מסנן ביציאה מסיר הבישול.
שלום לכולם.
במסגרת פרוייקט המבשלה הביתית שלי, הכנתי מסנן לכשות ביציאה מסיר הבישול. המסנן בנוי במרשת נירוסטה שתפורה לצורת גליל. בתור הגליל יש צינור נחושת דק ששומר על צורת הרשת כדי שלא תימעך. אל הרשת מחובר צינור נחושת "1/2 שמהודק עם באנד נירוסטה. כל המערכת הזו מתחברת בעזרת ניפל נירוסטה לפתח ההורקה של סיר הבישול. לפי גודל הרשת יש לי הרגשה שהיא לא תיסתם מהכשות. בכל מקרה בבישול הראשול אני אשתמש כנראה בשק...
את התמונות של המערכת ניתן לראות כאן:
https://plus.google.com/photos/111270686377357732893/albums/578145750104...
בכדי שיהיה ניתן לנקות את המסנן אחרי הבישול החיבור נעשה על ידי ניפל שמוברג כשתי כריכות לסיר ושתי כריכות לנחושת (מערכת סינון). כלומר, אני מבריג את הניפל ביד כמה שיותר לתוך הנחושת, מכניס את המסנן לסיר ומחבר ליציאת הסיר על ידי הברגת הניפל. מספיק שתי כריכות ואז הניפל לא יוצא מהנחושת.
עושה רושם שלמרותהגודל הרשת שלך תיסתם מהר מאוד:
הרשת שלך מצאת על קרקעית המיכל.
תכנון ומיקום נכון של צינור היציאה+סנן שלו הוא כזה:
יש לתכנן את צינור היציאה כך יהיה כ-2ס"מ מעל תחתית המיכל כאשר הוא שואב את התירוש מדופן הסיר ולא במרכזו
רשת הסינון שעוטפת את הצינור הנ"ל צריכה להיות בעלת גודל רשת של כ-1מ"מ המוגדרת כרשת בעלת מש של 25 (מספר חריצים ב-1")
את הרשת יש להקיף מסביב לצינור כאשר היא נמצאת מעל הצינור, אפשר ליצור מעיין מפרש משולש שזה הכי קל-לקחת מלבן ולקפל לשניים כאשר
כאשר קודקוד אחד מגיע עד למפלס התרוש ושני הקודקודים האחרים נמצאים בגובה הצינור
פרסמתי בעבר פוסט המתאר את המערכת שלי ורואים שם תמונות בנושא זה
בנוסף בכדי למנוע סתימות יש לפני בפיתחת ברז הריקון לעשות את הבא:
מומלץ תוספות כשות לבצע בתוך גרב או רשת מתאימה
מייד אחרי כיגוי גוף החימום לעשות מערבולת עדינה בתוך הסיר עם כף בחישה ולחכות כ-5 דקות עם מכסה סגור,
זה מאפשר שקיעת המשקעים למרכז הסיר
לפתוח את הברז לאט לאט ולא בבת אחת בכדי למנוע שאיבת המשקעים לתוך רשת הסינוןן
מקווה שזה עוזר
דניאל
השאיבה היא 4 סנטימטר מדופן המיכל והתוכנית היא בעתיד לעשות מערבולת בזמן סחרור התירוש בסיום הבישול. מכיוון שאני משתמש בפלייט צ'ילר אני מתכנן להפעיל סחרור של התירוש כ - 10 דקות לפני סיום בישול על מנת לחטא את הצ'ילר ככה שהשיטה שלך לא סחרור עדין על ידי בחישה לא תעזור לי הרבה.
מעניין מה גורם לחלודה, שיוף נירוסטה לא אמור לגרום לה להחליד.
אתה בוטח שכל האביזרים מנירוסטה? כדאי להבין מה בדיוק מחליד שם.
אני לא בטוח שזו חלודה, בכל מקרה עוד לא ניקיתי את הסיר. יכול להיות שזה התחממות של נוזל הקירור שהשתמשתי בו כשקדחתי את החור למד גובה נוזל. לפי מה שכתוב על הסיר הוא מנירוסטה 304.