כרגע אני מבשל רק מרכז, ואני מעוניין באיזשהו שלב לעבוד לבישול AG.
אז רציתי לשאול פה בגדול מה אני אצטרך לעשות על מנת לעבור לבישול בAG? ז"א מהם הכלים שאצטרך לקנות?
כרגע אני מבשל רק מרכז, ואני מעוניין באיזשהו שלב לעבוד לבישול AG.
אז רציתי לשאול פה בגדול מה אני אצטרך לעשות על מנת לעבור לבישול בAG? ז"א מהם הכלים שאצטרך לקנות?
קראתי פעמיים את הספר של פאלמר, נמצא אצלי בשירותים מעל חוברות האופני הרים. ממליץ בחום.
http://www.howtobrew.com/section3/index.html
אני נמצא כרגע במצב דומה, השמשתי בציוד של חברים ומגיע הזמן לבנות סט-אפ עצמאי. מסיבות של פרפקציוניזם אובססיווי לוקח לי המון זמן לזוז, ובכלל הדרך מהנה לא פחות מהתוצאה.
אני יכול למנות כמה אופציות שאני חושב עליהם, מהקל/זול אל הכבד:
1. שק רשת פולימרי. הגרסה הפשוטה ביותר ל - BREW IN A BAG. השיטה האוסטרלית (נדמה לי) ל-SINGLE VESSEL או בישול בסיר יחיד.
2. מסנן FALSE BOTTOM או BAZOOKA בסיר + ברז. הסיר משמש למאשינג, צריך כלי אחר להעביר אליו את התירוש לפני הבישול. אותו סיר עם מסנן יכול לשמש גם לבישול עם כשות חופשיים (בלי שק).
3. מאש טאן ציידנית עגולה או מלבנית. מוצא חן בעיני הציידנית העגולה עם FALSE BOTTOM. יש לי חבר עם צידנית מלבנית ומסנן צלעות נחושת, לא נראה אסטטי לטעמי. יש לי גם בעיה עם תחמוצות הנחושת שמשתחררות לתוך התירוש.
4. מאש ע"י סיר מסננת בתוך סיר. מאשינג ובישול באותו סיר, סיר פנימי מחורר מחזיק את הגרעינים ומקל על הוצאה וסחיטה (בלי איומים).
כרגע חוקר אופציות ל 4#.
ממ תודה, נראה לי שאני אלך על הbrew in a bag.
כל הציוד שצריך זה סיר 30 ליטר בערך, שק רשת גדול ומבער?
או שצריך גם ציוד מיוחד כדי לקרר את התירוש אחרי הבישול? אם כן אז מה הכי פשוט?
כמו כן, מאיפה אני יכול להשיג מבער כזה?
הסיר לבישול של באטץ 25 ליטר בשיטת BIAB צריך להיות לפחות 50 ליטר-שף דיפו בת"א הכי זול חדש או רח בית האשל בתא-משומש הכי חשוב נירוסטה
מבערת הכי זול ניתן לקנות בשוק רמלה ביום רביעי ב-70 שח, יש להתמקח על המחיר ולוודא שאתה מקבל ווסת של 100 מיליבר.
תודה על המידע!
אכן BIAB היא השיטה הפשוטה ביותר למעבר מבישול רכז לAG. זוהי בשום אופן לא שיטת "ביניים". היא שיטה לגיטימית וטובה לבישול בירה מגרעינים.
כל שצריך הוא שק בד (מהחומר הנכון ! - חשוב מאד) וסיר.
שימו לב, לא כתוב בשום מקום שבטצ' חייב להיות 20 ליטר. אם אתה רוצים "לבדוק את המים" מבלי להכנס להוצאות, אפשר בהחלט לבשל בטצ'ים קטנים יותר על הכיריים במטבח. יש גם מחשבונים המיועדים ל mini-BIAB .
לגבי ההערה לגבי נירוסטה, אני ממש לא מסכים, אפשר לבשל יופי של בירה גם בסיר אלומניום.
לגבי קירור התירוש, אני ממליץ בשלב ראשון לבצע NO-CHILL ולחסוך גם את העלות של אמצעי קירור. אני אישית לא חושב שיש סיבה "להתקדם" מעבר לזה לקירור תירוש בצ'ילר כלשהו.
אגב, מומלץ מאד להצטרף לבשיול AG אצל מבשל מנוסה כדי להבין מי נגד מי.
עלות צ'ילר טבול היא לא בשמיים וגם לא קשה לבנות.
חוץ מזה שלא כולנו אוסטרלים....
מה זה NO CHILL ואיך זה עובד?
נו - צ'יל זוהי שיטת קירור טבעית. כלומר לא משתמשים באמצעים חיצוניים על מנת לקרר את התירוש. הווה אומר - אין שימוש בצ'ילר מכל סוג שהוא.
מה שניתן לעשות זה לארגן מיכל תסיסה שעמיד בטמפ' גבוה (התירוש רותח בסוף הבישול) ופשוט מעבירים את התירוש למיכל תסיסה וסוגרים אותו. חשוב לבדוק שהמיכל לא מתפרק בחום גבוה ופולט כימקלים.
אם אין מיכל תסיסה מסוג זה, ישנם הרבה מיכלי "ג'ריקן" בגדלים של 20 או 30 ליטר שכן עמידים לנוזלים בטמפ' גבוהה. פשוט מעבירים את התירוש לג'ריקן בסוף הבישול. סוגרים את הפקק ומחכים. בדרך כלל דרוש יום כדי שהתירוש יגיע לטמפ' הרצויה, ואז מעבירים את התירוש למיכל התסיסה.
חשוב לזכור שמוסיפים את השמרים רק כאשר התירוש מתקרר ומגיע לטווח טמפ' הרצוי.
אני למשל, חצי אוסטרלי...משתמש בצידנית 35 ליטרים עם ברז טפלון ושק מבד וואל בתוכה. את השק נתן לסחוט בסוף המאש ואת הלתת המשומש אני שומר במקפיא ואח״כ אופה חלות מתוקות עם לתת (למתכון של שימרית אני מוסיף 150 גרם לתת לאחד קילו קמח). את הבישול אני (כמובן) לא עושה בצדנית...
עדיף לא לסחוט את שק הגגרעינים מהמאש בכדי לא להוציא טעמי לוואי מהקליפות לבירה,
חומר הסיר-במידה ולא מחברים שום אלמנט נחושת לסיר, אלומיניום יעשה את העבודה,
במידה ומחברים נחושת, או צימוד חומרים אחר מבלד נירוסטה, עדיף ללכת לסיר נירוסטה בכדי להמנע מעיכול כימי של הסיר בעקבות צימוד אלקטרוכימי.
אין שום בעיה לסחוט את השק בסיום מאש בשיטת BIAB. זה לא מקביל לOVER SPARGE בשיטות האחרות. אין סכנה לשטיפת יתר של הגרעינים כי לא מוסיפיים עוד מים באף שלב.