שדרוג המבשלה הביתית

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

אהלן,

אני מבשל כבר שלוש שנים אך משתמש באותה ערכת רכז בסיסית מההתחלה, החלטתי שאני רוצה קצת להתקדם, וכרגע מצבי הכלכלי מאפשר לי להשקיע קצת (או אולי טיפה יותר) כסף בציוד שלי.

אני קודם אפרט בקצרה את מה שיש לי כרגע:

  • חביות תסיסה פלסטיק רגילות עם ברזים וצינורות מפלסטיק המוכרים לכולכם אני מאמין
  • סיר נירוסטיה בגודל של כ 13 ליטר (אני משתמש בו לבישול מרכז)
  • כיריים במטבח
  • פוקק שולחני 

זה הכל פחות או יותר.

אני מעוניין לעבור לבישול All Grain ובנוסף אני גם מאוד רוצה מקרר כלשהו לתסיסה (מקרר יעודי, או מאולתר עם טרמוסטט או כל דבר שתוכלו לי לספר עליו).

השאלה שלי אליכם זה מה אתם ממליצים? מה עלי לקנות? לבנות? להזמין? במה עלי להשקיע.

אני רוצה את האפשרות לבקר את טמפרטורת התסיסה, רצוי גם עם אפשרות לייצור לאגרים, אך זה פחות קריטי (לא חייב להיות כ"כ קר).

כמו כן כמובן אצטרך גם מערכת לקירור WORT. 

וכל זה כמובן תוך התחשבות במה שנגיש בארץ.

מה יש לכם להגיד?

תודה מראש.

Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

אני נוטה כרגע לכיוון BIAB ד"א, אבל אני פתוח לכל הצעה, ידע והכוונה.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה אתה מתכוון כשאתה אומר שתצטרך מערכת לקירור WORT? אתה רוצה לעבור לבישול בנפח מלא?

אם כן - אז תצטרך מין הסתם סיר גדול יותר וכירת גז בעלת הספק גבוה יותר או לחלופין תתקין גוף חימום חשמלי בסיר.

עודד
Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

אני רוצה לעבור לבישול בנפח מלא בהחלט.

יש לכם המלצות לגבי מה לקנות ואיפה? יד שניה או חדש? אני מתכוון לסיר, לכירה או גוף חימום?

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

כדאי קודם להחליט אם אתה תבשל בגז או בחשמל (גז מתאים יותר לבישול מחוץ לבית).

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי הכי חושב זה טמפ' התסיסה. יותר חשוב מאול גריין או דברים אחרים.

אם יש לך מקום לשים מקרר, אז תשיג מקרר (אפשר אפילו בחינם באתר אגורה), תקנה בקר טמפ' ותסגור את הפינה הזו.

אם אתה מתסיס כבר שלוש שנים באותם דליי פלסטיק, תחליף אותם.  

בשלב הבא תשדרג את הסיר. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

את כלי הפלסטיק החלפתי מספר פעמים כבר. תודה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Smile

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

1. מקרר תסיסה צריך להיות בראש סדר העדיפויות לדעתי, yad2.co.i או שתקפוץ לדרום ת"א, בכל אופן סביבות ה 300 ש"ח.

2. בקר טמפרטורה, ebay, סדר גודל של 35$ עם משלוח

3. סיר גדול יותר, 35 ליטר יעשה את העבודה, מיסטרל בדרום ת"א זו אחלה אופציה.

4. בשלב הראשון תוכל לוותר על "מערכת קירור wort" סגור את הסיר ותמתין 24 שעות, אם בכל זאת בא לך לקרר יש שתי אופציות:

א. Imerssion chiller, מצריך צנרת נחושת מחברים לצינור וכמובן צינור (אפשר צינור גינה), עלות של בערך 400 ש"ח, קח בחשבון שתצטרך להזרים יותר מים.

ב. Plate chiller, מצריך צינור סיליקון (פוד גרייד), מחברים, צינור גינה ומחברים, עלות כוללת של סביבות 650 ש"ח, קירור די מהיר של התירוש.

* יש גם counter flow chiller, חפש בפורום.

 

מפה והלאה יש עוד כל מיני פיצ'פקס שאפשר להוסיף אבל פרה פרה, דרך אגב אני מוכר את הפלייט צ'ילר שלי אם אתה מעוניין.

Slow Loris

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

סיר חדש 37 ליטר בשפ דיפו עולה כ-450 ש"ח  לא תמצא זול יותר ותוכל לקבל הנחות עם תרשם כחבר מועדון

הם נמצאים בתא בשדרות יהודית באיזור המסגר

Theres nothing like a good brew