בפעם הראשונה חשבתי שבגלל שלא ערבבתי בניפרד עם מנוחה (על פי עצת פלאמר)
ושוב, עברו 24 שעות בלי פעילות בנשם(עם קצף) אז ניערתי את הבירה ופתאום במכה אחת התחילה פעילות ממש ערה של תסיסה...
יש למישהו מושג למה זה קורה? והאם זה משפיע על משהו בכלל...
תודה;)
דפוס שחוזר על עצמו, שמרים לא זזים בלי ניעור
ראשון, 08/12/2012 - 18:17
ראשון, 08/12/2012 - 20:48
#1
אם היה לך קצף ולא היו בועות בנשם, סימן שהיתה לך יופי של תסיסה אבל הלחץ מצא לו דרך קלה יותר להמלט מאשר דרך הנשם.
יכול להיות שהמכסה לא היה אטום לגמרי וברגע שניערת את המיכל, על הדרך, שיפרת את האיטום שלו ומאותו רגע הלחץ השתחרר דרך הנשם?
ולשאלתך - לא, זה לא משפיע בכלום.
ראשון, 08/12/2012 - 20:55
#2
הידגן!
תודה על התגובה, קראתי לגבי איורור התירוש שאני עושה את זה כשהוא עוד חם
וקראתי שזו טעות...
האם תמיד כשיש קצף(שמשאיר גם ״גיפה״ על המיכל) יש גם תסיסה ?
ראשון, 08/12/2012 - 20:58
#3
נכון - איוורור חייב להיות בצד הקר.
קצף ו"כתר" על דפנות המיכל מעידים על תסיסה - בהחלט. הבועות בנשם הם אינדיקציה משנית ובהחלט יכול להיות שבגלל איטום לא מושלם תהיה אחלה תסיסה בלי בועות בנשם.