אז מה זה בעצם ספרג׳ ?

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2012

כן קראתי את פלאמר (האנגלית שלי צולעת לגמרי) ולא הבנתי...

בעצם הפעולה היא להשפריץ מיים חמים (כמה מעלות?) על הגרעינים אחרי המאש, נכון? או שאני מתבלבל?

אם כן, איך עושים את זה בפועל? ומה בכלל המטרה של זה?

אשמח למעט מידע;)

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

הפעולה היא בעצם התזה עדינה של מים בטמפ' 75 מעלות על הדגנים לאחר שלב המאש, ניתן לעשות את זה ידנית (בזהירות) או על ידי ספארג' ארם.
אולי כדאי שתתחיל ללמוד כאן

http://www.youtube.com/watch?v=P7Z_WmA7hP4feature=related

תחפש בyoutube את כל הקומבינציות האפשריות ל
,home brewing beer, mash, sparge, sparge arm, beer brewing, כאלה ותראה את כל מה שאתה יכול. אפשר ללמוד משם הרבה
בלי קשר תצפה גם בBREWING TV, שמה תקבל גם ידע שהוא מעבר לבסיס
ותמיד תוכל לקבל כאן הבהרות בשמחה,
בהצלחה!

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2012

תודה רבה!!!

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אחרי המאש התירוש מתוק כיוון שהתרחש פירוק עמילנים לסוכרים והגרעינים נמצאים ב"תמיסת סוכר" כביכול.
תפקיד הספארג' הינו בתהליך מעבר התירוש לסיר הבישול, ל"שטוף" ולהוציא מה שיותר סוכר מהגרעינים ובכך לקבל נצילות מבשלה גבוהה.
זה נעשה ע"י התזה של מים חמים על גבי הגרעינים, המים שוטפים וסופגים לתוכם את הסוכרים שעל הגרעינים ומועברים לסיר הבישול,
ככל שה-OG של המאש גבוהה יותר, יעילות המאש ונצילות שספארג יורדת וזאת כיוון שיש גבול לכמה סוכר הספארג יכול לשטוף.
אישית אני עושה FLYSPARGE אך יש שיטות רבות נוספות

Theres nothing like a good brew

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2012

רגע, 75 מעלות לא יתן לי סוכרים שלא מתפרקים ? (על ידי השמרים) 

או שזו המטרה?...

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אין השפעה על המרת העמילנים בשלב זה, שים לב לא להתבלבל עם המאש

כל מהות הטמפרטורה היא לסייע לסוכרים "להישטף" החוצה בצורה יותר יעילה בכך שממיסה אותם...

אגב נדמה לי שאפשר עד 80C אבל לא מעלה אחת יותר משום שמעבר לכך תמצה גם טעמי לוואי מרים מקליפת הדגן

 

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2012

הבנתי;) 

תודה רבה;) 

בקרוב בישול all grain;)

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

רצוי לא לעבור את ה 76

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

מאמר מביר סמיט על ספארג', שיטות ספארג' וכמובן ספארג' טמפ'... מעניין מאוד!

http://beersmith.com/batch-sparging/

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מסתבר שאפשר גם במים קרים
http://braukaiser.com/blog/blog/2009/05/12/cold-water-sparging/