משקעים בבקבוק
שלום לכולם. קוראים לי גיא ואני אחרי סבב בירה ראשון (מLME+תוספת לתת).
גיא, ראשית ברוך הבא לחוב"צ.
השאלה שלך היא באמת שאלה של מתחילים, וזה בסדר גמור, אבל קריאה של חומר בסיסי בנוגע לבישול בייתי תענה לך על שאלותיך.
ואם כל זאת, מכיון שאנחנו כאן מסבירי פנים, להלן כמה תשובות:
1. במבשלות המסחריות הגדולות מפלטרים את הבירה ומגיזים באופן מלאכותי לפני הביקבוק. כך שהבירה מוכנה לשתיה מיד כשהיא בבקבוקים ואין שום פעילות שמרים בבקבוק (מה שמייצר אצלך את המשקע).
2. בבירה בייתית (וגם בחלק ממבשלות הבוטיק) מקובל לבצע תסיסה בבקבוק ע"מ להגיז את הבירה, אז אין דרך להמנע לגמרי ממשקעים, אבל,
א. מומלץ לטלטל כמה שפחות את מיכל התסיסה כדי שכל המשקעים ששקעו במהלך זמן התסיסה ישארו בתחתית המיכל ולא יעברו אל מיכל הביקבוק ואל הבקבוקים.
ב. לאחר סיום התסיסה, כדאי להוריד את טמפ' הבירה למינימום האפשרי (0-3 מעלות) בכדי לעודד את השמרים לשקוע לתחתית המיכל.
ג. לשמור את בקבוקי הבירה בקירור לאחר שהסתיים הגיזוז.
ועוד דבר, אל תזדרז כ"כ לעבור לאול גריין. יש מספיק דברים שכדאי להתמקצע בהם לפני שמתעסקים בבישול מגרעינים.
טוב, אז אני אלמד לחיות עם המשקעים.
למרות שבדרך כלל אני מסתדר כשאני עובר ישר לחלק הקשה (כשלונות יהיו בכל מקרה (: ), אני יכול להשאר עוד כמה סבבים עם LME, שום דבר לא בוער לי.
ברוך הבא לקהילת מבשלי הבירה ולפורום.
בכל מקרה, עם הזמן המשקעים "נדבקים" לקרקעית הבקבוק .
יש מוצר יחסית חדש אולי תהיה הראשון לנסות
האתר:sedexbrewing.com
כבר ראיתי סרטון של זה ביוטיוב.
זה רעיון יצירתי מאוד, אבל זה בעייתי אם אתה רוצה להביא בקבוקים לאנשים.
irish moss .
10 דקות אחרונות של הרתיחה .
זה אמור להצליל את הבקבוקים שלך לא ב 100% אבל ברמה כזו שמה שנשאר נדבק לתחתית הבקבוק ..
בהצלחה בהמשך .