מתכון לבירת דבש

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2012

אז אחרי שהתבשלה לה בירת דבש כהה בלגית ולבנתיים נראית טוב
אשמח למתכון על בסיס רכז וגרענים , בהיר עם אחוז אלכוהול לא גבוה..
אבל עם טעם חזק של דבש....
יש למישהו משהו כזה?

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

יש את המתכון של רשף:
http://www.homebrewing.co.il/wit.html

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

ממה שהבנתי כדי לקבל טעם של דבש צריך להשתמש בhoney malt כי רוב הסוכרים של הדבש כשמכניסים אותו לתסיסה מנוצלים על ידי השמרים ואז גם אחוז האלכוהול גבוה וגם יש פחות טעם של דבש.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

ללתת דבש אין באמת טעם של דבש אבל מתיקות  וטיפה "לחמיות" נעימה.
בשביל לקבל מהדבש הרבה טעם אפשר להוסיף אותו למיכל התסיסה (primary/secondary זה לא משנה הרבה)

אפשר להוסיף משהו כמו 250-400 גרם דבש ל20 ליטר ולקבל תוצאות יפות.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

ישירות למיכל התסיסה?

לא צריך לחטא אותו?

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אתה שם במיקרו ל15 שניות, זה גם מחטא וגם עושה אותו נוזלי ממש ויותר קל לשפוך אותו פנימה למיכל

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמולץ, נראה לי שהמיקרו בפני עצמו לא מחטא. חיטוי (פסטור) מתבצע באמצעות העלאת הטמפרטורה לזמן קצוב (פונקציה של זמן וטמפרטורה) כך שאם החימום הקל במיקרו נועד רק לריכוך, אני לא חושב שתהיה לו תרומה מבחינת הפיסטור.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2012

זו בדיוק הבעיה, בישלתי אחת עם דבש (חצי קילו ב15 דקות האחרונות) og-1072 fg-1018 אין טעמים של דבש..... ישנה מתיקות, קצת סיומת של דבש....

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אתה יכול לנסות להשתמש בסוג דבש שונה, עם יותר טעם, למשל דבש מפרחי אבוקדו או דבש מפרחי הדרים.

פה יש עוד מידע:http://www.honey.com/images/downloads/beer.pdf

גם בבירות דבש כמו barbar אין טעם ברור של דבש.

עוד דבר שאתה יכול לעשות זה להרוג את השמרים על ידי פיסטור ואז להוסיף את הדבש, אבל אז צריך להתסיס עם CO2 ולא להסתמך על השמרים.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הרעיון של פיסטור לצורך הפסקת פעולת השמרים לפני הוספת הדבש תביא לבירה מתוקה ולא בהכרח לבירה עם טעם/ריח של דבש.
העובדה שהשמרים מפרקים את כמעט 100% מהסוכרים שיש בדבש לא אומרת בהכרח שמתרחש איבוד של 100% מהטעמים/ארומות.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול לנסות את המתכון של הבית הלבן שרץ עכשיו ברשת. אייל דבש ופורטר דבש. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

מה הקטע של הגיפסום במתכון של ההאני אייל?

מישהו השתמש בזה מתישהו?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הגיפסום נועד להוסיף קלציום (סידן) למים במקרה שהמים בהםפ נעשה שימוש "רכים" מידי. בארץ אני לא חושב שיש מצב שתצטרך להוסיף "קשיות" למים הקשים ממילא.