האם משהוא מחברי הפורום מסנן את הבירה ממשקעים ומשמרים לפני המילוי לקייג (הכוונה לסינון של כמיקרון אחד)? מה הציוד והתהליך?
סינון בירה ממשקעים ושמרים
אני לא מכיר משיהו מהחברים שמסנן. אבל אולי קיים מישהו.
אני תמיד עושה קולד קראש לפני העברת הבירה ממיכל התסיסה לקג. מעבר לזה הבירה ממשיכה להצטלל בקג ובמקרה הגרוע כמה מזיגות ראשונות עכורות ואח"כ בירה צלולה (למי שלא מכיר - שאיבת הבירה מהחבית מתבצעת בצינואית מתחתית המיכל, שם עלולים להמצא המשקעים).
אצל ספקי ציוד של חברות המייצרות מזון ואו תוספי מזון תחפש מסנן גרב למזון 1 מיקרון עם בית נירוסטה מתאים. כדי לא לסתום את מסנן הגרב 1 מיקרון רצוי לעשות סינון מקדים עם מסנן יותר גס.
הסתייגויות: (1) אני לא בטוח שגרב של 1 מיקרון תסנן לך את השמרים ובטח לא חיידקים העלולים לזהם (2) רצוי מאוד לעשות סניטציה או עיקור (תלוי באמצעים שברשותך) למערכת הפילטר\ים לפני השימוש כדי שהיא עצמה לא תזהם לך את הבירה שתעביר דרכה לקייג.
אכן אני מבצע סינון ברשת סינון דקה מאוד וכן קולד קראש להצללת הבירה.
מרבית האתרים מציינים את היתרונות (שהם רבים) בסינון הבירה לפני העברה לקיג לגיזוז, וכן מפרטים מגוון של ציוד ושיטות לביצוע הסינון, כניראה שאבחר באחת השיטות, זאת במידה וביבי ישאיר לי שקל עודף בסוף החודש.
הגודל המינימלי של שמרים הוא 2.5 מיקרון ברוחב ו4.5 באורך אז מסננן של 1 מיקרון יעשה את העבודה. שאלה קטנה בנוסף האם הישהו יכול להסביר מה זה קולד קראש?
קולד קראש: כאן יש הסבר די טוב
http://homebrew.stackexchange.com/questions/2766/what-is-cold-crashing
אבי, אני רושם לך את הלינק הבא להסבר של תהליכי הסינון:
http://probrewer.com/resources/filtration/media.php
וגם פה
http://probrewer.com/resources/filtration/applications.php
ולחברת פילטרים אחת מכמה שאנחנו עובדים איתם בתחום המזון, יש להם פיתרונות גם לבירות להלן:
http://www.pall.com/main/Food-and-Beverage/Final-Filtration-in-Beer-Making-53839.page
אני משער לעצמי שאלו פיתרונות מעבר למה שאתה צריך, אבל זה יתן לך מושג על התהליך התעשייתי...
Many thanks, I will keep all of you informed.