שלום שלום,
שמי יוליאן ואני מבשל מתחיל. לקחתי די הרבה זמן ללמוד את הנושא (פאלמר, ג'אמיל, ...) לפני שצללתי.
לאחר באצ' שני (רכז בתור התחלה) די ברור לי שיש לי בעיה מרכזית בקירור מיכל התסיסה.
אייל עם התחלה של 1.070 תסס כשבוע במרתף בטמפ' חדר של 26. היות והתסיסה תהליך אקסוטרמי אני מניח שבתוך המיכל הטמפ' הגיעה ל 27~28. מרוב פחד מזיהום לא העזתי למדוד בתוך התירוש. מה אני עושה עכשיו? מחקר קצר עם חברים מבשלים אחרים וחומר ברשת מביא אותי לכמה אפשרויות:
1. 26 טמפ' חדר זה מספיק טוב לתסיסת אייל, ספר לחבר'ה שטעמי הלוואי הם בעצם מורכבות של הבירה
2. מקרר + תרמוסטט אלקטרוני. יש לי בעית מקום.
3. מקרר קטן משומש, בתוכו מיכל מים 10~20 ליטר, מערכת סחרור חיצונית (משאבת מכונת כביסה, טרמוסטט, צנרת פלסטיק ונחושת) שתקרר את מיכל התסיסה שנמצא מחוץ למקרר.
4. תא קירור בנוי מלוחות פוליסטירן (בידוד גגות) עם מאוורר קירור מבוסס פלטייר - סטייל מקררי יין זולים ללא מדחס.
5. מיכל קירור עם מיים ובקבוקי קרח לתוכו אני שם את מיכל התסיסה. לא בא לי כ"כ להתעסק עם זה, לא מדוייק ולא יבטיח חזרתיות על תוצאות.