קירור מיכל תסיסה (Newbie)

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

שלום שלום,

שמי יוליאן ואני מבשל מתחיל. לקחתי די הרבה זמן ללמוד את הנושא (פאלמר, ג'אמיל, ...) לפני שצללתי.

לאחר באצ' שני (רכז בתור התחלה) די ברור לי שיש לי בעיה מרכזית בקירור מיכל התסיסה.

אייל עם התחלה של 1.070 תסס כשבוע במרתף בטמפ' חדר של 26. היות והתסיסה תהליך אקסוטרמי אני מניח שבתוך המיכל הטמפ' הגיעה ל 27~28. מרוב פחד מזיהום לא העזתי למדוד בתוך התירוש. מה אני עושה עכשיו? מחקר קצר עם חברים מבשלים אחרים וחומר ברשת מביא אותי לכמה אפשרויות:

1. 26 טמפ' חדר זה מספיק טוב לתסיסת אייל, ספר לחבר'ה שטעמי הלוואי הם בעצם מורכבות של הבירה

2. מקרר + תרמוסטט אלקטרוני. יש לי בעית מקום.

3. מקרר קטן משומש, בתוכו מיכל מים 10~20 ליטר, מערכת סחרור חיצונית (משאבת מכונת כביסה, טרמוסטט, צנרת פלסטיק ונחושת) שתקרר את מיכל התסיסה שנמצא מחוץ למקרר.

4. תא קירור בנוי מלוחות פוליסטירן (בידוד גגות) עם מאוורר קירור מבוסס פלטייר - סטייל מקררי יין זולים ללא מדחס. 

5. מיכל קירור עם מיים ובקבוקי קרח לתוכו אני שם את מיכל התסיסה. לא בא לי כ"כ להתעסק עם זה, לא מדוייק ולא יבטיח חזרתיות על תוצאות. 

 


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. לא לוקח. למעט סגנון בירה אחד שאני מכיר שתוסס טוב ב24-20 מעלות (סייזון).

2. השיטה המקובלת. אין מה לעשות, זה הכי נשלט והכי עובד.

3. אוי

4. אם יש לך מקום לזה אז כבר תשים מקרר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

4 מתפרק לנפח איחסון זניח, הלוחות מחוברים עם וולקרו

3 יכול לעשות שימוש במקרר קיים עם תכולה אחרת בהנחה שאפשר להעביר צנרת מים

בוטום ליין נראה שמקרר ללא מקפיא (נפח, נפח) לוקח, מקרר משקאות עם דלת שקופה יהיה מגניב


דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אתה יכול לקנות מקרר של 100 ליטר שהוא 55X55X90 תופס מעט מקום ומצדיק את ההשקעה.

מקררים אלו כמעט לא ניתן למצוא ביד 2 אך אפשר למצוא מקררים אחרים בגודל 55X55X140 שהם כ-240 ליטר.

מניסיון שלי עדיף להשקיע 300 שח ולקנות משהו טוב מיד 2 על פני מקרר באגורה שיתפרק אחרי חודשיים.

תסיסה זה השלב הכי קריטי ביצור הבירה ולכן הכי נכון להשקעה. תרמוסטט פשוט ויש לך בקרה עד דיוק של 1 מעלה לתהליך התסיסה.

ממליץ בחום, פרט לשיטה זו אין דרך ממשית יעילה לשמירת טמפ תסיסה קבועה, אלא ע"י ....תסיסה בחורף כאשר טמפ בפינה בחדר תהיה פחות או יותר קבועה.

אין דבר כזה שאין מקום, קוטר הדלי הינו 36 ס"מ כך שריבוע של 55X55 זה לא יותר מידי לבקש.

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

יש לי הקצאה לאיחסון במרתף בלבד, טמפ' קבועה של 24~26 מעלות לאורך כל השנה. 

חייב קירור מאולץ, אז מקרר. 

10x

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

גם אני בדיוק עם אותה הבעיה ועדיין לא מצאתי מקרר שלא יהיה גדול מידי ולא קטן מידי. אם אתה מוצא מקרר טוב אשמח שתכתוב מה הדגם כדי שאוכל לצוד גם כן אחד כזה.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

לי יש שני מקרי

BELLERS BR390 מידות 55X55X170 צריכה של 1.3KW ליום, פתיחת לימין

AMCOR AMD280 מידות 55X55X140 צריכה של 1.1KW ליום, פתיחה לימין

המקררים מעולים ומקררים בשיטה של קירור הדופן האחרוית ולכן לפעמים יש עליה קרח שמפשיר, מידות פנים 54X48 כך שניתן גם להעמיד 4 חביות

קניתי ביד 2 בסביבות 200-400 שח למקרר.

המקררים מאוד אמינים וללא אלקטרוניקה מיותרת

חשוב מאוד לקנות מקרר שעובד ושלא עומד, במידה והמקרר עומד ,יש לכוון את התרמוסטט למספר הגבוה ביותר בדר"כ 5 זה המצה הכי קר,לפעמים במקפיא יש תרמוסטט נוסף)

 ויש לשים בקבוק מים במקרר ובמקפיא ולבוא אחרי כמה ימים לבדוק את טמפ המים בבקבוק שבמקרר

צריך להיות 2-4 מעלותת ולראות שהבקבוק במקפיא קפא,

חשוב לבדוק אטימות הגומיות בדלתות,שהגלגלים עובדים ובאופן כללי נשמר במצב טוב, לרוב מקרר נקי הוא מקרר עובד.

 

Theres nothing like a good brew

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

דניאל, איך מחשבים צריכה של מקרר?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקרר הוא באמת האופציה הפשוטה והטובה ביותר, אבל 26 מעלות באוגוסט נשמע לי לא רע בכלל.

אתה יכול לנסות להוריד כמה מעלות בעזרת מגבת רטובה, לא הייתי רץ לקנות מקרר בשלב הזה.

 

 
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אפשרות נוספת היא במקרר הראשי של הבית, לשים תרמוסטט דיגיטלי ולהכין לאגרים,

9 מעלות זה עדיין מספיק לקבל הקפאה במקפיא ולשמור על המזון

הכי כדאי מקרר ולרציניים בינינו זה לא אופציה לא לקנות.

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

25 מעלות עם מאוורר ומגבת רטובה. לא אוהב את הסט-אפ הזה, לא אלגנטי לא מדוייק

Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

אשתי לא אוהבת את הבלגן של המאוור ומגבות ומיים, גם ככה אני חוטף על ערימות הבקבוקים

tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

תנסה את המתכון הזה, בירת חיטה גרמנית - בישלתי ויצא אחלה

באתר של גדי דברי 

http://www.beer-d.co.il/65841/בירת-חיטה-גרמנית

צביקה

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

1) טמפ' גבוהה מדיי (אולי חיטה יהיה טוב)

2) האופציה הכי טובה

3) צריך צנרת נירוסטא, לא להכניס נחושת למיכל תסיסה.

4) ניסיתי לבנות פלטייר, הם לא מספיק חזקים ואם תרצה באמת משהו שיעבוד, יותר זול להשקיע במקרר

 

 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

ראיתי המלצות באתרים האמריקאיים על מקררי ארגז למשקאות או אפילו מקפיאי תצוגה קטנים (כמו בסופר) עם טרמוסטט יעודי, הגשש טמפ' צמוד לתירוש.

נראה כי מקררים ללא מקפיא עדיפים מבחינת אחידות ויעילות. לא מחפש את החיסכון של 200~400 ש"ח, מחפש אסטתיקה ויעילות איחסון.

מטר רבוע של מרתף עלה לי יותר מ-400 ש"ח :-)

מקרר משקאות גבוה עם דלת שקופה נראה מגניב, לא צריך לפתוח את הדלת לבדוק את מצב הנשם.


דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

גם אני רציתי מקרר כזה מחירו גבוהה: חדש 3500 ומשומש 1600-1800 תלוי במצב, החיסרון שאין מקפיא.
מקרר עם מקפיא הכי טוב כי למקפיא יש שימושים רבים:
קרח לקירור תירוש, אחסון ,כשות כוסות מזיגה וכו...

תחשוב פעמיים לפני השקעה במקרר ללא מקפיא!!
לאף אחד שאני מכיר יש במקרר, לכולנו מקפיאים גם כן.

בין כה אין צורך להתסכל על הנשם, אלא לעשות בדיקת הידרומטר
אני מתסיס 21 יום את כל הבירות שלי
אחרי 3 ימים בודק שיש תסיסה: מצמיד פנס לדופן דלי התסיסה ומסתכל על הקראוסן+בעבוע בנשם.
אחרי 18 ימים לוקח דגימת הידרומטר, ביום הבקבוק לוקח דגימה נוספת לוודא שהתיסה הסתיימה.

Theres nothing like a good brew

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקפיא פתח עליון בנפח של 400 ליטר בשילוב עם בקר חיצוני יכול להוות פתרון מעולה, אסתטי ואלגנטי ואפשר להשיג אחד כזה חדש בכ-2000 ש"ח.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=403005

Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

לקחתי מיני-פרוייקט על עצמי ובניתי תא צינון מקלקר דחוס שמתאים בדיוק לדלי תסיסה אחד. 

השתמשתי בקולר מבוסס פלטייר 60 וואט, 30$ ב-איביי, ספק 12 וולט ממחשב ישן. לפי החישובים שלי, זה אמור להוריד לפחות 5 מעלות מתחת לסביבה.

הטוב: מטמפ' סביבה של 26 מעלות הוכנס דלי 25 ליטר לתוך תא הצינון. טמפ' הגלי ירדה ל 20 מעלות תוך 12 שעות.

הרע: עיבוי של לחות בתוך תא הצינון מסביב לגוף הקירור (החלק הקר) - מקווה לפתור ולו חלקית באמצעו שיפור האיטום.

 

Fermentor Peltier Chiller 60W