משקעים בבקבוק

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

מכבים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/28/2012

שלום לכולם. קוראים לי גיא ואני אחרי סבב בירה ראשון (מLME+תוספת לתת).
שני דברים שאני רוצה לשפר בסבב הבא שלי זה להפתר מהמשקעים שנשארים בבקבוק, וכמובן גם לעבור לall-grain. (סה"כ הופתעתי לטובה מהבירה שיצא לי)
מה עושים במבשלות גדולות (או תהליך דומה שאפשר לעשות בבית) בשביל להיפתר ממשקעים בבקבוק?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גיא, ראשית ברוך הבא לחוב"צ.

השאלה שלך היא באמת שאלה של מתחילים, וזה בסדר גמור, אבל קריאה של חומר בסיסי בנוגע לבישול בייתי תענה לך על שאלותיך.

ואם כל זאת, מכיון שאנחנו כאן מסבירי פנים, להלן כמה תשובות:

1. במבשלות המסחריות הגדולות מפלטרים את הבירה ומגיזים באופן מלאכותי לפני הביקבוק. כך שהבירה מוכנה לשתיה מיד כשהיא בבקבוקים ואין שום פעילות שמרים בבקבוק (מה שמייצר אצלך את המשקע).

2. בבירה בייתית (וגם בחלק ממבשלות הבוטיק) מקובל לבצע תסיסה בבקבוק ע"מ להגיז את הבירה, אז אין דרך להמנע לגמרי ממשקעים, אבל,

א. מומלץ לטלטל כמה שפחות את מיכל התסיסה כדי שכל המשקעים ששקעו במהלך זמן התסיסה ישארו בתחתית המיכל ולא יעברו אל מיכל הביקבוק ואל הבקבוקים.

ב. לאחר סיום התסיסה, כדאי להוריד את טמפ' הבירה למינימום האפשרי (0-3 מעלות) בכדי לעודד את השמרים לשקוע לתחתית המיכל.

ג. לשמור את בקבוקי הבירה בקירור לאחר שהסתיים הגיזוז.

 

ועוד דבר, אל תזדרז כ"כ לעבור לאול גריין. יש מספיק דברים שכדאי להתמקצע בהם לפני שמתעסקים בבישול מגרעינים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

מכבים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/28/2012

טוב, אז אני אלמד לחיות עם המשקעים.
למרות שבדרך כלל אני מסתדר כשאני עובר ישר לחלק הקשה (כשלונות יהיו בכל מקרה (: ), אני יכול להשאר עוד כמה סבבים עם LME, שום דבר לא בוער לי.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

ברוך הבא לקהילת מבשלי הבירה ולפורום.

בכל מקרה, עם הזמן המשקעים "נדבקים" לקרקעית הבקבוק .

 

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

יש מוצר יחסית חדש אולי תהיה הראשון לנסות 

האתר:sedexbrewing.com

Offline

Location

מכבים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/28/2012

כבר ראיתי סרטון של זה ביוטיוב.
זה רעיון יצירתי מאוד, אבל זה בעייתי אם אתה רוצה להביא בקבוקים לאנשים.

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

irish moss  .

10 דקות אחרונות של הרתיחה .

זה אמור להצליל את הבקבוקים שלך לא ב 100% אבל ברמה כזו שמה שנשאר נדבק לתחתית הבקבוק ..

בהצלחה בהמשך .