חיטה לא מולתתת

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
חן - באדר אשר's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2012

שלום. 

כידוע מאוד קשה לגרוס חיטה לא מולתתת. אין לנו אף מכשיר חשמלי בתחום המכשירים הביתיים היודע להתמודד עם הגרעינים הקשים. למעט מטחנת קפה שעובדת בכמויות מאוד קטנות ונותנת תוצאה לא טובה ואחידה מספיק. חשבנו להשרות את גרעיני החיטה במים קרים לליילה ואז להעבירם במג'י מיקס לפני המאש. האם זה רעיון טוב? האם משהוא לא טוב יקרה לסוכר שבגרעינים בזמן ההשריה? האם צריך לעשות מאש אחרת מסטפ מאש רגיל?

 

בברכה

 

Location

Raanana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

הרעיון הוא לא לטחון את הגרעינים, יש לשבור את בגרעינים. - בגריסה טובה אתה אמור לקבל שברי גרעינים (חצי/שליש) ולא אבק גרעינים וסובין (זה מה שאתה עשוי לקבל לאחר המג'י מיקס).
מגרסת לתת רגילה יודעת להיתמודד עם כל סוגי הגרעינים.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בחיטה לא מולתת אין סוכרים, יש עמילנים. בתהליך ההלתתה האינזימים שבגרעין ממירים את העמילנים האלה לסוכר (מלתוז).

בתהליך שהצעת אתה למעשה עושה מיני-הלתתה של החיטה ומתחיל תהליך של המרת העמילן למלתוז (אם כי לא בצורה הכי יעילה וללא בקרה של רמת המרת העמילנים בתוצר). ייצא לך משהו בין לבין ובטח זה כבר לא יהיה חיטה לא מולתתת.

גם הטחינה שאתה מציע, אני חושב שהיא לא רעיון טוב. מטחנת לתת מתוכננת ומיועדת למטרה זו ולדעתי עומדות לפניך שלוש אפשרויות - או לקנות לתת טחון מראש או לרכוש מטחנת לתת או לטחון אצל חבר שיש לו מטחנה.

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2011

שאלה נוספת באותו  עניין

האם אפשר להחליף חיטה בבורגול.

בורגול הוא למעשה חיטה שבורה

מה דעתכם?

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2011

שאלה נוספת באותו  עניין

האם אפשר להחליף חיטה בבורגול.

בורגול הוא למעשה חיטה שבורה

מה דעתכם?

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

אני חושב שיהיה חסר את הקליפות גרעינים ובפועל תקבל גוש של בורגול מבושל, שיקשה מאוד על המאש ועל הוצאת המים מהסיר בכלל. בכלל אני יודע שזו בעיה שאופיינית לבירות חיטה כי הן יותר עמילניות או שהקליפה שלהן יותר עדינה, אני לא זוכר.

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ללתת חיטה שאנו קונים אין בכלל קליפה. וגם לא לחיטה לא מולתתת

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

בשוק, וישר מהשדה אפשר למצוא חיטה עם קליפה אני מניח, יש בחור בשוק בב"ש שהראה לי שהוא מנביט חיטה למשקה דמוי בירה אתיופי אצלו בחנות

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

חן - באדר אשר's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2012

המטחנה של גדי לא הצליחה להתמודד עם החיטה הלא מולתתת. להבנתי היא מטחנה טובה. אם מכיר מטחנות נוספות במרכז הארץ אשמח ללינקים. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אנחנו (בנימינה ושיבולת) בישלנו למביק עם 35% חיטה לא מולתתת. 

שחר, תזכיר לי בבקשה - גרסת חיטה שלמה או שקנית בורגול? 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גרסתי חיטה במטחנת לתת

 

בורגול הוא מה שנקרא pre-cooked או parboiled לא יודע אם יתאים במקרה הזה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בכל אופן לפי איזה שזה נראה בתסיסה ולפי הטעם כנראה שעשינו משהו בסדר...Laughing

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
חן - באדר אשר's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2012

אצל מי?? או איפה?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אצלי

מטחנה של crankandstein