תפוחים , אגסים ,נקטרינה, שזיפים ודובדבנים

12 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

נווה אטיב
Neve Ativ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/25/2012

עכשיו אין דובדבנים נגמרו כבר ביולי אבל ככה יש לי מטעים של הפירות האלה, יש למשהו ניסיון במתכונים לזה?
עדיפות לתפוחים ודובדבנים.

הפיסבוק שלי
http://www.facebook.com/hermonk9

Location

נווה אטיב
Neve Ativ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/25/2012

אני מבשל all grain

הפיסבוק שלי
http://www.facebook.com/hermonk9

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתפוחים אפשר להכין סיידר או גראף (משקה בדיוני שהמציא סטיבן קינג בסדרת ספריו המגדל האפל)

http://www.northernbrewer.com/brewingtv/

(זאת בהנחה שאתה יכול לסחוט את התפוחים למיץ)

מדובדבנים אפשר להכין קריק שזה למביק עם דובדבנים. יאמי!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

תפוחים: סיידר אלכוהולי.

אגסים: סיידר אלכוהולי או ליקר (יש מתכון בבלוג שבחתימה)

דובדבנים: יין, תיבול לבירה, תיבול לתמד.

מתכונים- יש המון ברשת בשפה האנגלית.

 

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

אני עושה סיידר תפוחים כל הזמן..
20 ליטר מ40 קילו בעזרת מכבש יין (ושבירת תפוחים לפני) לרוב מתסיס עם שמרי אייל עדיפות למוטינגהם. לפני התססה אני מוסיף די סולפיט ע"פ הטבלה המצורפת (http://www.cider.org.uk/sulphite.html).
תסיסה של כשבועיים ב19 מעלות בקיץ וטמפ חדר בחורף גיזוז ישון קל ולשתות..
לא מזמן שתיתי בקבוק בין ארבעה חודשים טעמו נשמר מעולה..

דובדבנים אני אישית עושה ליקר כמות שווה של דובדבן וסוכר לתת לו לתסוס כמה שבועות ובסוף להוסיף ודקה טובה..

מקווה שזה עוזר

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה מוכן למכור תירוש תפוחים אחרי סחיטה?
כמה יעלה?

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

אני מצטער יהיה לי קשה למכור תירוש תפוחים מכמה סיבות

1. אני מקריית שמונה

2. אני מקבל תפוחים בחינם מבית אריזה אחרי שהם עושים נסיות אחסון (ללא כימיכלים רק פחמן ותנאי טמפרטורה שונים) והכמות שאני מקבל היא לא עקבית אז אני לא יכול לדעת מתי וכמה יהיה לי וגם בטח איזה סוג של תפוח.

3. זה הרבה עבודה ואני עושה את זה בשביל הכיף ולא בשביל עסק..

מקווה שתמצא מקור אחר..

Location

נווה אטיב
Neve Ativ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/25/2012

אני מנווה אטי"ב אתה יכול לבוא לקחת כמה תפוחים שאתה רוצה המחיר שלהם לא שווה להוריד אותם מהעץ ....

הפיסבוק שלי
http://www.facebook.com/hermonk9

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין, אולי נעשה מזה מפגש וייצור של סיידר בייתי

באיזו עונה הקטיף?

יש איזה קראשר בסביבה?

 

 

 

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

יש מכבש לא קראשר (אני שובר את התפוחים עם מקל של טוריה בדלי...) בקריית שמונה שזה חצי שעה נסיעה...
הקטיף כבר בסופו אם רוצים באמת זה חייב להיות בשבועיים הקרובים..

המכבש לא גדול (20 ליטר נפח) אבל זה תמיד נחמד למי שלא מכיר..

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

נשמע מעניין, אני בעד

Location

נווה אטיב
Neve Ativ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/25/2012

מי שרוצה מוזמן לדבר איתי בנייד 054-4811033 או בפיסבוק http://www.facebook.com/hermonk9


הפיסבוק שלי
http://www.facebook.com/hermonk9

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אני מכין עכשיו גראף לפי המתכון פה:

http://www.homebrewtalk.com/f81/graff-malty-slightly-hopped-cider-117117/