Yeast starter וייעוץ זוגי

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

 

ברשותי ארלנמאייר קטנה יחסית (1.5 ליטר), שמספיקה לי בדיוק לסטארטר של 1 ליטר ועושה אותי מרוצה מזה זמן רב.

לאחרונה בשל צורך להכפיל את הpitching rate התעוררה בעיה ביני לבינה ונראה שאצטרך להחליף אותה בגדולה יותר...

אך שניה לפני אולי עוד ניתן לטפל בבעיה. עלה במוחי רעיון, השאלה היא האם המענה הוא אופטימאלי?  

האם הכנת סטארטר עם S.G כפול (נאמר 75) יעשה את העבודה, תוך כדי הגשת כמות כפולה של שמרים כמובן,

כשנפח הנוזל נשאר על 1 ליטר?

או בקיצור: האם כמות הנוזל לוקחת חלק במשוואת ה"מאיץ השמרים"?

תודה.

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אדם,
שאלה, לאילו שמרים ועבור איזו בירה אתה מכין סטארטר?

ותשובה,
לכמות הנוזל יש בהחלט השפעה על הגידול של השמרים. כמו כן גם לגרביטי של התירוש בסטארטר.
אני די בטוח שתירוש של 1.075 יהיה מאד לא טוב עבור השמרים ויעכב את התרבותם.
אפשרות אחרת היא להכין סטארטר של ליטר כמו שעשית עד כה, לאחר סיום הגדילה של השמרים, לשים את הארלנמאייר במקרר ולתת לשמרים לשקוע, למזוג את הנוזל השקוף החוצה ולהוסיף תירוש חדש על גבי משקע השמרים. השמרים יתחילו מחזור גדילה נוסף ותהיה לך כמות גדולה יותר של שמרים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשרות אחרת היא FERMCAP , יאפשר לך להכין  1.5 ליטר סטרטר .  לא משווק בארץ למיטב ידעתי.

 

Location

גליל תחתון מצפה נטופה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2012

אפשר הסבר קצר על החומר הנ"ל איך פועל ממה עשוי וכו'..

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

T-58 הידוע לשמצה על ידך,

אני אישית מאוד אוהב ואם יורשה לי פגוע עמוקות בשבילם :) לאייל בלגי.

בדרך שתיארת ניתן להעריך את מניין השמרים הסופי שיתקבל? 

בכול אופן אם כבר שני תירושים, אעשה זאת בנפרד ואאחדם במיכל תסיסה.

חיפשתי דרך לקצר...

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אולי יותר פשוט להגיש שתי שקיות

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

הלוואי, אין מספיק גם בשתיים, צריך לעשות סטארטר אין מנוס עם הבירה הזאת

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סטרטר של שני ליטר בארבעים נקודות - יכפיל בערך את כמות השמרים
כלומר אם מצליח לך בחבילה אחת פלוס סטרטר - יצליח לך בשתי חבילות במיוחד אם תרטיב כמו שצריך

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

כנראה שלא כתבתי טוב. הדיבור כאן הוא על באץ' כפול. אם כבר בלי סטארטר צריך מינימום ארבע חבילות. העדפה אישית שלי היא סטארטר

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דווקא אין לי דעות קדומות לגבי שמרי T58. הנה תראה מה יש לי כרגע במקרר התסיסה:

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כשהשתמשתי בשמרי T-58 שמתי שקית אחת לבאצ' של בירת בלגי חזקה. לא הייתי זקוק לשתי שקיות

כעת עברתי להתסיס בירות בלגיות רק עם שמרים של שימיי. סטארטר של ליטר עושה את העבודה יופי טופי

If you don't stand for something

You will fall from anything

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

:) אם נתת לו ככה לדרוך לך על הסייזון אני לוקח בחזרה את הנאמר

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מצד שלישי, ביקבקתי את זה לפני יומיים. טעמתי את הבירה שתססה עם T58. לא טעים לי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

שד עדתי@!! צא דיבוק צא... אני אדאג להביא לך T58 ראוי למפגש

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Location

Raanana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

נועם, איך אתה מנקה ומוודא האכן המיכל לאחר התסיסה נקי מכל השאריות?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבקת כלים של מדיח כלים. זה אוכל הכל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Raanana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

תודה, אכן רעיון נחמד לבצע התססה בו זמנית של מספר מיכלים מרובעים במקרר. החשש שלי היה יכולת הניקוי.