Apa

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז בלגית אני יודע לבשל וגם סטאוט ולאגר ואפילו כמה סגנונות אזוטריים יותר (מי אמר למביק?),

אבל אמריקן פייל אייל מעולם לא בישלתי וגם אף פעם לא עשיתי דריי הופינג. כן כן.

יש למישהו מתכון למשהו טעים, כשותי אך לא מר מידי. אולי  איזה קלון של הדובים הום אלון II ?

אגב, יש לי במקפיא קסקייד וקליפסו ואולי גם אמרילו, זה יספיק למשהו טעים?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

יש לי כמה רעיונות בשבילך.

90% מאריס אוטר או פילזנר

5% קריסטל או שוה ערך

5% קאראמיוניך

הקסקייד והאמרילו אחלה...

אולי תעשה סינגל הופ לשם העניין ... 

3 תוספות כשות ב60 , 30 , 15

תנסה לאזן אותם שיגיעו ל 35 איי.בי.יו. זה תחום נעים ולא אגרסיוי

שמרי us - 05 הנפלאים

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

זה יצא לי מאוד טעים
לא סגור אם זה רשמית APA , אני קראתי לו כך על שום האמרילו השולט.
שים לב לגודל הבאטש הקטן והאפישישנסי

b][/b]
American Pale Ale

[b]Recipe Specs[/b]
----------------
Batch Size (L): 15.0
Total Grain (kg): 3.300
Total Hops (g): 36.00
Original Gravity (OG): 1.045 (°P): 11.2
Final Gravity (FG): 1.011 (°P): 2.8
Alcohol by Volume (ABV): 4.42 %
Colour (SRM): 9.3 (EBC): 18.3
Bitterness (IBU): 34.3 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 65
Boil Time (Minutes): 60

[b]Grain Bill[/b]
----------------
2.700 kg Pale Ale Malt (81.82%)
0.200 kg Amber Malt (6.06%)
0.200 kg Crystal 60 (6.06%)
0.200 kg Munich I (6.06%)

[b]Hop Bill[/b]
----------------
8.0 g Magnum Pellet (15% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
10.0 g Amarillo Pellet (7.5% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
18.0 g Amarillo Pellet (7.5% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.2 g/L)

[b]Misc Bill[/b]
----------------
5.0 g PH 5.2 @ 0 Minutes (Mash)

Single step Infusion at 64°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with WLP001 - California Ale

[b]Notes[/b]
----------------
12/17/2011 2:50:52 PM :
og was 1.045 recpie was shoot for 1.48
dry hopping with 30 gr amrilo
1/6/2012 11:09:31 AM :
FG = 1.011
ABV= 4.45
5 days of dry hpoing

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

לגבי דריי הופינג- לא הכנת Zion IPA ? אם עדיין רלוונטי המתכון - יש לי את הספר של ג’אמיל. אפשר לבצע התאמות. פנה אלי בפרטי.

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

ממליץ לך ללכת על מתכון פשוט בלתת על מנת להדגיש את הכשות שהוא כל מהות הסגנון :)

יופי לך על הקליפסו! הייתי משתמש בכשות שלך ככה:

30 קסקייד 60 דק
30 קליפסו 15 דק

30 אמרילו דרי הופינג 7-14 יום!

לך על 90 אחוז פייל
10 אחוז חיטה

את ההערכה של הכשות עשיתי לפי 25 ליטר לתסיסה,
75% נצילות, 5.5 אלכוהול סופי. תקבל IBU של 35-36
ייצא לך בומבה.
אני עושה APA דומה רק סנטיאם במקום הקליפסו. יהיה מעניין להשוות

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

אדם , למה חיטה ?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפני כמה זמן קראתי איזה מתכון וחשבתי שכדאי לבשל
אבל לא הספקתי אלא רק להעתיק אותו:
http://hopville.com/recipe/1287899

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

נועם,

כדי למבשל APA מוצלח אתה חייב צ׳לר, עדיף טבול...

שיטת nochil שאתה משתמש לקירור התירוש לא! מתאימה לבירות כשותיות


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט יתכן שאתה צודק. 

האם ניסית?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

הסגנון אמריקאי אהוב אלי ביותר וזה מה שאני מבשל רוב הזמן

המאפיין הראשי בapa זה טעמי (flavors) כשות אמריקאית כמו קסקייד אמרילו וכו׳ המושגים עלידי הגשת סוגי כשות בפרק של 20 עד 0 דקות 

לכן חשוב ביותר להתחיל לקרר בזמן.לא ניסיתי נוצ'יל אבל רועי ניסע בipa וזה לא היה מוצלח


דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלון, על העיקרון אני בהחלט מסכים אבל מצד שני... אני מניח שהמאפיין העיקרי שאתה רוצה לשמר ב-APA ועלול להאבד ב-nochill הוא הארומה. יכול להיות שעם פיצוי ב-dry hop אפשר להתגבר על איבוד הארומה בהתקררות האיטית של ה-nochill.

אגב - למה דווקא צ'ילר טבול?

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

ג'מיל אומר שההבדל הוא שבקאונטר פלואו למניהים כל התירוש יושב רותח גם אחרי שהתחלת לקרר (עד שעבר בצילר). אצלו לעומת זאת בטבול + ווריפול מרגע תחילת הקירור כל התירוש מתחיל להתקרר ואז הדיוק של תוספות המאוד מאוחורת יותר מדיוק.
http://www.mrmalty.com/chiller.php

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

צודק,כאשר אין משאבה לסירקול התירוש, וזה המצב אצל נועם, צילר טבול מחוייב במציות אז נועם, רוצה בירה כשותית חייב צילר טבול... אגב, לא זוכר אם ציינתי, אני מוכר צילר טבול... אלון


אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

דגן אתה טוע,

עלידי הגשת כשות מאוחרת מסיגים יותר פלייוורס מאשר ארומות

דרייהופ נותן בעיקר ארומות... אם לא מתחילים לקרר את התירוש בזמן אז למשל הכשות של 0 דקות תמשיך להיתבשל

העניין הוא זה שלא שארומות וטעמים ילכו לאיבוד או יהרסו אלה הכשות תוסיף למרירות במקום! ל״כשותיות״

חוצמזה כמו בכל דבר גם כאן העיקרון הוא חשוב!....

עדיף צילר טבול כי לכזה אין סכנת סתימה

אגב, אני מוכר צילר טבול, לא שזה קשור...


דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלון - אין לנו ויכוח.
אני מוסיף בד"כ את הכשות ל-flavor ב-15 דקות לסיום ומקבל טעמי כשות טובים למרות העובדה שבנוסף ל-15 דקות ברתיחה עובר עוד זמן מה עד לקירור. כשות ב-flameout (אפס דקות) אני מוסיף בעיקר בשביל ארומה. אם אני רוצה לתת בוסט נוסף לארומה אני עושה את זה באמצעות dry hop.

בשורה התחתונה - החשוב הוא להכיר את המערכת שלך, להבין את ההשפעה שלה על תהליכים ועל התוצר ולפתח או להתאים את המתכונים בהתאם כדי להגיע לתוצאה הרצויה. אפשר לעשות שימוש למשל ב"תה כשות" שמבושל בנפרד כדי לתת טעמים/ארומות וכו'.