בישול בירת חיטה בלגית - הערות או תובנות, אם יש

48 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

מחר אני מתכוון להתחיל את התהליך של בישול בירת חיטה בלגית בהירה ע"פ המתכון הבא:

http://www.homebrewing.co.il/wheatbeer.html

בכל מקרה, רציתי לדעת אם יש דגשים לגבי בישול בירת חיטה או שניתן לעבוד ב"שיטה הרגילה", קרי, בישול גרעינים כשעה, תוספת לתת אבקתי כחצי שעה, תוספת כשות על פי זמן מתכון.....?


אגב, אם מישהו לא ראה -----> http://bit.ly/bomU7i


Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כרגיל

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל,

עברתי על המתכון, הוא לא דורש השריית גרעינים.

זה סבבה, אין טעם להשרות גרעיני חיטה - הם זקוקים למאש.

בבישול בירת חיטה מרכז (נוזלי או מיובש) אפשר להסתפק ברכז בלבד. ללא גרעינים.

עוד טיפ:

בבירת החיטה הראשונה שלי בסגנון בלגי (עם כוסברה וקליפות תפוז) כמעט שפכתי את כל הכמות לביוב אחרי טעימת הבקבוק הראשון כשבוע לאחר הביקבוק. היא היתה זוועתית.

אממה, אחרי חודשיים בבקבוק היא היה נהדרת!. ס-ב-ל-נ-ו-ת עם הבירה הזו.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

תודה!

כנראה שאחליף את התפוז באתרוג או לימון ואת הכוסברה בהל. איך זה נשמע?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טוב, ביקשת אז הינה: ככה מבשלים בירת חיטה בלגית.

לבאצ' של 20 ליטר צריך

3 ק"ג רכז חיטה 

113 גרם רכז munich

500 גרם קווקאר

450 גרם פילסנר

30 גרם Hallertau ב- 60 דקות

43 גרם קליפת תפוז מגורדת. חשוב שהתפוז יהיה טרי ובריא ולא אחד עייף ששכב במקרר חודש.

11גרם זרעי כוסברה טחונים גס.

1 גרם פרחי קמומיל יבשים.

התבלינים נכנסים 5 דקות לפני סיום הבישול.

שמרים - מה שיש בארץ. WB

משטר התסיסה חייב להיות כזה: מתחילים ב- 20 מעלות. לקראת השליש האחרון של התסיסה מעלים לאט את הטמפרטורה עד 22 מעלות.

OG - 1.050

FG - 1.011

IBU - 20

צבע  - 10 SRM

בישול 60 דקות.

אני חושב שכיסיתי את כל מה שצריך לדעת כדי לבשל בירת חיטה בלגית נכון.

הוספת הל תתן לנו בירת חיטה טורקית לא?

למבשלים רק מגרעינים המתכון שונה לגמרי:

2.5 ק"ג פילסנר

2.3 ק"ג flaked wheat

113 גרם munich

מאש בטמפ' 50 מעלות למשך 15 דקות, ההמשך 68 מעלות כרגיל. בישול 90 דקות (פילסנר, זוכרים?)

תבלינים כמו למעלה.

זהו זה.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

SRM לא הגיוני

ולמה אתה מציק לחדשים?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

המו תודה!

אכן, המתכון שהעלתי לא ממש ברור....

בכל מקרה, לדעתי, מה שחסר כאן באתר הן שתי פינות:

1. מאגרי מידע של חברי הפורום, כולל עצות מעשיות, טיפים ושות'. כולל קישור מסודר של כל המונחים המקצועיים, ראשי תיבות, קיצורים, מכשירי מדידה ועוד ועוד.....

2. מאגר מתכונים, רצוי שחלקם יהיו בעברית, לאלו שלא ממש אוהבים לתרגם :).

 

בכל מקרה, התחלתי בבישול, נראה איזו חיה תצא לי בסוף.

הפרוייקט הבא שלי - RED ALE. אם יש למישהו מתכון והארות/הערות, בבקשה.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 אין קטכוריה כזאת.

חשוב לא לשכוח שבאינטרנט יש המון ידע. לא כל הידע צריך להמצא בפורום הזה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Red Ale ידוע גם  כאמריקן אמבר

בחוף המערבי הוא מה שקוראים ביג אנד בולד:

http://beeradvocate.com/beer/profile/610/1655

ובשאר העולם קצת פחות

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר

ואולי הכוונה היא ל Irish Red Ale

http://www.bjcp.org/2008styles/style09.php#1d

 

גל,

המתכון של רשף ל RED ALE הוא לא משהו. אני יודע. זו היתה הבירה הראשונה שלי. מצד שני, אולי היא הייתה לא משהו כי היא היתה הבירה הראשונה שלי...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הבנתי שהמתכונים שם לוקים בחסר, אבל אני חייב להגן על עניין ה"בירה הראשונה", שלי יצאה פצצה, למעשה עשיתי שתיים במקביל ושתיהן יצאו שופרא ד'שופרא.

בכל מקרה, יש לי עוד המון המון ללמוד. תנו צ'אנס, אני חדש בעסק :P.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל, בוא אני אגיד לך משהו. גם הבירה הראשונה שלי היתה "פצצה". אממה? אז חשבתי שהיא פצצה. היום אני מבין ששתן היה טעים יותר (לא שניסיתי). הכל יחסי בחיים. ככלל, בירה מקיטים או על פי מתכונים לא רציניים ובתהליך שאינו מבוקר כהלכה לא יכולה לצאת פצצה. ואת זה אני אומר בפרספקטיבה של 3 שנות בישול.

המלצתי, למד, למד למד. אני מבטיח לך שהבירות שתבשל בעוד שנה יהיו טובות בהרבה מאותה בירה פצצה.

בשביל זה אנחנו פה, להעביר מנסיוננו לחדשים כדי שקהל המבשלים יגדל ויתמקצע. לכן אני גם לא תומך נילהב של השיטות הפשטניות להכנת בירה. סה"כ התהליך לא מורכב מידי אבל יש הרבה ידע בסיסי שצריך להפנים. הרבה מהפרקטיקות שנראות מיותרות הן קריטיות לייצור בירה פצצה. רק לדוגמא, תסיסה בתהליך מבוקר. חשוב לדעת לזהות טעמי לוואי בבירה והגורמים להיווצרותם.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אתה צודק במאה אחוז ותאמין לי שאני יותר מנלהב ללמוד ולגלות.

זה מזכיר בדיוק כל תחום חדש שאתה מתנסה בו. כשאני התחלתי עם רכיבה על אופנועים, הכול נראה לי "וואוו" וגם "ווי", עם השנים, למדתי שאותו "וואוו" של לפני חמש שנים היה בקושי "ו", לאחר מכן, עברתי לרכיבת שטח ושוב, כל דבר נראה לי "וואוו", כיום אני נוחר כשאני חושב על הגדרתה"שטח" שהיתה לי לפני כמה שנים...


בכל מקרה, אני כאן ללמוד. אני בקשר עם שחר הרץ לגבי קורס רציני, אני בהחלט רוצה להגיע לרמות יישום של פתיחת מבשלה איכותית ובהחלט נותן לעצמי זמן של שנה לערך ללמוד את הנושא ואני יודע שיש לי המון ואני אפילו לא "מגרד את תחתית החבית".

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנה קישור למתכון  Amber-Red Ale של ג'מיל:

http://www.beerdujour.com/Recipes/Jamil/JamilsAmber-RedAle.htm

התאם את הגרעינים למה שיש בארץ לפי הקובץ שנועם העלה "טבלת השוואת לתתים שונים" שנמצא תחת הכותרת "קבצים".

אם אתה עובד עם BEERSMITH אז אני יכול להעביר לך אותו מוכן לשימוש ומותאם ל באצ' של 20 ליטר.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ריפטין,

סיבכת אותו. לא יפה.

נתת קישור למתכון אול-גריין. הבחור מבשל מרכז. בד"כ JZ נותן אופציית רכז לכל המתכונים שלו. במקרה זה לא מצאתי.

מצאתי קישור למתכון (רכז) אחר של ג'מיל: JZ Amber - Extract - Red Rocket Clone

http://beerdujour.com/Recipes/Jamil/JamilsAmericanAmberAle.htm

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבל למה אני הולך רחוק,

להלן קישור למתכון שלי שמבוסס על מתכון שהופיע ב BYO (אחד לפני האחרון) ל בירה בשם Fat Tire Amber Ale Clone

http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator?section=9&group=18&item=8981

 כבר מותאם לחומרי הגלם הקיימים בארץ ולמידות מטריות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

תודה!

הועתק וינוסה בקרוב.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל

שים לב שם לכמויות המים המצויינות.

אני מבשל "בישול חלקי" ויש צורך להשלים ל 23 ליטר.

מצד שני, ע"מ להגיע לניצולת כשות אופטימלית, אני מוסיף את מרבית הרכז לרבע השעה האחרונה של הרתיחה.

 

בהצלחה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

את זה הבינותי. כמו כן, אני משתמש בלתת אבקתי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל,

בישלתי את זה פעם אחת מאבקתי ופעם שניה מנוזלי.

הכל טוב רק שהאבקתי יקר כפליים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

זו אינפורמציה חשובה! האמת היא, שעד עכשיו לא ממש נכנסתי להבדלי העלויות, דבר שהוא די חשוב, מבחינתי בכל אופן.

מחר יש לי מפגש "טסטים" לסטאוט המוזרה שהבאתי לטעימה בברו-פארטי. אחרי בירת החיטה שתוססת לה בנתיים, אני אלך על המתכון הזה.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באיזה טמפ' החיטה תוססת?  כדאי שזה יהיה בסביבות 18 צלסיוס אחרת.......

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אחרת מה?

מה אני אמור לחוש בטעמים אם הבירה תססה חמה מידי?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

על דודה אסתר בטח שמעת. ועוד בטעם בננה. (banana esters)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן. לא לטעמי בכלל. אם כי יש כאלו שאוהבים.

נדמה לי שלבירה פרנציסקאנר יש טעם בננה חזק.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא טעמתי. שותה רק בירות שלי.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התכווננת: שותה רק בירות מבישול בייתי?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפרופו זה,

שתיתי אתמול גולדסטאר (!)

וואלה, זה לא רע.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בטח לא רע, עוד בקבוק חצי ליטר למילוי.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל

מה עמנואל מתכוון וגם אני : זה לא בדיוק מתכוןץ

מתכון צריך להכיל למשל גם תהליך או במקרה של המתכון המרושל הזה גם כמות מים

בנוסף במתכון כדאי שיופיעו הוראות תסיסה ועוד ועוד

 

בקיצור - זה לא מתכון טוב - לא כי הוא לא הצליח אלא שהוא לא ברור.

 

הנה דוגמא לכמה מתכוני חיטה בלגית - אולי כדאי לך לשקול לקחת אחד מהם:

 

 

http://www.byo.com/stories/recipes/article/indices/51-recipe-exchange/1677-witbier

http://www.byo.com/component/resource/article/1897-belgian-wit

http://www.homebrewtalk.com/f71/grand-cru-belgian-witbier-157511/

http://www.homebrewtalk.com/f71/hoegaarden-witbier-clone-pierre-celis-white-133873/

 

 

 

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר היקר

קודם כל הקישורים למתכונים ששלחת - אחלה בשבילי כחובב בירות חיטה (מותר להגיד את זה בפורום הזה ?). שנית, המתכון של עימנואל נראה לי מצוין ואני מתכוון לנסות דווקא אותו בקרוב. הוא לא מרושל: א' כמות מים מצוינת וכל היתר (הוראות תסיסה וכו') מיותר כשמדובר במבשלים מנוסים (פחות או יותר).

אדי סער
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אדי,

אני חושב ששחר התכוון להעביר ביקורת על המתכון של רשף...

נועם

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם כבר אז הייתי מגדיר את המתכון של עמנואייל כמהוקצע

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואייל..חחחחח יותר טוב מ- אי זי ביר. אולי נחליף את המותג?

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אדי, תודה על המחמאה.

בתשובות אני משתדל לתת מידע גם לחדשים. אני יודע שהפרקטיקה ידוע למבשלים הותיקים.

בכלל, לדעתי חייבים לפתוח פורום נוסף למתכונים.

ודבר נוסף, רק אצלי ההודעות מופיעות בסדר הפוך? הישנות לפני החדשות. זה מרגיז. צריך להחזיר למצב הקודם. הודעה חדשה צריכה להיות למעלה ולא בסוף.

מבקש גם הדרכה להכנסת תמונות. נראה לי שיש הגבלת נפח די קטנה. כדי להכניס תמונה הייתי צריך למחוק תמונות קןודמות.

שני הפרויקטים עליהם אני עובד בימים אלו יצריכו הרבה תמונות.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי העלאת התמונות אין מגבלה, דבר איתי ותסביר לי מה אתה מנסה ואולי אוכל לעזור לך. לגבי סדר ההודעות זה משהו שנדפק בעדכון האבטחה האחרון ואני אנסה לראות למה זה קרה ואיך אפשר לשנות את זה.

עודד
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי סדר ההודעות - לא נדפק, אני שיניתי ואני אסביר למה -

גם כשההודעות החדשות מופיעות למעלה התגובות להודעות מויעות מתחת, כך שיוצא בלגן שלם וקשה למצוא את ההודעות החדשות בשירשור.

אני חושב עמנואל ששינוי קל בשיטות העבודה ישפר את חייך ללא הכר: בתפריט בצד ימין יש את את הלינק ל"פרסומים אחרונים", שם מופיע כל פוסט ולצידו מספר התגובות ומספר התגובות החדשות ("3 new"). לחיצה על מספר התגובות החדשות מקפיץ אותך ישירות לתגובות החדשות.

עמנואל - אצלי שיטת העבודה הזאת אפקטיבית ונוחה מאוד. תגיד לי אם זה עוזר גם לך.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אצלי על המסך אין "פרסומים אחרונים".

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושש שהפורום הזה נראה אחרת בדפדפנים שונים.

יש לינקים שאני רואה רק ב CHROM ולא באקספלורר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם תנקה את ה cache ‎‏ של האקספלורר
אני גולש מטלפון סלולרי ורואה הכל

עודד
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני גולש משואש ורואה הכל.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

משואשה זה לא מה שמלווה את הבירה בגליל?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בצד ימים למעלה, מתחת "הודעות", "החשבון שלי" ו"יצירת תוכן":

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גולש עם כרום ולא רואה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני עם אקספלורר ואני לא רואה את שורת הקישורים העליונה:

עמוד הבית , פורומים , אודות , ...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באמת מוזר, אבל יש מוסר השכל - שואש

http://www.mozilla.com

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל - תנסה לגלוש ישירות לעמוד של פרסומים אחרונים

http://zion.e-snif.com/?q=tracker

כמו כן נועם ועמנואל תנסו לעשות clear cache  לדפדן, אני בודק בשלשות הדפדפנים והכל בסדר

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איך עושים CLEAR CASH?

ואם אני עושה CTRL+F5, זה לא אותו דבר?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה צריך לבחור ב tools -internet options

ושם למחוק את הקבצים ה"היסטוריים"

העלאה

 

 

 

עודד