סינון בירה ממשקעים ושמרים

7 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Raanana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

האם משהוא מחברי הפורום מסנן את הבירה ממשקעים ומשמרים לפני המילוי לקייג (הכוונה לסינון של כמיקרון אחד)? מה הציוד והתהליך?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא מכיר משיהו מהחברים שמסנן. אבל  אולי קיים מישהו.

אני תמיד עושה קולד קראש לפני העברת הבירה ממיכל התסיסה לקג. מעבר לזה הבירה ממשיכה להצטלל בקג ובמקרה הגרוע כמה מזיגות ראשונות עכורות ואח"כ בירה צלולה (למי שלא מכיר - שאיבת הבירה מהחבית מתבצעת בצינואית מתחתית המיכל, שם עלולים להמצא המשקעים).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

אצל ספקי ציוד של חברות המייצרות מזון ואו תוספי מזון תחפש מסנן גרב למזון 1 מיקרון עם בית נירוסטה מתאים. כדי לא לסתום את מסנן הגרב 1 מיקרון רצוי לעשות סינון מקדים עם מסנן יותר גס.

הסתייגויות: (1) אני לא בטוח שגרב של 1 מיקרון תסנן לך את השמרים ובטח לא חיידקים העלולים לזהם (2) רצוי מאוד לעשות סניטציה או עיקור (תלוי באמצעים שברשותך) למערכת הפילטר\ים לפני השימוש כדי שהיא עצמה לא תזהם לך את הבירה שתעביר דרכה לקייג.

צביקה

Location

Raanana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

אכן אני מבצע סינון ברשת סינון דקה מאוד וכן קולד קראש להצללת הבירה.

מרבית האתרים מציינים את היתרונות (שהם רבים) בסינון הבירה לפני העברה לקיג לגיזוז, וכן מפרטים מגוון של ציוד ושיטות לביצוע הסינון, כניראה שאבחר באחת השיטות, זאת במידה וביבי ישאיר לי שקל עודף בסוף החודש.

Location

גליל תחתון מצפה נטופה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2012

הגודל המינימלי של שמרים הוא 2.5 מיקרון ברוחב ו4.5 באורך אז מסננן של 1 מיקרון יעשה את העבודה. שאלה קטנה בנוסף האם הישהו יכול להסביר מה זה קולד קראש?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קולד קראש: כאן יש הסבר די טוב

http://homebrew.stackexchange.com/questions/2766/what-is-cold-crashing

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

אבי, אני רושם לך את הלינק הבא להסבר של תהליכי הסינון:

http://probrewer.com/resources/filtration/media.php

וגם פה

http://probrewer.com/resources/filtration/applications.php

ולחברת פילטרים אחת מכמה שאנחנו עובדים איתם בתחום המזון, יש להם פיתרונות גם לבירות להלן:

http://www.pall.com/main/Food-and-Beverage/Final-Filtration-in-Beer-Making-53839.page

אני משער לעצמי שאלו פיתרונות מעבר למה שאתה צריך, אבל זה יתן לך מושג על התהליך התעשייתי...


צביקה

Location

Raanana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

Many thanks, I will keep all of you informed.