תסיסה מהירה מידי

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
חן - באדר אשר's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2012

שלום חברים.

בישלנו בירת איל OG 1.062

סגרנו 20 ליטר ב20 מעלות. לאחר כמה שעות החלה תסיסה מאוד מהירה וחזקה. הורדנו את טמפרטורת הסביבה ל16 מעלות.

לאחר 48 שעות התסיסה מאוד נחלשה, הפסיקו לצאת בועות מהאיר לוק. עדיין קיים לחץ במיכל.

חששותינו שהתסיסה לא תושלם ושהשמרים אינם מתפקדים כראוי מסיבה כלשהי.

נשמח למחשבות, הסברים, הצעות.

בברכה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. אם התחלתם תסיסה ב20 מעלות מדוע הורדתם ל 16? עדיף תמיד הפוך - להתחיל נמוך ולתת לטמפ' לטפס לטמפ' המטרה להמשך התסיסה.

ב. אילו שמרים?

ג. מדדתם גרביטי? הנתון הזה הוא היחידי שמעניין. אם הגרביטי מורה על סיום תסיסה אז אין שום בעיה. ואולי צריך עוד זמן.

ד. אחלה לוגו. זה לא דרור פויר בתמונה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
חן - באדר אשר's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2012
לאחר 48 שעות גרביטי ירד ל1.050
הורדנו טמפ' במחשבה לדכא את פעילות השמרים המואצת. בוודאות צריך עוד זמן. החשש שהשמרים - safabrew s-33 לא עובדים טוב.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני הייתי מעלה את הטמפ' בחזרה ל20 ומתאזר בסבלנות

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Elly's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 11/07/2011

כמו שנועם אמר הייתי מעלה את הטמפרטורה חזרה ואולי גם נותן איזה ניעור קטן להרחיף חזרה את השמרים

האם אני מבין נכון שאתה מודד את הטמפרטורה במקרר ולא את טמפרטורת הבירה?

אם זה המצב חשוב לקחת  בחשבון שבתחילת התסיסה יש הרבה פעילות שמייצרת חום כך שמה שקורה הוא שהבירה תוססת בטמפרטורה גבוהה יחסית ואז ברגע שהתסיסה נחלשת היא מתקררת והשמרים מאטים עוד יותר

מניסיוני הs-33 תוססים די חזק ומהר ב20 מעלות ונותנים בירה עם טעם די נקי בחום גבוהה יותר הם מתחילים לתת טעמים יותר פירותיים

 

חן - באדר אשר's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2012

אכן העלינו את הטמפרטורה חזרה כשפעילות השמרים ירדה.

המדידה היא של טמפרטורת הסביבה בה נמצא מיכל התסיסה. 

 

אנו מזדיינים בסבלנות

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חן - לא צריך להבהל מתסיסה אגרסיבית. אם ממש נלחצים - צריך לפתוח בקבוק בירה.

שים לב לתמונה הבאה. זו תמונה של blow-off (המקבילה של הנשם שיש לך במיכל התסיסה) במבשלת בוטיק מסחרית בארה"ב - Black Raven. זו תסיסה בריאה וטובה (בהנחה שאתה בטווח הטמפרטורה המתאים לשמרים) ולא נדרשת שום פעולה לדיכויה.

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

אמנם קצת מאוחר לתגובה אבל עדיין, העדר בועות בנשם, כפי שנאמר כאן מספר פעמים, אינה אינדיקציה להפסקת התסיסה.

תמדדו גרביטי יכול בהחלט להיות שהתסיסה ממשיכה.

Slow Loris