיסה איטית מאוד ווראש השמרים בפני שטח הבירה קטן
אצלך בתסיס יהיה HEELES BOCK
בוא נעשה לנו מיני אוקטוברפסט בעוד חודשיים עם מפגש טעימות בירות גרמניות?
יש לנו פול האוס, כל סוגי ה-HELLES
HELLES DUNKEL?
זה כמו black pale ale?
HELLES DUNKEL הינה בירה בגון כרמל אדמדם עם מרירות עדינה, ארומת כשות מודגשת
ועם טעמים מאלטיים
ה-BOCK זה DUKEL עם סטרואידים
יותר כהה, יותר מרה ויותר % אלכוהול
דניאל, יש מצב שהמצאת סגנון חדש!