פיצוץ בקבוקים

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

שלום לכולם,

רציתי לדעת האם לדעתכם גיזוז בטמפ' תסיסה למשך שבוע (הוספת סוכר לביקבוק והעמדה של הבקבוקים בחזרה לטמפ' תסיסה) ולאחר מכן העמדה של הבקבוקים בטמפ' החדר יכול לגרום לפיצוץ של הבקבוק? או שזה היה בקבוק חלש.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני יכול לחשוב על 3 גורמים לפיצוץ בקבוקים:

1. התסיסה לא הסתיימה.

2. יותר מידי סוכר בביקבוק.

3. בקבוק חלש או סדוק.

 

טמפ' לא אמורה לגרום לפיצוץ, אולי רק לתסיסה מהירה יותר (מהירה מידי?) אבל לא פיצוץ.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

היי נועם, אני קצת קראתי בנושא (בנוסף למה שזכור לי קצת מהרצאות בכימיה) ונראה לי שדווקה טמפ' עלולה להשפיע מאד.

והינה: V=(nRT)/p

אם הבקבוקים היו בטמפ' ~18 מעלות כשהוגזו ואז הוצאתי אותם לטמפ' של ~25 מעלות אז קיבלתי שנפח הגז גדל ב39% והלחץ בבקבוק גדל בהתאם, כמובן שעליה בטמפ' גם גרמה לשחרור הגז לחלל הבקבוק. אני יכול לשאר שעם הזמן הגז ייתמוסס שוב והכל אמור להיות בסדר וזה היה רק שוק ראשוני לשינוי הטמפ', בפעם הבאה אדע להעמיד להגזה בטמפ' החדר :-)

אם יש למישהו הערות אשמח לשמוע.

איפה אני מברר מה הלחץ המקסימלי שבקבוקי גןךדסטאר רגילים יכולים לעמוד בו?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וואלה.

אתה כמובן צודק. הגז מתפשט כשטמפ' עולה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

השוואה שציינת מתייחסת לגזים בלבד. כיוון שבמקרה הגז מומס בנוזל, המשוואה לא רלוונטית

יואב

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

עד כמה שאני מבין עקב עליה בטמפ' הגז היה אמור לצאת מהנוזל לחלל ללהגביר את הלחץ בבקבוק (מסיסות גז בנוזל תלויה בטמפ'). אולי המשוואה לא הכי מדוייקת אבל עדיין מסבירה יפה את מה שקורה...בכל אופן אשמח אם תפנו אותי לחומר בנושא וגם אם יש איפשהו נתונים בקשר לעמידות של הבקבוקים בלחצים.

תודה

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

היי,

כאשר עושים הגזה טבעית, וזאת באמצעות הוספת סוכרים לשמרים הקיימים בבירה וביקבוקם, יש להתייחס לטמפ' ההגזה - טמפ בה ישהו הבקבוקים במהלך שלב זה.

כאשר הבקבוק כבר מוגז, ניתן לחממו ולקררו, כאשר הטמפ נמוכות יותר המסיסות של הCO2 טובה יותר בנוזל - אך כאן מדובר בשלב בו כבר יש גז! לדוגמא, מרבית המבשלות ממלאות בקבוקים עם בירה מוגזת ב0 מעלות, אך מכאן הבקבוקים יוצאים ללקוח, בין אם במשאית חמה, מחסן חם, או חנות ממוזגת או מקרר...

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

בקבוקי פשוטים יודעים לעמוד בלחץ גיזוז של 2.8 יחידות לכל היותר,
במידה ורמת המיגוז המתוכננת נמוכה מזו, בחיים לא תפוץ בקבוקים.
יש לשים לב לבקבק לאחר סיום התסיסה!!!!!

אם תעמיד את הבקוקים בחום ובשמש אזי הארומה והטעמים ייפגעו
עדיף לשמור במקום קריר וחשוך.
לאגר לוקח כחודש להתסיס ואייל כשבועיים

בהצלחה....

Theres nothing like a good brew

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אוופס...הגזתי ל 2.8 :-)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מאיפה הבאת את זה?
2.8 זה ממש נמוך לסף פיצוף של בקבוקים, גם הפשוטים