קירור תירוש לאחר רתיחה

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אתמול ושלשום בישלתי שני באטצ'ים ובהם נתקלתי בבעייה של קירור התירוש,

שני הבישולים היו לאגר ולכן רצייתי לקרר את התירוש לטמפ של 10 מעלות להגשת שמרים

 

מערכת הקירור שלי מורכבת מ-PRECHILLER 10 מטר סליל נחושת 3/8 שתפקידו לקרר את מי הברז מ-20 מעלות ל-0 מעלות

PLATE CHILLER 20 PLATES תפקידו להזרים את התירוש ולקרר אותו ע"י הזרמת מי הקרח בזרימה נגדית.

בכל באטץ' השתמשתי בערך ב-20 ק"ג קרח לתהליך הקירור

לא הצלחתי לקרר את התירוש ל-10 מעלות אלא ל-17 מעלות בגלל טמפ הגבוה של מי הברז

בשיטה המתוארת בכדי לקרר את הבירה יש להתגבר ל נילות תרמית של שני מחליפי חום ולכן יש בזבוז של מים וקרח

אני בדר"כ מבשל בירה בחורף ולכן עד עכשיו לא היה לי בעיית קירור התירוש שכן בחורף מי הברז קרים כ-10 מעלות

בבישול הבא אנסה משהו אחר:

EMMERSION CHILLER WITH A TWIST

במקום להשתמש בסליל נחושת בטבול תוך הבירה ולהזרים דרכו מי קרח (עדיין דורש יצירת מי קרח ע"H קירור מי ברז)

אזרים את התירוש הרותח ישירות בתוך הסליל כאשר הוא טבול במי קרח ובכך אוכל: לחסוך בקרח משום שיש להתגבר על נצילות תרמית של מחליף חום אחד

אחסוך מים

האם למישהו שיטה מוצלחת יותר לקירור התירוש?

 

 

 

Theres nothing like a good brew

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להזרים את מי הקרח דרך הplate chiller , מומלץ עם משאבה טבולה אבל גם בגרביטציה אמור לעבוד.

 

Location

baram
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/08/2012

סליל קרור, תירוש עובר בתוך הצינור

ככה אני מקרר את התירוש שלי:

ממלא את הדלי בקרח עד הסוף,ומזרים את התירוש בצינור(כמובן אחרי שאני מעביר בו סטאר סאן)


בתחילת הקרור כאשר יש רק קרח מסביב לסליל התירוש יוצא באזור ה 4 מעלות, לאט לאט הקרח נמס ורמת הנצילות שלו יורדת בגלל המים שהוא יותר ולפני הסוף אני מקבל יציאה של 40 מעלות, מה משמביא את התירוש שלי לאזור 25-30 מעלות, מכיוון שהוא מגיע לדלי התסיסה מגבוהה יוצר בועות כך שהוא גם מתחמצן בדרך.

כל התהליך הקרור אצלי לא אורך יותר מ 7-8 דקות להעביר את כל נפח התירוש שלי(17-19 ליטר בדרך כלל)


אם אתה רוצה להגיע לטמפרטורה נמוכה יותר ממני אני יכול פשוט להוציא את מי הקרח מלמטה על ידי פתיחת ברז תחתית הדלי של הסליל וכך ימשיך ימשיך מגע ישיר של הסליל עם הקרח ותקבל טמפרטורה נמוכה יותר.

 

תירוש יורד לדלי התסיסה

חיסרון השיטה הוא שאני צריך כמות מאוד גדולה של קרח בערך דלי וחצי(דלי 18 ליטר)

 

 


Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אם אתה רוצה לשפר את היעילות של הצ'ילר הנ"ל, מציע למלא אותו בקרח + תמלחת שתוריד את הטמפרטורה למתחת ל-0. לגבי ההכנה פשוט חפש ברשת: how to prepare brine

יואב

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

סליל טבול בקרח זה הכיוון,

לקחתי ג'ריקן 30 ליטר חתכתי אותו כך שאפשר למלא ב-13 ליטר מים ולהכניס למקפיא, ולתוכו שיקעתי סליל נחושת

המטרה ליצור גוש קרח 12 קג ובתוכו סליל נחושת

יש לי פח אשפה פלסטיק שחור 80 ליטר עם ברז תחתית ( לצורך הזריית זיתים)

אמלא בפח האשפה את גוש הקרח עם הסליל שקפוא בתוכו +20 בקבוקי שתייה 1.5 ליטר קפואים שחתכתי את הראש בכדי שישיה קל לחלץ את הקרח

אמלא מעט מים ואסחרר אותם דרך ה-PLATE CHILLER וחזרה לתוך הסליל שהגוש קרח בתוך הפח פלסטיק

המים היוצאים הצידו השיני של הסליל נאגרים בתחתית פח האשפה וחוזר חלילה.

אצטרך כ- 25-30ק"ג קרח לקבל תירוש ב-10 מעלות.

בבישול הבא שזה מתוכנן להיות סיידר בחודש הבא אדווח תוצאות ונראה כמה זמן לוקח לקרר 25 ליטר תירוש רותח.

אם לא יעבוד אז אכין 50ליטר תמיסת מלח 23.3% ואז נקודת הקיפאון תהיה מינוס 21 צלסיוס ואותם אזרים דרך ה-PLATE CHILLER

זה בטוח יעבוד

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

  שלום חברה

   אני עושה אותו דבר אבל מוסיף מים למיכל

   עם 3 בקבוקי מי עדן ממולאים במים מוקפאים

   ומדי פעם מחליף אחד מהם או את כלום ביחד

   10 דקות החום יורד ל-15 מעלות בערך

                                 בתודה אשי