סוכר קסם

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
אסף ליבנה's picture

Location

חרצית
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/17/2011

העמדתי בישול ליישון של ארבעה חודשים עם שבבי עץ אלון צרפתי.

עבר לו זמן ואני כבר חושב שאבקבק אותו בזמן הקרוב  אבל לאחרונה המיכל התחיל להוציא בועות..

אני מניח שסוכר קסם זה לא מה שעושה את זה.. אבל מה כן יכול לעשות?

המיכל אגב לא היה בקירור בכלל ועמד בחום של הקיץ.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אסף,

מדובר במיכל שקוף? אתה יכול לראות מה מתרחש על פני הנוזל?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

אחת האפשרויות היא שבקיץ היה לשמרים חם מדי והם נכנסו לתרדמת ועכשיו לאחר שהתקרר מעט הם חזרו לפעילות. כל עוד התסיסה הזו אינה בעקבות זיהום (אפשרות זו הובילה את נעם לשאול לגבי פעילות בבירה) אז אין בעיה לבקבק.

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יכול גם להיות שמדובר בשינוי טמפרטורה (התחממות) של הבירה שגורמת לכך שה-CO2 שהיה מומס בנוזל משתחרר (כמות ה-CO2 המומס תלויה בטמפרטורה).