אתמול ושלשום בישלתי שני באטצ'ים ובהם נתקלתי בבעייה של קירור התירוש,
שני הבישולים היו לאגר ולכן רצייתי לקרר את התירוש לטמפ של 10 מעלות להגשת שמרים
מערכת הקירור שלי מורכבת מ-PRECHILLER 10 מטר סליל נחושת 3/8 שתפקידו לקרר את מי הברז מ-20 מעלות ל-0 מעלות
PLATE CHILLER 20 PLATES תפקידו להזרים את התירוש ולקרר אותו ע"י הזרמת מי הקרח בזרימה נגדית.
בכל באטץ' השתמשתי בערך ב-20 ק"ג קרח לתהליך הקירור
לא הצלחתי לקרר את התירוש ל-10 מעלות אלא ל-17 מעלות בגלל טמפ הגבוה של מי הברז
בשיטה המתוארת בכדי לקרר את הבירה יש להתגבר ל נילות תרמית של שני מחליפי חום ולכן יש בזבוז של מים וקרח
אני בדר"כ מבשל בירה בחורף ולכן עד עכשיו לא היה לי בעיית קירור התירוש שכן בחורף מי הברז קרים כ-10 מעלות
בבישול הבא אנסה משהו אחר:
EMMERSION CHILLER WITH A TWIST
במקום להשתמש בסליל נחושת בטבול תוך הבירה ולהזרים דרכו מי קרח (עדיין דורש יצירת מי קרח ע"H קירור מי ברז)
אזרים את התירוש הרותח ישירות בתוך הסליל כאשר הוא טבול במי קרח ובכך אוכל: לחסוך בקרח משום שיש להתגבר על נצילות תרמית של מחליף חום אחד
אחסוך מים
האם למישהו שיטה מוצלחת יותר לקירור התירוש?