מסנן ביציאה מסיר הבישול.

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
Gil's picture
Gil
Offline

Location

גן יאשיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/05/2011


שלום לכולם.
במסגרת פרוייקט המבשלה הביתית שלי, הכנתי מסנן לכשות ביציאה מסיר הבישול. המסנן בנוי במרשת נירוסטה שתפורה לצורת גליל. בתור הגליל יש צינור נחושת דק ששומר על צורת הרשת כדי שלא תימעך. אל הרשת מחובר צינור נחושת "1/2 שמהודק עם באנד נירוסטה. כל המערכת הזו מתחברת בעזרת ניפל נירוסטה לפתח ההורקה של סיר הבישול. לפי גודל הרשת יש לי הרגשה שהיא לא תיסתם מהכשות. בכל מקרה בבישול הראשול אני אשתמש כנראה בשק...
את התמונות של המערכת ניתן לראות כאן:
https://plus.google.com/photos/111270686377357732893/albums/578145750104...
בכדי שיהיה ניתן לנקות את המסנן אחרי הבישול החיבור נעשה על ידי ניפל שמוברג כשתי כריכות לסיר ושתי כריכות לנחושת (מערכת סינון). כלומר, אני מבריג את הניפל ביד כמה שיותר לתוך הנחושת, מכניס את המסנן לסיר ומחבר ליציאת הסיר על ידי הברגת הניפל. מספיק שתי כריכות ואז הניפל לא יוצא מהנחושת.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

עושה רושם שלמרותהגודל הרשת שלך תיסתם מהר מאוד:

הרשת שלך מצאת על קרקעית המיכל.

תכנון ומיקום נכון של צינור היציאה+סנן שלו הוא כזה:

יש לתכנן את צינור היציאה כך יהיה כ-2ס"מ מעל תחתית המיכל כאשר הוא שואב את התירוש מדופן הסיר ולא במרכזו

רשת הסינון שעוטפת את הצינור הנ"ל צריכה להיות בעלת גודל רשת של כ-1מ"מ המוגדרת כרשת בעלת מש של 25 (מספר חריצים ב-1")

את הרשת יש להקיף מסביב לצינור כאשר היא נמצאת מעל הצינור, אפשר ליצור מעיין מפרש משולש שזה הכי קל-לקחת מלבן ולקפל לשניים כאשר

כאשר קודקוד אחד מגיע עד למפלס התרוש ושני הקודקודים האחרים נמצאים בגובה הצינור

פרסמתי בעבר פוסט המתאר את המערכת שלי ורואים שם תמונות בנושא זה

בנוסף בכדי למנוע סתימות יש לפני בפיתחת ברז הריקון לעשות את הבא:

מומלץ תוספות כשות לבצע בתוך גרב או רשת מתאימה

מייד אחרי כיגוי גוף החימום לעשות מערבולת עדינה בתוך הסיר עם כף בחישה ולחכות כ-5 דקות עם מכסה סגור,

זה מאפשר שקיעת המשקעים למרכז הסיר

לפתוח את הברז לאט לאט ולא בבת אחת בכדי למנוע שאיבת המשקעים לתוך רשת הסינוןן

 

מקווה שזה עוזר

דניאל

Theres nothing like a good brew

Gil's picture
Gil
Offline

Location

גן יאשיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/05/2011

היי דניאל, כמה שאלות/מחשבות/תהיות... לפי מה שנאמר לי, מאש של רשת נמדד במספר חורים לאינטש מרובע, אם אני לא טועה רושמים את המאש עם שני מספרים לדוגמא אצלי זה 120/80, כאשר 120 הוא מספר החורים לאינטש מרובע ו 80 זה משקל הרשת (לא יודע באיזה יחידות) אבל זה אומר על עובי החוטים מהם הרשת עשוייה ומכאן הגמישות והתכונות האחרות שלה. 120 חורים לאינטש מרובע זה בערך 11 חורים לאינטש אורך (שורש ריבועי של 121 = 11) כלומר שיש לי 11 חורים כל 2.5 סנטימטר שזה אומר בסביבות 4.5 חורים לסנטימטר מה שנותן חור של בערך 2.2 מ"מ, אבל מזה צריך להוריד בערך 0.5 מ"מ עובי חוט ולכן גודל חור בסביבות 1.7 מ"מ. זה באמת יותר גדול ממילימטר אחד כמו שכתבת, אבל אני מקווה שזה יהיה בסדר.

השאיבה היא 4 סנטימטר מדופן המיכל והתוכנית היא בעתיד לעשות מערבולת בזמן סחרור התירוש בסיום הבישול. מכיוון שאני משתמש בפלייט צ'ילר אני מתכנן להפעיל סחרור של התירוש כ - 10 דקות לפני סיום בישול על מנת לחטא את הצ'ילר ככה שהשיטה שלך לא סחרור עדין על ידי בחישה לא תעזור לי הרבה.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין מה גורם לחלודה, שיוף נירוסטה לא אמור לגרום לה להחליד.

אתה בוטח שכל האביזרים מנירוסטה? כדאי להבין מה בדיוק מחליד שם.

 
Gil's picture
Gil
Offline

Location

גן יאשיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/05/2011

רוי,
אני לא בטוח שזו חלודה, בכל מקרה עוד לא ניקיתי את הסיר. יכול להיות שזה התחממות של נוזל הקירור שהשתמשתי בו כשקדחתי את החור למד גובה נוזל. לפי מה שכתוב על הסיר הוא מנירוסטה 304.