אז אחרי שהתבשלה לה בירת דבש כהה בלגית ולבנתיים נראית טוב
אשמח למתכון על בסיס רכז וגרענים , בהיר עם אחוז אלכוהול לא גבוה..
אבל עם טעם חזק של דבש....
יש למישהו משהו כזה?
מתכון לבירת דבש
יש את המתכון של רשף:
http://www.homebrewing.co.il/wit.html
ממה שהבנתי כדי לקבל טעם של דבש צריך להשתמש בhoney malt כי רוב הסוכרים של הדבש כשמכניסים אותו לתסיסה מנוצלים על ידי השמרים ואז גם אחוז האלכוהול גבוה וגם יש פחות טעם של דבש.
ללתת דבש אין באמת טעם של דבש אבל מתיקות וטיפה "לחמיות" נעימה.
בשביל לקבל מהדבש הרבה טעם אפשר להוסיף אותו למיכל התסיסה (primary/secondary זה לא משנה הרבה)
אפשר להוסיף משהו כמו 250-400 גרם דבש ל20 ליטר ולקבל תוצאות יפות.
ישירות למיכל התסיסה?
לא צריך לחטא אותו?
אתה שם במיקרו ל15 שניות, זה גם מחטא וגם עושה אותו נוזלי ממש ויותר קל לשפוך אותו פנימה למיכל
שמולץ, נראה לי שהמיקרו בפני עצמו לא מחטא. חיטוי (פסטור) מתבצע באמצעות העלאת הטמפרטורה לזמן קצוב (פונקציה של זמן וטמפרטורה) כך שאם החימום הקל במיקרו נועד רק לריכוך, אני לא חושב שתהיה לו תרומה מבחינת הפיסטור.
זו בדיוק הבעיה, בישלתי אחת עם דבש (חצי קילו ב15 דקות האחרונות) og-1072 fg-1018 אין טעמים של דבש..... ישנה מתיקות, קצת סיומת של דבש....
אתה יכול לנסות להשתמש בסוג דבש שונה, עם יותר טעם, למשל דבש מפרחי אבוקדו או דבש מפרחי הדרים.
פה יש עוד מידע:http://www.honey.com/images/downloads/beer.pdf
גם בבירות דבש כמו barbar אין טעם ברור של דבש.
עוד דבר שאתה יכול לעשות זה להרוג את השמרים על ידי פיסטור ואז להוסיף את הדבש, אבל אז צריך להתסיס עם CO2 ולא להסתמך על השמרים.
הרעיון של פיסטור לצורך הפסקת פעולת השמרים לפני הוספת הדבש תביא לבירה מתוקה ולא בהכרח לבירה עם טעם/ריח של דבש.
העובדה שהשמרים מפרקים את כמעט 100% מהסוכרים שיש בדבש לא אומרת בהכרח שמתרחש איבוד של 100% מהטעמים/ארומות.
אתה יכול לנסות את המתכון של הבית הלבן שרץ עכשיו ברשת. אייל דבש ופורטר דבש.
http://www.whitehouse.gov/sites/default/files/whitehouse_files/image/wh_beer_recipe_0.pdf
המתכון של הפורטר נראה מעניין