שלום לכולם.
עד כה בישלתי נפחים של 20 ליטר, ומעוניין לגדול.
אני מתכנן לבשל 80 ליטר, ויש לי מיכל של 200 ליטר להתססה. האם מרווח האויר הגדול מהווה בעיה? אם כן, איך ניתן להתמודד עימה?
תודה!
שלום לכולם.
עד כה בישלתי נפחים של 20 ליטר, ומעוניין לגדול.
אני מתכנן לבשל 80 ליטר, ויש לי מיכל של 200 ליטר להתססה. האם מרווח האויר הגדול מהווה בעיה? אם כן, איך ניתן להתמודד עימה?
תודה!
200 ליטר זה גדול מידי. יותר מידי HEAD SPACE.
יש פחמס 80 או 120
http://www.pachmas.com/info/heb/products/hdpe_drums/
החלפת האוויר במרווח שנישאר, 120 ליטר, עם חנקן או דו-תחמוצת הפחמן - אם זה פרקטי עבורך זה כבר עניין אחר
אני רוצה להציע דעה אחרת...
אם יש לך 80 ליטר בירה במיכל של 200 ליטר, יש לך 120 ליטר ראש. נשמע המון, הא?
אבל בוא נמשיך... תסיסה שתביא לירידה של בערך 1.5 נקודות גרביטי מייצרת בערך 1 volume של CO2, כך שירידה של בערך 2 נקודות הגרביטי הראשונות ייצרו מספיק CO2 להחליף את כל האויר שבראש. עכשיו, מכיוון ש-CO2 כבד מהאויר, האויר יהיה הראשון לצאת דרך הנשם והוא יוחלף ב-CO2. אחרי פחות מיום של תסיסה אין הבדל מבחינת הבירה בין ראש של 120 ליטר לראש של 20 ליטר.
אז מתי בכל זאת משנה מה גודל הראש? עם עושים העברה למיכל אחר לתסיסה שניה (racking to secondary) אז לגודל הראש יש חשיבות. למה? כי בשלב הזה השמרים כבר כילו את הסוכר, עברו לשלב האנאירובי שלהם והם כבר לא מייצרים CO2. בשלב הזה נוכחות של חמצן היא בעייתית ולא רצויה.
בקיצור - חוץ משיקולי יעילות ונוחות - אני לא רואה שום בעיה להשתמש במיכל 200 ליטר להתססת 80 ליטר בירה. אבל זאת דעתי ואני מניח שיש דעות אחרות.
מה שתחליט - שיהיה בהצלחה!!
אני מסכים מנסיון עם התססת 20 ליטר בחבית של 100
אגב, אם אתה רוצה הרבה בירה, אתה יכול לבשל שני בצ'ים עוקבים
ואז יהיו לך 150-160 ליטר במיכל תסיסה של 200