זה נשמע מצחיק נורא, אבל אין לי דרך אחרת להסביר...
עשיתי באץ חיטה, הריח מעולה, הגיזוז במידה, הטעם טוב, אבל הסיומת שלה מוזרה...
מרגיש כאילו היא טיפה מעקצצת בלשון ומייבשת אותה...
קרה למישהו?
סליחה על התיאור המוזר....
בירה שמייבשת את הלשון...
כמה שאלות
איפה בפה אתה מרגיש את היובש האם בכל חלל הפה או יותר על החלק האחורי של הלשון ובחלק העליון של החך?
התופעה הראשונה הייתה אצלי תוצר של pH גבוהה במאש השנייה היא תוצר של מרירות מהכשות
כמה זמן הבירה בבקבוק?
יש חריפות מסוימת שמורגשת באותו אזור כמו מרירות הכשות שנמצאת לפעמים בבירות ירוקות אני לא בטוח אם זה תוצר של השמרים שעוד לא שקעו לגמרי או שזה חלק ממרירות הכשות שדועכת בשבועות הראשונים או אולי שילוב כלומר שזה חלק מהכשות ששוקע עם השמרים. בכל מקרה אם הבירה חדשה חכה כמה שבועות ויכול להיות שזה יעבור
זה נשמע כמו טאנינים. מקורם הן בכשות והן בקליפות הלתת. בהתחשב שבבירת חיטה לא שמת המון כשות - אני מניח שנכנסו לך גרעני לתת לרתיחה או שעשית ספרג' בטמפ' גבוה מדי...
מקור התחושה הוא בטנינים ולתופעה קוראים ASTRIGENCY, יש סגנונות שזה דווקה מתאים (במידה מסויימת)
אחת הסיבות שיכולה לגרום לטנינים היא ספארג' בטמפ' מעל 76 מעלות