טעם לוואי מתכתי

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

הבישול הראשון שלי יצא סביר, אפשר לשתות. גיזוז חסר וגם קצף לא משהו. הבעיה המשמעותית היא טעם לוואי מתכתי שצץ ברקע לאחר הסיומת. נסיון של אמבר אייל מקיט שקיבלתי מתנה מאשתי. הקיט היה מבוסס על לתת נוזלי בתוך קופסאות פלסטיק. לחלוטין לא אטום לא לאור ובטח לא לחמצן. בישלתי בסיר אלומיניום, התירוש לא בא במגע עם שום מתכת אחרת. כל שאר הציוד פלסטי. חייב לציין כי הטעם לוואי היה קיים גם לאחר שהתסיסה הסתיימה, כשבוע לאחר זריעת השמרים. אני חושד בלתת הנוזלי שכנראה שכב לא מעט זמן על המדף עד שהגיע אלי. לא נראה כמו זיהום - שמרתי בקנאות על סניטציה, לא נראה שיש לי עודף ברזל במי הברז של כפר סבא. לא יזיק להסיג את פרופיל הכימי בכל מקרה.

הפשלה היחידה בתהליך הבישול, נפלה טיפת זיעה או שתיים לתוך הסיר לאחר צינון התירוש הרותח. את התירוש לאחר צינון איווררתי 3 פעמים מהסיר לדלי תסיסה וחזרה. עם כמעט OG 1080 הנחתי שאני צריך חמצן בשפע לעבודת שמרים. FG יצא 1012.

אפשר לשתות את הבירה ? מסקנה אחרת מחימצון הלתת ?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Time might mellow it

otherwise RDWHAHB

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

גם לגולדסטאר יש טעם לוואי מתכתי ועדיין זאת ה"בירה" הכי נמכרת בארץ. אולי עלית על משהו P:

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יוליאן,

א. אני חייב להגיד שמקריאת השאלות שלך נראה שעברת היטב על החומר ואתה בהחלט בכיוון הנכון.

ב. אני לא בטוח שבירה של OG 1080 היא הבירה שאני הייתי בוחר כבישול ראשון, אבל ניחה.

ג. אני גם הייתי חושד ברכז. היו גם גרעינים לסטיפינג במתכון זה, או שזה אך ורק רכז נוזלי?

ד. עד כמה שאני יודע אין שום בעיה לבשל בסירי אלומיניום. ממש לא בעיה.

ה. כמה שמרים זרעת ומאיזה זן? על פניו לתירוש בגרביטי כזה דרושה ספירת תאים גבוה מאד.

ו. שיטת האיוורור שלך נראית לי אישית כמסוכנת (ז"א מבחינת חשיפה לזיהומים).

ז. זיעה היא התבלין העיקרי בבירה. אני חושב כל בירה בוטיק מתובלת בזיעה Laughing

 

ח. אני לא הייתי חושש לשתות את הבירה. ביחוד עם היא טעימה לך.

בהצלחה!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

תודה.

היו גם גרעינים ארומטיים מעוכים, אין לי מושג לגבי הסוג, השרייה של כ 30 דקות. טעמתי את גרעינים, ספגו לחות. כשות גולדינגס באריזת וואקום כסופה, די ברור לי שלא נשמר בקירור. השמרים s 05 שקית אחת, כמות התירוש 14 ליטר. הייתי מודע ל OG הגבוה, הכנתי את מרק השמרים מראש עם קצת תירוש לאחר ההרטבה. התסיסה היתה vigorous , נמשכה כשבוע ללא צורך בניענוע של החבית. מה שמעניין הוא שהתסיסה דעכה לבועה פעם ב 40 שניות ואז פסקה לגמרי בבת אחת. הטמפ במרתף שלי הייתה 26 מעלות, מודע שזה גבוהה. חוץ מהטעם לוואי יצאה בירה נחמדה וארומטית, כמעט barley wine.

כנראה אני צריך לא לדאוג, להרגע ולארגן לעצמי בירה ביתית חדשה :-) הנסיון הבא יהיה כבר AG מכוון ל-IPA, הבירה שבגללה התחלתי את כל ההרפתקה 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טמפ' התסיסה הגבוהה יכולה אולי להיות הגורם לטעמי הלוואי.

איפה אתה גר והיכן אתה קונה את חומרי הגלם?

אתה מצוייד לשליטה על טמפ' התסיסה לקראת הבטצ' הבא?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

גר בכפר סבא. הקיט נקנה ע״י אשתי ברוזנר, ארוז ע״י בירדי. את הבץ׳ הבא עוד לא החלטתי לגבי המיקור. סוד היין קרוב אבל אין משלוחים, רשף עושה משלוחים זריזים ונראה לי שיש לו מחזור רציני (ביקרתי במבשלות הנגב שבוע שעבר), לבירדי נראה שיש יותר מבחר.
הזמנתי מ eBay טרמוסטט דיגיטלי, מד טמפרטורה עם גשש, רפרקטומטר.
הפרוייקט הקרוב לבנות מקרר - מתלבט בין מקרר משקאות גבוה לבין מקפיא ארגז. לא רוצה מקרר רגיל עם פריזר.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אישית אני חושב שזה טעם לוואי הנובע מחמצון הבירה, כנרה בשלב שבו התירוש עדיין חם.
תזכר מה עשית ובאיזה שלב החמצון היה יכול חנבטע בכדי להמנע בו בבישול הבא, תציין במחברת מה אתה עושב בכל שלשב בכדי לבצע חקירה לאחור במקרים אחרים

Theres nothing like a good brew