היי,
רציתי לשאול אם מישהו יודע אם הגולות זכוכית הצבעוניות בטוחות לשימוש במיכל תסיסה, אני צריך לשים במיכל תסיסה וחשבתי שאולי בגלל החומציות בתסיסה תיהיה תגובה עם הצבע של הגולות. יש למישהו ידע בנושא?
היי,
רציתי לשאול אם מישהו יודע אם הגולות זכוכית הצבעוניות בטוחות לשימוש במיכל תסיסה, אני צריך לשים במיכל תסיסה וחשבתי שאולי בגלל החומציות בתסיסה תיהיה תגובה עם הצבע של הגולות. יש למישהו ידע בנושא?
השתמשתי בגולות כדי להטביע גרב עם כשןת לדריי הופינג, לא נרשמה התנגדות מצד התירוש או הכשות
וכשהוצאת את הגולות לא היו כילופים של צבע?
חחח לא ידעתי שיש שקופות, איפה קונים כאלה בכלל?
למה בעצם הגולות?
האם הכשות לא ישקע בתירוש לאחר שהוא ירטב ויספוג את הנוזל?
אומרים שעדיף לשקע עם גולות וזה נשמע הגיוני, חוץ מזה אני צריך להשתמש בגולות על מנת לעלות את גובה הנוזל בחבית
את המשפט האחרון לא הבנתי בכלל.
אני צריך משהו שיתפוס נפח בחבית כדי שלא יהיה חימצון בחלל שנשאר מעל פני הנוזל, אני יודע שאפשר להשתמש בCO2 אבל אין לי וכרגע נראה לי יותר משוט להכניס גולות
אז איפה קונים גולות שקופות לגמרי?
מנסויני הרב (שלוש פעמים) הכשות לא שוקע.
אני לוקח גזה סטרילית, קושר בעזרת חוט תפירה את ארבעת הקצבות עם כשות וגולות שקופות עם סלסלול בפנים (פעם קראו להם פושטיות) וקושר את חוט התפירה לדלי.
באחת הפעמים חלק מן הגולות יצא מהקשירה והכשות עלתה למעלה כך שנראה לי שהמשקל נחוץ
אבי
כלל בסיסי בהכנת בירה (ובכלל, בכל עבודה ומלאכה) שיהיה לך את כל היידע, הציוד והכלים לבצע את המטלה - התוצאה אכן תהיה בהתאם.
האילתור במיקרה זה פוגם בתוצאה. ניתן לרכוש אצל ברדי (ובכול אתר שמשווק ציוד לבירה) שקיות מיוחדות לכשות (ולתוספים אחרים). הכשות לאחר שסופגת את המים שוקעת יחד עם השקית. השקית משמשת גם כפילטר סינון שמונע את פיזור הכשות.
אין כל משמעות לסטריליות השקית כשאתה "מבשל" את בכשות.
יש לי גרב כשות(קנויה) למרות שבדרך כלל אני מבשל קומנדו. כאשר עושים דרי הופניג יש משמעות לסטרליות. השאלה היא האם לטפל בכשות גם.
אני הרתחתי את הגרב לפני שהכנסתי כשות
את הכשות לדריי הופינג אני מוסיף משקית סגורה בוואקום אפילו אם יש לי בשקית פתוחה את אותה הכשות.
ממה שאני זוכר, אולי לא נכון, הכשות הוא לא מצע גידול נוח למזהמים. בנוסף אתה מכניס אותו לתוך תמיסה עם אלכוהל עוד סביבה שקצת קשה להם. בנוסף אם תרתיח את הכשות תאבד את האפקט של הדריי הופינג
אני מפזר את הכשות במיכל תסיסה ועליו מוזג את התירוש שסיים תסיסה .
לא בגרב ולא בשק .
בסיום השלב אני מעביר למיכל תסיסה לפני הביקבוק .
לא קרה לי אף פעם שחלקים מהכשות עברו לבקבוקים .