בנוגע למתכון לבירה טריפל בלגית...

36 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

במתכון נותנים לי שמרים מסוג- wlp-150 whit labs bastogne belgiane ale

אצל גדי או רשף אפשר להשיג אותם?? להזמין אותם??

או שעדיף לי כבר להשתמש בתחליף כלשהוא??

וגם באותו מתכון יש לי invert sugar למה הכוונה??

תודה :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

את השמרים האלה הכי קרוב שאפשר להשיג זה בארה"ב.

סוכר אנורטי שקוף יש אצל גדי ובכל בית טבע.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סוכר אינוורטי אתה יכול לעשות לבד. אפשר גם להכין כמות גדולה שתהיה טובה לכמה בישולים. זה לא מתקלקל ויכול להחזיק הרבה זמן.

הנה קישור למתכון לפיו אני מכין: http://myhomebrewedbeer.blogspot.com/2009/05/3.html

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושש שאתה מתכוון לWLP510 

כמו שעמנואל אמר לייבא מארה"ב או להשתמש בתחליף יבש במקרה הזה כנראה S-33

ספר לנו מה החלטת ואיך יצא...

 

דגן

אולי צריך מדור מתכונים?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דן, תן מתכון שנדע על מה מדובר.

לגבי השמרים - טיסה נעימה שתהיה לך.

לגבי סוכר אינוורטי - החברים פאלמר וזיינשף טוענים בפודקאסט על טריפל בלגי שאין מה לחפש סוכרים מגונדרים בסגנון הזה. הם ממליצים על סוכר לבן פשוט וזול.

 

אני בישלתי פעם כך ופעם כך. עוד אין לי תובנות כך או אחרת.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

בטריפל הכלל הוא פשוט: keep it simple, סוכר לבן או חום עושים את העבודה

יואב

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

כן התבלבלתי בכתיבה wlp 510 ...

נועם לגבי המתכון:

שמרים כמו שכתבתי wlp-510

לתת:הכל מומר ממשקל  ה lbs 

pilsner malt-4.98 ק"ג

vienna malt-1.36  ק"ג

invert sugar 1.2 ק"ג

יש לי פה גם קליפת תפוז חמוץ 0.007 גרם

hallertauer hersbrucker 15גרם למשך 15 דק'

hallertauer hersbrucker 15 גרם בfalame out... כן גם לזה אני אשמח להסבר מה הכוונה בדיוק בפליים אאוט??

ו- Liberty hops 56 גרם למשך שעה...

נראה לי אני אנסה דבר ראשון עם סוכר ביתי כמו שאמרת נועם אבל בתכלס 1.2 ק"ג???

נשמע לי המון.... וגם בתכלס לפי מה שכתוב שם אני צריך להוסיף את הסוכר האינוורטי ישירות למיכל ההתססה... הגיוני העניין??

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סוכר אינוורטי אתה מוסיף לבישול, לא לתסיסה - ולו כדי לוודא שהוא סטרילי. מתי בבישול - זה תלוי עד כמה אתה רוצה טעמי קרמל. ככל שתכניס מוקדם יותר הוא יתרום יותר צבע ויותר טעמי קרמל.

פליים-אאוט זה פשוט מתי שאתה מכבה את האש. הכשות הזה נמצא בתירוש מרגע הכיבוי ועד שהוא מועבר למיכל תסיסה, בחם אבל ללא רתיחה.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דן היקר, לפי המתכון הזה יצא לך סלט ולא בירה.

זה שאתה כותב כמויות של כל מרכיב במתכון לא נותן שום מידע כל עוד אתה לא מציין את נפח הבצ'. תשכח מהשמרים האלה. לא תשיג בארץ. לך על יבשים 33. בגלל הכמות הגדולה של הפילסנר אתה צריך להרתיח 90 דקות לא 60 כמקובל בד"כ.

קליפת תפוז חמוץ הכוונה לחושחש. והמישקל....אני מקווה שיש לך משקל אנליטי אחרת לא תוכל לדייק ויצא לך ח%ה בירה....בצחוק, לא יכול להיות 0.007 גרם , בדוק את עצמך.

פליים אווט פירושו, מכבים את האש (זוכר? אחרי 90 דקות) זורקים לסיר 15 גרם כשות, נותנים ערבוב נימרץ עם כף מחוטא (כדי ליצור ווירפול שאתה בטח יודע מה זה) ואז להתחיל קירור. בעצם אם אתה מקרר עם מצנן טבול , לא צריך ווירפול בשלב זה אלה רק לפני העברה למיכל התסיסה.

ספק אם תמצא בארץ ליברטי, אולי. אשמח לדעת אם ניתן להשיג.

אם תכניס את הסוכר למיכל ההתססה זה לא יהיה סלט זה יהיה קטסטרופה. הסוכר חייב לעבור תהליך של עיקור הברתחה. את הסוכר מוסיפים בבישול. אני הייתי מחניס משהו כמו 40-30 דקות מסיום הבישול. אנחנו מודדים זמן אחורנית והכל ביחס לכיבוי אש. זאת נקודת האפס שלנו גם ביחס להכנסת הכשות.

לגבי כמות הסוכר זה הגיוני. אתה מבשל טריפל , לא?

שני דברים כדאי להפנים כבר בשלבים הראשונים של לימוד בישול בירה. נקיון היסטרי והתססה בתנאים מבוקרים. כל השאר לא יכול לדפוק בירה.

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עו"ד זיינשף, סליחה, זיידמן ידידי המלומד,

הרשה לי במטותא לחלוק על דעתך ולטעון כי מצאתי בכתובים תקדימים לכך שבמתכונים מסויימים בהם יש אחוז סוכרים פשוטים (simple sugars) גבוה, יש תועלת בהוספת הסוכרים לאחר שהשמרים הספיקו להתרבות ולהתחזק. ז"א בשלב שאחרי שיא התסיסה. סיבה נוספת לפרוצדורה זו, היא כדי שהשמרים לא יתעצלו ויאכלו קודם סוכרים פשוטים לפני שהם מתאמצים לפרק את המאלטוז.

כמובן שיש להקפיד שהסוכר יעבור רתיחה קצרה במעט מים לשם חיטוי לפני ההוספה למיכל התסיסה.

ידידי דן,

למיטב ידיעתי, בין 10% ל 20% סוכרים פשוטים זהו שיעור מקובל בבירה בלגית מסוג טריפל.

שא ברכה

נועם

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם ידידי המלומד, חזור על דבריך והפעם בשפת העם. שכן עוסקים אנו בהקניית ידע וערכים לעוללים. אל נא תתלה בזוטות דברים שכן, בבירה עסקינן ולא במדעי האטום (רחמנא ליצלן).

א-גיט יונטף.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם אני יודע, מה שהדליק אותך זה שכתבתי מחניס. כשאני מקליד מהר אני לא שולט בשגיעות ולא לוקח עליהן אחריות.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האמת שלא שמתי לב לשגיאות. גם אני טועה כשאני מקליד מהר.

בכל אופן, התכוונתי רק להגיד שקראתי באיזה מקום דיון על הוספת סוכרים פשוטים (סוכרוז - סוכר לבן, סוכר אינורטי וכו') לתסיסה.

חיפשתי מקור מהימן אך טרם מצאתי. בכל אופן ההיגון עושה שכל - להוסיף את הסוכר אחרי שהשמרים עבדו כבר על הסוכר המורכב יותר שבתירוש.

וברור, כפי שאמרת שיש להקפיד על הסניטציה של כל מה שמוסיפים לבירה. 

 

ועכשיו, למען הסר ספק, יש לי הערכה רבה מאד לידע ולנסיון של חברינו עמנואל ומעבר לכך לבירות המעולות שהוא מוציא תחת ידיו!

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להבנתי לאחר התסיסה הראשונית השמרים כלכך עייפים והאלכוהול מסביב עושה להם ממש לא טוב. מה גם שהרבה מהם נפלו שדודים לתחתית מיכל התסיסה. אם כבר מוספיפים סוכר בשלב מאוחר אליבה למקור הלא מהיימן של החבר שלו, מומלץ להוסיף עוד מנת שמרים בעלי יכולת טובה להתמודד עם אחוזי האלכוהול הגבוהים למשל 33. עד כמה שזה יכול להשמע מוזר, אלכוהול הורג לשמרים את הכבד.

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

אף אחד לא אוהב לחיות בתוך ההפרשות של עצמו,
ולכן זה כלל לא מוזר ששמרים לא מתפקדים טוב בסביבת אלכוהול שהם עצמם הפרישו.

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

עמנואל... ככה...

0.25 oz Bitter Orange Peel (flame out)

לפי מחשבון ההמרות המהימן בפלאפון שלי זה יצא לי 7.08738 גרם...יכול להיות שאני טועה....

כתוב בפירוש במתכון 0.25oz

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

7 גרם זה הגיוני מאוד. 0.007 גרם לא. תפוז מר זה לא תפוז חמוץ. מדובר בתפוז שאנו קוראים כאן חושחש.

צא וקטוף לך חושחש בפרדסי השכונה כי בסופר לא תמצא. (אני אחרי שליש אייריש רד שנותן לי השראה רבה לכתוב....)

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אתה עובר באזור הגליל והצפון אז יש לי מבחנה קפואה של שמרים מתוצרת "שימיי טריפל".

לדעתי זה זן משובח של שמרים שמיועד בדיוק למה שאתה מחפש.

 

נגיד בנק השמרים

 

 

 

 
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

נגיד הבנק היקר - אפשר להזמין מבחנה של שמרי הובלון?

וכמה ירוקים זה יעלה לי?

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הובלון?

לא נתקלתי בשם הזה.

בינתיים השמרים שרוצים לגור אצלי במקפיא צריכים להראות שיש להם אזרחות בלגית או גרמנית ובמקרים מסויימים אמריקאית.

בעניין הזה אני קצת גזען.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לה שוף הובלון, בירה בלגית כהה. ההובלון היא שילוב של טריפל בלגי עם IPA אמריקאי, מתיקות בלגית טיפוסית מול מרירות וכשותית אמריקאית.

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם כך את מבחני הקבלה היא עברה.

עכשיו צריך לשים יד על בקבוק כזה ולהתפלל שהם משתמשים באותם השמרים של הפרימרי גם לביקבוק.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מדובר בבירה מכובדת עם משפחה מכובדת עוד יותר.

HOUBLON CHOUFFE Dobbelen IPA Tripel

ובהחלט עם דרכון בלגי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

המבשלה אמנם מייצרת או ייצרה במקור את הבירה לשוק האמריקאי אך המבשלה היא בלגית מקורית

מבשלת Chouffe

ההובלון היא שילוב של טריפל בלגי 9% אלכוהול בצבע בהיר של כ 4 SRM עם IPA  אמריקאי 59 IBU, מתיקות בלגית טיפוסית מול מרירות ובשומת כשותית אמריקאית.
הבירה הושקה בסביבות שנת 2002 ויועדה למכירה לשוק האמריקאי בלבד. כיום שונתה המדיניות והבירה משווקת למספר מדינות אירופאיות ובתוכן ישראל.
המבשלה מתגאה בכמות הכשות בה נעשה שימוש בבירה.
שלושה סוגים מוספים לבירה בשלבים שונים של תהליך הייצור. שני סוגי כשות אמריקאיים טיפוסיים אמרילו וקולומבוס או בשמו הנוסף טומהוק וכשות ממוצא צ'כי סאאז.

לדברי המבשל הראשי במבשלת אשופ להתססה בבקבוק הם מוסיפים שמרים זהים לשמרים המשמשים להתססה הראשונה, ובראיון שנעשה עימו הוא אמר מפורש שמבשלים ביתיים יודעים איך לאסוף שמרים אילו

ב Brew party ניסיתי לבשל בירה כזו אינני יודע אם הצלחתי נדע כולנו בעוד כמה שבועות ובנתיים כיוון שאין לי את הידע המעשי באיסוף שמרים השתמשתי רחמנא ליצלן להשתמש במה שיש בארץ שמרים יבשים.

 

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא רוצה להיות משבית שמחה, אבל הצירוף של בלגית עם IPA לא נשמע לי כל כך אפילינג.

מצד שני - אני מוכן כמובן לדגום בשמחה כל נוזל שעונה על הקריטריונים הבסיסיים של בירה (גם אם הוא חורג ממגבלות חוק הטוהר הבבארי) ומבטיח לשמור על ראש פתוח.

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

גם חיטה?????

טוב סתם ברור לי שכן כי ידוע לי שאפילו נהנת (רחמנא ליצלן מבירות חיטה..)

בכל אופן זה באמת שילוב מעניין מיוחד וטעים.

אני מאוד אוהב (אבל זה כבר עניין אישי)

ריפטין, ולא רק אתה אתם מוזמנים להאזין לראיון המוקלט שנעשה עם מר Chris Bauwerets הBrew Master של מבשלת אשוף הבלגית שבו הוא מגלה כמה סודות או אולי לא סודות על לגבי הליך הייצור שלהם וגם שהשמרים בבקבוק זהים

 

Chris Bauweraerts

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דגן,

אפילו הBJCP מתייחס לסטייל הזה.

http://www.bjcp.org/2008styles/style16.php#1e

ומגדיר כך:

OG = כמה שרוצים

FG = כנ"ל

IBU = כנ"ל

SRM = כנ"ל

גם כן סטייל

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה נראה לא רציני אבל אל תשכח שיש מגבלות מסוימיות

כי כדי להיות בקטגוריה הנ"ל אתה צריך לא ליפול לקטגוריות אחרות וזה לא כזה טרוויאלי.

 

 

רותם - הדובים's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 01/14/2010

אחי היקר,

לא רוצה להשבית את שמחת השבתת השמחה שלך

אבל מהיכרות קצרה איתך - זאת בירה שאתה מאד תאהב.

גם מתוך הגדרת הסגנון (או ליתר דיוק - ערבוב הסגנונות) אבל גם מטעימה.

יש לה צבע נהדר, הרבה גוף, מורכבות טובה של טעמים וכשותיות יפה - גם במרירות וגם בארומה.

חפש. שווה לך.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

דגן, רותם, ריפטין ושו"ת, ההובלון אכן אחלה בירה...ממליץ להזמין ממאיר בן שיטרית היבואן ארגז ואז הוא עושה מחיר טוב

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתקשה להבין אותכם. אנחנו מבשלים בירות כל כך טובות למה לקנות בירה?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הפעם אני חייב להסכים עם ידידי עמנואל.

מבחינתי הסיבה היחידה לקנות בירה מסחרית היא בתור "שיעוריי בית", כדי  ללמוד על טעמים חדשים שלא הכרתי.

אבל אני תמיד מעדיף להחליף בירות עם חובבי ציון אחרים בכדי להגדיל את מגוון הבירות על המדף אצלי במקרר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

עמנו-אייל היקר!(קניתי בתקווה שאתה לא מתנגד את הכינוי החדש)

בשביל השמרים!

דרך מורכבת במקצת לפי מה שקראתי, ראיתי לומד ומנסה להפנים,

אך זאת כנראה הדרך היחידה להשיג שמרים שמגיעים לארץ רק בשקיות מיובשות.

מתכונן לבצע ניסוי איסוף בהקדם, (ריפטין הזהר המונופול שלך עומד להגמר...)

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

שאלה קשה...

אם אני עושה את הרעיון של ה no chilling brew ונותן לתירוש להתקרר במשך הלילה... אני עדיין משאיר את הכשות של הפליים אאוט עד שאני מעביר למיכל תסיסה??

או שנראה לי שאני אמור להוציא אותם קצת קודם..??

מי עוד משתמש בשיטת הקירור הטבעית למשך הלילה??

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דן

אתה שואל שאלה טובה מאד.

כשות ארומה מאבדת אפקטביות כאשר התירוש נשאר חם לאורך זמן.

אחת ההמלצות היא לעשות דריי הופינג במקום או בנוסף לכשות ארומה.

ראה דיון בפורום אוסטרלי

http://www.biabrewer.info/viewtopic.php?f=50&t=54&start=25#p1356

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

נועם.

קודם כל תודה...

דבר שני... לפי מה שאני הבנתי הכופתיות כשות הרגילות לא בדיוק אידיאליות לדריי הופינג...

תקנו אותי בבקשה אם אני טועה...

לפי מה שקראתי אצל ג'ון פאלמר... צריך או יותר נכון כדאי להשתמש דווקא בכשות בצורה של עלים או הפרח המלא...

ז"א אני אצטרך לקנות שוב כשות... זה נכון??

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תשמע,

אם ג'ון פאלמר אומר, אז זה כנראה נכון (כי כי תלוי איזו מהדורה אתה קורא, אני יודע שהוא שינה דברים ממהדורה למהדורה)

מצד שני, רוב החבר'ה בפורום הנכבד שעושים דריי הופינג כנראה משתמשים בכופתיות. בד"כ זה כל מה שיש לקנות בארץ.

לדעתי לך על זה ואל תדאג.

תקשיב לזה:

http://thebrewingnetwork.com/shows/Brew-Strong/Brew-Strong-12-08-08-Dry-Hopping

http://media.libsyn.com/media/basicbrewing/bbr08-10-06.mp3

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט