מערכת בישול בירה חדשה.
אני בונה מערכת בישול HERMS.
בניתי כבר את ה - MLT + HLT+ סיר בישול. (וגם חלק מהבקרה.
אני עכשיו עובד על הצנרת. ציירתי סכמה של הצנרת ואשמח להערות או לשינויים למי שיש רעיונות טובים (או נסיון).
https://docs.google.com/open?id=0B-xlIAzISe1VdjRwVHVhbktXRk0
למה אתה צריך ברז אחרי מחליף החום?
למה אתה צריך ברז אחרי מחליף החום?
אם אתה מתכוון לברזים 1, 3 אז בשביל להפנות את התירוש בזמן סחרור המאש אני פותח את ברז 1 ובשלב של חימום המים (לפני מאש ולפני ספארג') אני פותח את ברז 3 וסוגר את 1.
הסחרור בזמן חימום המים דרוש כדי לתת לטמפרטורה של המים להתייצב לערך המתאים ורק אז לסגור את ברז 3 ולפתוח את 1.
http://theelectricbrewery.com/
היי גיל,
אם עוד לא עיינת באתר שצירפתי ממליץ לך בחום לעיין, ללמוד, להפנים ולחסוך הרבה כאב ראש.
בברכת מבשלי ה HERMS.
היי בועז,
תודה על התגובה.
אני מכיר את האתר מצויין והרבה רעיונות מהמערכת נילקחו משם.
אין באתר הסבר מפורט על הצנרת ולכן הכנסתי כאן כמעט רק את נושא הצנרת. אני פשוט רוצה לדעת לפני שאני עושה את כל החיבורים והברזים האם יש לי איזושהי טעות או האם אפשר לשפר את המערכת מבחינת הצנרת.
בעיקרון המאש טאן מוכן, סיר הבישול מוכן (כולל רשת נירוסטה לסינון כשות) וה HLT מוכן כלל סליל נחושת בתוכו. אני פשוט רוצה לדעת האם יש שיפורים כגון הורדת ברז או הוספת ברז במקום מסויים, שיכולים לעזור לי בבישול.
לאחר סיום הנייה אני יעלה תמונות של המערכת.
גיל,
אני רואה שהמערכת מתוכננת עם משאבה אחת?!
כדאי לשקול הוספת משאבה, אפילו משאבה של מכונת כביסה שתשמש לסחרור המים ב HLT.
זה ישחרר את המשאבה השניה, מארש?, לסיחרור והעברת התירוש.
כמו כן, שמתי לב שגם הקירור נעשה בגרביטציה? גם כאן כדאי לשקול התערבות של משאבה.
בועז,
רכשתי באמת משאבת מארש 815.
מה רע בסחרור על ידי משאבת המארש? השלבים תהליך הבישול אינם חופפים ולכן אין לי צורך בשחרור המשאבה, לפני תחילת מאש אני חייב להגיע לטפרטורת מאש ולאחר המאש אני חייב לחמם את המים כדי להגיע לטמפאטורת ספארג'. רק אם הייתי מוסיף עוד מיכל HLT שבין שלב המאש לספארג אז הייתי יכול לחסוך זמן להביא את המים לטמפרטורה של ספארג' אבל זה ממש לא הגיוני כי זה רק 10 מעלות הבדל ולא ממש משנה.
הקירור לא נעשה בגרביטציה. תסתכל בציור הלפני אחרון, הכל זורם דרך המשאבה זאת גם הכנה לווירפול (מערבולת) שתגרום לניקוז תירוש נקי יותר בסיום הקירור. רק בשלב העברת התירוש למיכל ההתססה אני מנתק את המשאבה והתירוש זורם בגרביטציה למיכל ההתססה. יש כאן סחרור שמתבצע כ - 10 דקות לפני סיום הבישול בכדי לחטא את הצנרת של הצ'ילר. ורק בסיום הבישול אני מתחיל להזרים מים קרים (לא מופיע בציר) דרך הצ'ילר.
פרסמתי פוסט בנושא,
עדיף תתעשה ברזים בכל החיבורים עם מחברים מהירים של PROFLODYNAMICS
ופשוט לחבר צינורות כל פעם לאן שצריך
זה יותר נח וזול ומאפשר יותר גמישות למבלשה,
אני עשיתי על בסיס ELECTRIC BREWERY ועפ המלצות ממבשלים אחרים
קניתי כבר את הברזים וכל הצינורות מחוברים במחברים מהירים בשביל שיהיה נוח לקפל את המערכת בסוף הבישול.
אני משתמש ב-HERMS בשיטה הבאה.
ממלא במש טן מים בשיעור 2.5 יחס דגנים (17 ליטר בערך)
ממלא ב-HLT את שארית המים לבישול כ-23 ליטר סה"כ 40 ליטר
מפעיל ג"ח מבוקר בקר, משאבת סחרור HLT+משאבת סחרור מש טן
מחכה עד שמש טן מגיע לטמפ ושם דגנים ומכאן מתחיל התהליך.
אחרי שעה מעלה טמפ ל-76 מעלות ומחזיק 10 דקות מאשאאוט
משנה את המערכת ל-FLY SPARGE כך שהמש טן מעביר תירוש לסיר בישול ו-HLT מעביר מים למש טאן דרך סליל הנחושת ובכך אני מנקה אותו
יש לי בסוף הספארג 33 ליטר לבישול 7 ליטר הלכו על הגרעינים.
מרתיח 90 דקות ומקרר ויש 26 ליטר תירוש מון להתססה בדר"כ 24 ליטר נכנסים לדלי להתססה. עוד 2 ליטר זה מקדם ביטחון.
לפעמים האידוי גדול יותר ויש פחות תירוש ולפעמים לא
בשלב הבישול אני מנקה את המש טן,מקפל את HLT ומכין את המערכת לקירור הבירה בסוף הבישול
אני הצלחתי בכל תהליך בבישול (אחרי מאש, לפני בישול,אחרי בישול) לחשב לפי תוכנה מה צריך להיות OG בכדי שבסוף התהליך אקבל את הרצוי
ועד כה הצלחתי ב-4 בישולים אחרונים לדייק בצורה מושלמת בגרביטי ובמקרה אחד היתה חריגה של נקודה אחת-לא קריטי
מה שאומר שהשיטה מבוקרת והדירה
קודם כל תודה על התגובה. המערכת אצלי לא בנויה ל - Fly sparge. אבל ה Sparge הוא בשלבים של כל פעם כמה ליטרים והמים מוזרמים דרך סליל הנחושת ככה שגם אצלי הוא יתנקה במהלך ה - Sparge. האם יש איזשהו יתרון ל - Fly sparge? מה רע בלעשות Sparge בכמה שלבים נגיד 3 שלבים של 7 ליטר כל אחד?
אין סיבה שתרכיב בקר טמפ' ביציאה של HLT (מחליף חום), עדיף שתשמור את הבקר הזה למקרה שהאחרים מתקלקלים.
מה שחשוב זה הטמפ' של הנוזל שיוצא מהמאש.
במערכת שלי אני יכול לחבר את הבקר בכל אחת מהנקודות שבהם יש רגש (מצוייר בכוכב אדום במערכת) החיבור נעשה ישירות ללוח הפיקוד על ידי מחבר מהיר XLR3 ככה שבקלות אני יכול לאחר שהמים הגיעו לטמפרטורה הרצויה לחבר את הרגש שביציאה מהמאד לבקר ואז תהיה בקרה יותר מדוייקת.
את החיבורים של הרגשים אני יראה בהזדמנות.
היי גיל,
הבנתי אותך כבר מקודם. אני מכיר את הרגשים שיש לך (גם אני משתמש בהם. אגב הם מתחברים, הבקר נשאר באותו מקום, כך לפחות אני מקווה). התכוונתי שאין סיבה מדעית לחבר רגש טמפ' בכניסה לHLT. אבל אם זה מסבך אותך, אז לא משנה.