בקבוק בירת חיטה...

23 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

קודם כל אני רוצה לזרוק מספר מילים טובות על הארוע היום בגן שמואל...

בתור צופה מהצד היה נראה נהדר מעניין מאוד ובאמת מקצועי וענייני...

אני אישית נהנתי ובאמת שיירבו ארועים כאלה!

עכשיו לשאלתי...

לפני שבוע בישלתי בירת חיטה בסגנון גרמני...

מרכיבים: באטצ' של 10 ליטר!

pale ale malt-0.900גרם

wheat malt- 1.600ק"ג

munich type1-0.075גרם

כשות: fuggle 15 גרם למשך 50 דקות

שמרים :wb-06

להערכתי התסיסה הסתיימה אני מעוניין לבקבק היום בערב או הכי מאוחר מחר...

עכשיו השאלה...110 גרם סוכר תירס לבקבוק זה הגיוני?? זה לא יותר מידי??

אני יודע שזה אמור להיות מוגז...

אבל כמה? אני מפחד לשים יותר מידי שחס וחלילה לא יתפוצצו לי בקבוקים...

תודה :)

תום- זאביק's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

100 גרם מספיק לך לכל הבאטצ' להערכתי

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לבישול של 10 ליטר 110 גרם נשמע לי הרבה אבל זה בהחלט תלוי בסגנון.

אני מציע לך להשתמש במחשבון הפריימינג של הרסיפייטור -  http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator/carbonation.html, שם תוכל לתכנן הגזה בהתאם לסגנון המדוייק שלך.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני בטוח שאחרי שבוע עדיין יש הרבה גזים וסוכרים משניים בבירה, ככה שאם תוסיף הרבה סוכר זה יתפוצץ(כבר קרה לי עם בירת חיטה)

 

ל10 ליטר 60 גרם מספיקים ואפילו יותר מדי

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ל 10 ליטר אתה צריך 80 גרם סוכר. זה  יביא אותך למיגוז של בערך 2.7 יח' נפח שזה אופייני לבירת חיטה.

לדעתי אתה מתכוון לבקבק מוקדם מידי. לא הייתי מבקבק לפני 10 ימי תסיסה.

בהצלחה!

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

80 גרם ייצרו 2.7 ווליום בהנחה שאתה לא עושה לאגרינג ומבקבק בירה שהיא בטמפרטורת החדר - 25 +/- מעלות.

אם אתה עושה לאגרינג ומסיים את התסיסה ב-5 מעלות, 50 גרם יספיקו.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יצא המרצע מהשק.....תראו מי מומחה פה לבירות חיטה. מי היה מאמין!

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

+1!!

 

 

בכל מקרה, מנסיון. 80 אמור להספיק לך. אבל גם 110 לא יפוצץ את זה מדי. סה"כ זאת בירת חיטה זה חלק מהעניין..

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חשוב מאוד לזכור שלמרות שהנשם מאפשר לCO2 להשתחרר ממיכל התסיסה, לא מעט CO2 נשאר מומס בבירה כך שמיד עם הביקבוק ועוד לפני תחילת התסיסה המשנית כבר יש בבירה כמות לא מבוטלת של גז. 80 גרם סוכר מתייחס לאפס (0) CO2 מומס בבירה בתחילה. כך שכדי למנוע הקצפת יתר של הבירה במזיגה לא הייתי ממליץ לעלות מעל לכמות הסוכר שהומלצה לעיל.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ה-CO2 המומס בבירה הוא פונקציה של טמפרטורה.

ב-25 מעלות, הבירה שלך כוללת עוד לפני הפריימינג 0.8 ווליום וב-5 מעלות הבירה מחזיקה כבר 1.4 ווליום. בגלל זה גם ההבדל בכמות הסוכר הנדרשת בכל טמפרטורה - מאחר ונדרש רק להשלים את ההגזה לכמות הרצויה ולא להתחיל מאפס. מסקנה - כדאי תמיד להשתמש במחשבון הנ"ל - במיוחד אם הטמפרטורה של הבירה שלכם אינה קבועה ושונה בכל בישול.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

100 גרם פוצצו לי באצ' של 18 ליטר אחרי שהבירה תססה 3 שבועות..גם אחרי 10 ימים אני לא רואה איך 110 גרם ל10 ליטר זה לא הרבה?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה זאת אומרת פוצצו?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צריך להיזהר. התופע ששמולץ מתאר יכולה גם להתרחש בגלל זיהום ולא בהכרך עקב כמות מוגזמת של סוכר בביקבוק.

לגבי המחשבון שדגן הפנה עליו. הכנסתי נתונים של ביטר שביקבקתי לאחרונה והתוצאה הייתה שהייתי צריך לבקבק בלי סוכר כלל כי היה כבר מספיק גז מומס בבירה. אני הייתי מאוד נזהר ממחשבונים כאלה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

ההערה שלך מתייחסת לשאלה עד כמה כדאי או לא כדאי להצמד להגזה שמוגדרת לסגנון ולא אם כדאי או לא כדאי להשתמש במחשבון. ל-ESB הקלאסי יש באמת הגזה נמוכה מאוד (0.75 עד 1.3 ווליום) כך שאם אתה מבקבק בירה ב-20 מעלות צריך להוסיף בין 0 ל-35 גרם סוכר כדי לקלוע לטווח.

אתה יכול להחליט בעצמך כמה ווליום אתה רוצה בבירה. אם לא מתאים לך הגזה קלה (כמו שה-BJCP קובע בהתאם לסגנון) אתה יכול לשים שם הגזה גבוהה יותר, נניח 2.3. בכל מקרה - אין קשר בין זה לבין המחשבון שפשוט מאפשר לך לתכנן כמה סוכר אתה צריך להוסיף בשביל להגיע להגזה מסויימת.

 

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

בירת החיטה שביקבקתי לא הזדהמה, הבקבוקים שלא התפוצצו היו טעימים.

אבל אחרי שבוע תסיסה ראשונה ושבועיים של תסיסה שנייה אני חושב שבירות חיטה פשוט לוקחות יותר..אולי הסוכרים פחות נצילים?

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אוקיי ככה... ביקבקתי עם 90 גרם סוכר...

עכשיו לצערי... בגללשעדיין לא רכשתי טרמוסטט...

אני עובד עם המקרר בלכבות אותו אחרי איזה 10-15 דקות...

לצערי שכחתי הלכתי לישון המקרר פעל איזה שלוש שעות עם הבקבוקים בפנים....

מן הסתם הגיע ל5 מעלות.... העלתי מהר את הטמפרטורה... עכשיו ל15-17 מעלות...

כמה זה יכול להזיק לתסיסה??

יש סיכוי שזה עצר אותה??

איזה טעות.... מעצבנת....

תודה

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דן - לא קרה כלום. השמרים שלך הם שמרים אוטומטים.

תקרר אותם הם פשוט יתפסו תנומה, תחזיר אותם לטמפרטורת תסיסה - הם יתחילה לעבוד שוב.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר גם שבועיים-שלושה בצל או ב20 מעלות

אח"כ למקרר

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

טוב אז ככה.. שבוע שעבר הבקבוקים נפתחו..

לדעתי ולדעת מספר חברים היה לא רע בכלל... לצערי אני בצבא... וזה רק אומר שכעבור שבוע ז"א היום יכלתי לשתות שוב את הבירה...

במהלך השבוע חברים באו לטעום מהבקבוקים וטענו שהיא "חמוצה" לא הבנתי את העניין אבל חזרתי השבוע הביתה וכן היא הייתה חמוצה מאוד ולא טעימה בכלל...

סה"כ הבדל של שבוע... והם היו בדיוק באותה טמפרטורה... וכנראה גם לפני יומיים נכנסו למקרר...

וממש התקלקלה הבירה... יש טעם לחכות עוד שבוע שבועיים לראות אולי ישתפר הטעם??

או שמכיוון שמדובר בבירת חיטה אין טעם וצריך לשתות אותה כשהיא עוד טובה??

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן 

כדאי לחכות

אבל במקרר או בטמפ נמוכה 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מזיק לחכות. אצלי זה לא הוכיח את עצמו בנוגע לבטצ' האחרון של החיטה

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אולי מישהו שם למעלה מנסה לרמוז לכם משהו בקשר לחיטה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שנאמר:

"ארץ חיטה ושעורה, וגפן ותאנה, ארץ זית שמן ודבש"

ע"פ המסורת הפסוק מסודר ע"פ חשיבות הגידול החקלאי. אבל אולי זו בעצם העדפה פרטית של המחבר...

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

קודם כל דגן אני בספק גדול אם מישהו שם למעלה מנסה לרמוז לנו משהו על חיטה... אחרת הוא לא היה מביא לנו את הדבר הנפלא הזה...!!

דבר שני... נועם אתה מדבר על הבירה מה brew party??

דבר שלישי... לדעתי ה90 גרם סוכר היו יותר מידי...

בכל מזיגה הקצף עלה בצורה מטורפת... היו מערבולות מטורפות של גזים מתחתיו... אני חושב שפעם הבאה אני אלך על משהו כמו 70 גרם סוכר לבקבוק לראות איך זה ייצא...