שלום,
למישהו יש רעיון למתכון למיד תפוחים לראש השנה?(אם כי ני בספק שהוא יהה מוכן עד אז)
שלום,
למישהו יש רעיון למתכון למיד תפוחים לראש השנה?(אם כי ני בספק שהוא יהה מוכן עד אז)
מצטרף לבקשה, בגלל שברצוני ליצור משהו כשר לפסח.
לפסח אפשר גם סיידר
לא סותר.
אבל סיידר, למיטב ידיעתי וקריאתי מהפורום, הכי טוב לשתות טרי,
לעומת תמד שעדיף ליישן קמעה.
לכן, התכנון זה תמד עכשיו, להשאיר אותו במיכל תסיסה כמה חדשים, לבקבק באיזור פורים, ולעשות סיידר במיכל הכשר לפסח.
ולכן עוד שאלה, זה הגיוני להשאיר במיכל תסיסה כמה חדשים ולא מבוקבק?
תכלס מרגיש לי כמו המון טרחה בשביל שבוע ימים. יאללה, שישתו יין בפסח
מה גם שיש את עניין הכלים והציוד שצריך לקנות יעודי לטובת העניין. ובקבוקים... (ואז אתה נכנס לעניין העדתי, והשד הזה עדיף שישאר בבקבוק ... )
ולשאלתך, אין בעיה שתמד או סיידר ישארו במיכל תסיסה כמה חודשים. עדיף להוריד את הסיידר מהשמרים ולהעבירו למיכל אחר לאחר שהתסיסה הסתיימה.
מה צריך לקנות?
קניתי עכשיו 3 ג'ריקנים, אחד מייעד לפסח.
הדבר היחיד הייעודי זה בקבוקים, פה זה סרט קל, אבל נראה לי ותקנו אותי אם אני טועה ,שלא יקרה כלום אם אבקבק בבקבוקי יין.
ואם זה כן בעייתי, אז צריך לרכוש בקבוקים.
אם הסיידר או התמד אינם מוגזים אז אין בעיה בבקבוקי יין (למעט עניין הפיקוק שדורש ציוד מיוחד)
אם הם כן מוגזים אז אתה לוקח סיכון של פקקים עפים ומזרקות סיידר/תמד.
ומי שראה את ארם ממבשלת אביר האלה עם ארגז בירה שבוקבקה בבקבוקי יין ושמע את הפקקים עפים להם בחום של תל אביב ביוני. יודע על מה אני מדבר.
נראה לי שכבר אמתין לאחרי החגים בשביל טמפ' סבירה.
תודה.