אהלן, אני קודם כל רוצה להצהיר שאני לא חובב גינס, בעצם אני ממש לא חובב סטאוט באופן כללי.
אבל כסיפרתי על כך לחבר שלי הוא טען לפני: "הסיבה שגינס לא טעימה לך בארץ היא משום שגינס צריך לשתות בטמפרטורת החדר".
ואז הוא קדח לי שבאירלנד הם שותים את הבירה בחוץ בקור (ככה שזה לא בדיוק בחדר), הבירה מתקרקרת באופן טבעי ואז הטעם של הבירה שונה.
וכששאלתי אותו מאיפה הגיע אליו האינפורמציה הזו הוא טען שיש לו חבר אירי והוא הסביר לו שככה הם היו שותים באירלנד.
נשמע כמו חירטוט שמספרים לצ'ונגים בבקו"ם, ואני פשוט רוצה להעמיד אותו במקומו, אז האם יש מישהו שהיה באירלנד שיכול לשפוך קצת אור על המעשייה הזו?
שתיית בירה בטמפרטורת החדר
א. בתור אחד שגר באנגליה שנתיים אני יכול לאשר לך שלא שותים את הבירה קרה כמו בארץ (לא רק גינס - כל בירה).
ב. בתור אחד שלא חובב סטאוט מה אכפת לך מה קורה באירלנד?
גינס אמורים לשתות בטמפ של בערך 12 מעלות,זה נכון לסטאוט ופורטרים
באירלנד 12 מעלת היא טמפ הסביבה ובארץ הבירה דורשת קירור
בדרכ הבירות האחרות בטמפ של בערך 6-8 מעלות
לא מזמן שתינו בירה שעל התווית היה כתוב "לשתות ב-70 מעלות צלסיוס"
יש עניין מסורתי באיים הבריטים של לשתות את הבירות, גם איילים, בטמפ' 12 מעלות כמו שדניאל אמר. למה? כי פעם פשוט לא היה להם איך לקרר ומסורת זו מסורת
מעבר לזה בכל טמפ' יש טעמים אחרים שמורגשים. אוכל מהמקרר הוא דומא נהדרת לזה.
אני חושב שב BEER WARS הם מדברים על זה שהסיבה שבאמריקה שותים את הבירה ICE COLD זה השיווק האגרסיבי של הבאד-וויזר למיניהם, כי כאשר נוזל קר מאוד פוגע בלשון הוא משתק את בלוטות הטעם