כן קראתי את פלאמר (האנגלית שלי צולעת לגמרי) ולא הבנתי...
בעצם הפעולה היא להשפריץ מיים חמים (כמה מעלות?) על הגרעינים אחרי המאש, נכון? או שאני מתבלבל?
אם כן, איך עושים את זה בפועל? ומה בכלל המטרה של זה?
אשמח למעט מידע;)
כן קראתי את פלאמר (האנגלית שלי צולעת לגמרי) ולא הבנתי...
בעצם הפעולה היא להשפריץ מיים חמים (כמה מעלות?) על הגרעינים אחרי המאש, נכון? או שאני מתבלבל?
אם כן, איך עושים את זה בפועל? ומה בכלל המטרה של זה?
אשמח למעט מידע;)
הפעולה היא בעצם התזה עדינה של מים בטמפ' 75 מעלות על הדגנים לאחר שלב המאש, ניתן לעשות את זה ידנית (בזהירות) או על ידי ספארג' ארם.
אולי כדאי שתתחיל ללמוד כאן
http://www.youtube.com/watch?v=P7Z_WmA7hP4feature=related
תחפש בyoutube את כל הקומבינציות האפשריות ל
,home brewing beer, mash, sparge, sparge arm, beer brewing, כאלה ותראה את כל מה שאתה יכול. אפשר ללמוד משם הרבה
בלי קשר תצפה גם בBREWING TV, שמה תקבל גם ידע שהוא מעבר לבסיס
ותמיד תוכל לקבל כאן הבהרות בשמחה,
בהצלחה!
תודה רבה!!!
אחרי המאש התירוש מתוק כיוון שהתרחש פירוק עמילנים לסוכרים והגרעינים נמצאים ב"תמיסת סוכר" כביכול.
תפקיד הספארג' הינו בתהליך מעבר התירוש לסיר הבישול, ל"שטוף" ולהוציא מה שיותר סוכר מהגרעינים ובכך לקבל נצילות מבשלה גבוהה.
זה נעשה ע"י התזה של מים חמים על גבי הגרעינים, המים שוטפים וסופגים לתוכם את הסוכרים שעל הגרעינים ומועברים לסיר הבישול,
ככל שה-OG של המאש גבוהה יותר, יעילות המאש ונצילות שספארג יורדת וזאת כיוון שיש גבול לכמה סוכר הספארג יכול לשטוף.
אישית אני עושה FLYSPARGE אך יש שיטות רבות נוספות
רגע, 75 מעלות לא יתן לי סוכרים שלא מתפרקים ? (על ידי השמרים)
או שזו המטרה?...
אין השפעה על המרת העמילנים בשלב זה, שים לב לא להתבלבל עם המאש
כל מהות הטמפרטורה היא לסייע לסוכרים "להישטף" החוצה בצורה יותר יעילה בכך שממיסה אותם...
אגב נדמה לי שאפשר עד 80C אבל לא מעלה אחת יותר משום שמעבר לכך תמצה גם טעמי לוואי מרים מקליפת הדגן
הבנתי;)
תודה רבה;)
בקרוב בישול all grain;)
רצוי לא לעבור את ה 76
מאמר מביר סמיט על ספארג', שיטות ספארג' וכמובן ספארג' טמפ'... מעניין מאוד!
מסתבר שאפשר גם במים קרים
http://braukaiser.com/blog/blog/2009/05/12/cold-water-sparging/