קראתי בכמה מקומות שיש חשיבות למים שבהם משתמשים.
בגלל שאני לא הכי מבין מה צריך להיות במים כדי שתצא בירה טובה אני שואל כאן.
באיזה סוג מים אתם משתמשים? באיזה כדאי להשתמש?
עד היום השתמשתי בעין גדי ובאקווה נובה, בעיקר בגלל שהם באים בבקבוקים של 2 ליטר.
קראתי בכמה מקומות שיש חשיבות למים שבהם משתמשים.
בגלל שאני לא הכי מבין מה צריך להיות במים כדי שתצא בירה טובה אני שואל כאן.
באיזה סוג מים אתם משתמשים? באיזה כדאי להשתמש?
עד היום השתמשתי בעין גדי ובאקווה נובה, בעיקר בגלל שהם באים בבקבוקים של 2 ליטר.
הכי טוב תשתמש במי ברז שעברו סינון פשוט ע"י מסנן פחם,
מעכת תת כיורית או מבר מים כלשהו.
הסידן במים חשוב לתהליך ייצור הבירה
לבירה שהוכנה ממים מינרליים יש טעם מינרלי לבירה
למים יש חשיבות, אבל היא משנית ביחס למשל, שמירה על טמפ תסיסה, הגשת כמות נכונה של שמרים ובטמפ הנכון.
אפשר לטפל במים, בשביל זה צריך לדעץ את הרכב המים ולתקן בהתאם לסגנון או להשתמש במייצבים
לסוגי בירות שונות עדיפות להרכב מים שונה, מדובר בעיקר (אבל לא רק) במינרלים שמשפיעים על קשיות המים למשל לסטאוט עדיף להשתמש במים קשים (כמו בארץ או כמו באירלנד) לפילסנר צריך מים רכים כי מים קשים ידגישו מרירות לא רצוייה.