בירת חיטה ומנגו

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אני מכין בירת חיטה בתוספת מנגו. מקריאה בפורום הבנתי שעדיף להוסיף לתסיסה שנייה ועדיף לא לבשל את המנגו לפני כדי לקבל טעמים טריים יותר.

האם אחרי השבוע של התסיסה השניה נדרש לעשות שוב רייקינג לשבוע כדי לוודא שכל סוכרי הפירות מוצו? או פשוט להוסיף פחות סוכר בביקבוק?

tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

איך תמנע מזיהום הפרמנטציה בעת הוספת המנגו למיכל? 

צביקה

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

לפי מה שקראתי, אחוז האלכוהול בבירה מחטא את המנגו. כמו כן השרתי אותו לפני זה בתמיסת חיטוי וקילפתי אותו עם כלים מחוטאים.

אני חושש לגורל הבאץ... אבל נחכה ונראה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אור,

אחוז האלכוהול בבירה נמוך והוא לא מחטא כלום. העובדה שבירה בהחלט יכולה להזדהם ואפילו בקלות (בניגוד לוודקה למשל).

אבל יותר חשוב - לא הייתי ממהר להכניס פירות לבירה כשאפשר לקבל כל כך הרבה טעמים וארומות פירותיות באמצעות כשות, לתת ושמרים?

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

היום בקבקתי, לא הזדהם (כנראה שצדקו האלכוהול מחטא)

הבירה חזרה ל FG שהיה לפני ההוספה של המנגו ככה שאני מבין שלא נדרש עוד שבוע של תסיסה

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

חכה עם השמחה... לזיהום לוקח זמן להתפתח אם הוא קיים בקבוק. עדיף לא לחטא פירות עם תמיסת חיטוי אלא עם כוהל נקי. האלכוהול בבירה רחוק מריכוז מתאים לחיטוי

יואב

Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

הכנתי לפני כמה חודשים חיטה עם פירות שונים (פסיפלורה, תותים, פטל).

הפטל היה קפוא לכן לא חיטאתי אותו וזרקי ישר קפוא לתסיסה שניה.

אתה הפסיפםלורה והתותים בישלתי במשך כחצי שעה בכ70-75 מעלות. וגם לתסיסה שניה.

העברתי לשלישית אחרי שבוע עם הפירות. כלום לא הזדהם, ויצא ממש נחמד. 

את התותים אולי חיממתי יותר מדי כי יצא מאוד מאוד מעורפל, אבל הטעם מצויין. הפסיפלורה והפטל צלולים.

 

תעדכן לגבי טעם המנגו.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלכסיי, קח בחשבון שהעובדה שפרי קפוא אינה מעידה בפני עצמה שהוא מחוטא/מפוסטר. בקטריות ושאר מזהמים יכולים לשרוד היטב הקפאה והפשרה.