היי,
אני רוצה לבשל באץ' נסיוני (פאמפקין אייל) שיהיה חצי מהכמות שבמתכון.
כדי לעשות את הscaling down הזה צריך פשוט לחלק את כמות החומרים ב-2? או שזה יותר מסובך? המתכון המקורי הוא מתכון extract.
היי,
אני רוצה לבשל באץ' נסיוני (פאמפקין אייל) שיהיה חצי מהכמות שבמתכון.
כדי לעשות את הscaling down הזה צריך פשוט לחלק את כמות החומרים ב-2? או שזה יותר מסובך? המתכון המקורי הוא מתכון extract.
בגדול, אתה צודק. פשוט לחלק את הכמות החומרים והמים ביחס ישר. אם אתה משתמש באחת מתוכנות הבישול(בירסמית, ברומייט) אז ניתן לעשות זאת בלחיצת מקש או שניים. זה לא סיפור כל כך גדול.
על בסיס איזה מתכון אתה רוצה לבשל?
על בסיס המתכון הזה:
http://www.homebrewtalk.com/f76/thunderstruck-pumpkin-ale-ag-extract-versions-26699/
מה שמדאיג אותי עכשיו זה הכמות של התבלינים. במתכון המקורי ל-6 גלונים הוא כתב להשתמש בכפית, ובמתכון של הAG, שהוא 15 גלונים, הוא כתב להשתמש בחצי כף שזה לא פרופורציוני, אז השאלה בכמה להשתמש ל-3 גלונים?
איך שאני מבין את זה, זה עניין של טעם וריח. תכין דלעת בתנור ותראה איך זה יוצא
באופן כללי בענין תבלינים, less is more
שים פחות ממה שאתה חושב. מקסימום תוסיף אח"כ. להיפך יהיה בלתי אפשר.
+1
באיזה דלעת אתה מתכוון להשתמש, המתכון מציין דלעת משומרת. יש כזה בארץ?
ומה לגבי התבלינים, הוא מציין איזו תערובת מוכנה כלשהיא. במה תשתמש?
לא מצאתי בארץ דלעת משומרת אז אני הולך להשתמש בדלעת חיה. ראיתי ב-northern brewer שהם משתמשים בדלעת חיה ואופים אותה לפני בתנור:
http://youtu.be/dTdBV3yvYm8
לגבי התבלינים - הכנתי תערובת לפי המתכון פה:
http://www.food.com/recipe/baking-spice-copycat-pampered-chef-cinnamon-p...
רק החסרתי את הג'ינג'ר כי אני שונא ג'ינג'ר.
עוד רעיון לגבי התבלינים:
מה לגבי "דריי הופ" עם שקיות של תה צ'אי הודי? או אולי בפליים אאוט? זה יכול לעבוד?
לא יודע. בצ'אי יש גם תה, הל ופלפל שחור שאני לא יודע עד כמה מתאימים למתכון הספיציפי הזה. וגם הכמויות שבתוך השקיק לא ידועות.
נראה לי שאני אחלוט רבע כפית מהתערובת שהכנתי ואכניס את המים לsecondary ואז אם אני ארגיש שאין מספיק תבלינים אני אוסיף עוד לפני הביקבוק.
הייתי ממליץ לעשות באץ' רגיל, בלי כל השינויים והמידות המניטוריות ולחלק אותו לשני מיכלי תסיסה שבהם תתבל אחרת.
תוכל להרוויח שלושה דברים:
1- דיוק
2- יותר בירה באותו הזמן
3- אופציה להשוות בין שני הבישולים שתובלו אחרת ולהחליט מי יותר טוב + לקבל דיעות של אחרים
(אפשר להשתמש בשיטה למטרת הבנת מינונים, לאו דווקא על תיבול שונה)
זו השיטה שלי :) כנראה שיש עוד הרבה שיטות אבל זה מה שעובד לי הכי טוב ואני הכי ממליץ לך לעשות את זה...
אגב לגבי הג'יונג'ר, אם לא אוהב- הל בהחלט מהווה תחליף הולם (אם אינני טועה הם מאותה משפחה)
הקטע שאני אף פעם לא טעמתי פאמפקין אייל ואני רוצה להכין את זה כדי לנסות.
יש לבירה הזאת פוטנציאל להיות טעימה כמו שיש לה פוטנציאל לצאת לא טעימה. אם היא תצא לא טעימה תהיה לי בעיה להפטר מ-40 בקבוקים של חצי, אז אני מעדיף לבשל אותה בחצי הכמות כדי לראות איך זה.
טוב,
אתה חייב להגיש אותה ככה:
https://www.google.com/reader/view/?tab=my#stream/feed%2Fhttp%3A%2F%2Ffe...