תמד לראש השנה

8 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

שלום,

למישהו יש רעיון למתכון למיד תפוחים לראש השנה?(אם כי ני בספק שהוא יהה מוכן עד אז)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

מצטרף לבקשה, בגלל שברצוני ליצור משהו כשר לפסח.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפסח אפשר גם סיידר

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

לא סותר.
אבל סיידר, למיטב ידיעתי וקריאתי מהפורום, הכי טוב לשתות טרי,
לעומת תמד שעדיף ליישן קמעה.
לכן, התכנון זה תמד עכשיו, להשאיר אותו במיכל תסיסה כמה חדשים, לבקבק באיזור פורים, ולעשות סיידר במיכל הכשר לפסח.
ולכן עוד שאלה, זה הגיוני להשאיר במיכל תסיסה כמה חדשים ולא מבוקבק?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תכלס מרגיש לי כמו המון טרחה בשביל שבוע ימים. יאללה, שישתו יין בפסח Laughing

מה גם שיש את עניין הכלים והציוד שצריך לקנות יעודי לטובת העניין. ובקבוקים... (ואז אתה נכנס לעניין העדתי, והשד הזה עדיף שישאר בבקבוק Yell... )

 

ולשאלתך, אין בעיה שתמד או סיידר ישארו במיכל תסיסה כמה חודשים. עדיף להוריד את הסיידר מהשמרים ולהעבירו למיכל אחר לאחר שהתסיסה הסתיימה.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

מה צריך לקנות?
קניתי עכשיו 3 ג'ריקנים, אחד מייעד לפסח.
הדבר היחיד הייעודי זה בקבוקים, פה זה סרט קל, אבל נראה לי ותקנו אותי אם אני טועה ,שלא יקרה כלום אם אבקבק בבקבוקי יין.
ואם זה כן בעייתי, אז צריך לרכוש בקבוקים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם הסיידר או התמד אינם מוגזים אז אין בעיה בבקבוקי יין (למעט עניין הפיקוק שדורש ציוד מיוחד)

אם הם כן מוגזים אז אתה לוקח סיכון של פקקים עפים ומזרקות סיידר/תמד.

 

ומי שראה את ארם ממבשלת אביר האלה עם ארגז בירה שבוקבקה בבקבוקי יין ושמע את הפקקים עפים להם בחום של תל אביב ביוני. יודע על מה אני מדבר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

נראה לי שכבר אמתין לאחרי החגים בשביל טמפ' סבירה.
תודה.