שלום לכולם,
רציתי לדעת האם לדעתכם גיזוז בטמפ' תסיסה למשך שבוע (הוספת סוכר לביקבוק והעמדה של הבקבוקים בחזרה לטמפ' תסיסה) ולאחר מכן העמדה של הבקבוקים בטמפ' החדר יכול לגרום לפיצוץ של הבקבוק? או שזה היה בקבוק חלש.
שלום לכולם,
רציתי לדעת האם לדעתכם גיזוז בטמפ' תסיסה למשך שבוע (הוספת סוכר לביקבוק והעמדה של הבקבוקים בחזרה לטמפ' תסיסה) ולאחר מכן העמדה של הבקבוקים בטמפ' החדר יכול לגרום לפיצוץ של הבקבוק? או שזה היה בקבוק חלש.
אני יכול לחשוב על 3 גורמים לפיצוץ בקבוקים:
1. התסיסה לא הסתיימה.
2. יותר מידי סוכר בביקבוק.
3. בקבוק חלש או סדוק.
טמפ' לא אמורה לגרום לפיצוץ, אולי רק לתסיסה מהירה יותר (מהירה מידי?) אבל לא פיצוץ.
היי נועם, אני קצת קראתי בנושא (בנוסף למה שזכור לי קצת מהרצאות בכימיה) ונראה לי שדווקה טמפ' עלולה להשפיע מאד.
והינה: V=(nRT)/p
אם הבקבוקים היו בטמפ' ~18 מעלות כשהוגזו ואז הוצאתי אותם לטמפ' של ~25 מעלות אז קיבלתי שנפח הגז גדל ב39% והלחץ בבקבוק גדל בהתאם, כמובן שעליה בטמפ' גם גרמה לשחרור הגז לחלל הבקבוק. אני יכול לשאר שעם הזמן הגז ייתמוסס שוב והכל אמור להיות בסדר וזה היה רק שוק ראשוני לשינוי הטמפ', בפעם הבאה אדע להעמיד להגזה בטמפ' החדר :-)
אם יש למישהו הערות אשמח לשמוע.
איפה אני מברר מה הלחץ המקסימלי שבקבוקי גןךדסטאר רגילים יכולים לעמוד בו?
וואלה.
אתה כמובן צודק. הגז מתפשט כשטמפ' עולה.
השוואה שציינת מתייחסת לגזים בלבד. כיוון שבמקרה הגז מומס בנוזל, המשוואה לא רלוונטית
עד כמה שאני מבין עקב עליה בטמפ' הגז היה אמור לצאת מהנוזל לחלל ללהגביר את הלחץ בבקבוק (מסיסות גז בנוזל תלויה בטמפ'). אולי המשוואה לא הכי מדוייקת אבל עדיין מסבירה יפה את מה שקורה...בכל אופן אשמח אם תפנו אותי לחומר בנושא וגם אם יש איפשהו נתונים בקשר לעמידות של הבקבוקים בלחצים.
תודה
היי,
כאשר עושים הגזה טבעית, וזאת באמצעות הוספת סוכרים לשמרים הקיימים בבירה וביקבוקם, יש להתייחס לטמפ' ההגזה - טמפ בה ישהו הבקבוקים במהלך שלב זה.
כאשר הבקבוק כבר מוגז, ניתן לחממו ולקררו, כאשר הטמפ נמוכות יותר המסיסות של הCO2 טובה יותר בנוזל - אך כאן מדובר בשלב בו כבר יש גז! לדוגמא, מרבית המבשלות ממלאות בקבוקים עם בירה מוגזת ב0 מעלות, אך מכאן הבקבוקים יוצאים ללקוח, בין אם במשאית חמה, מחסן חם, או חנות ממוזגת או מקרר...
בקבוקי פשוטים יודעים לעמוד בלחץ גיזוז של 2.8 יחידות לכל היותר,
במידה ורמת המיגוז המתוכננת נמוכה מזו, בחיים לא תפוץ בקבוקים.
יש לשים לב לבקבק לאחר סיום התסיסה!!!!!
אם תעמיד את הבקוקים בחום ובשמש אזי הארומה והטעמים ייפגעו
עדיף לשמור במקום קריר וחשוך.
לאגר לוקח כחודש להתסיס ואייל כשבועיים
בהצלחה....