אני מחפש כבר זמן מה את ההגדרה של המס על הבירה ומוצא רק דברים שלא כל כך עונים לי על השאלה,
אולי משהו כאן יודע?
באיזה שלב בין חומרי הגלם לשתיית הבירה בפאב\בבית גובה המדינה את המס?
כשזה יוצא ממבשלה? שזה עובר אצל המפיץ? שהקופה רושמת ללמי ששותה?
אני מחפש כבר זמן מה את ההגדרה של המס על הבירה ומוצא רק דברים שלא כל כך עונים לי על השאלה,
אולי משהו כאן יודע?
באיזה שלב בין חומרי הגלם לשתיית הבירה בפאב\בבית גובה המדינה את המס?
כשזה יוצא ממבשלה? שזה עובר אצל המפיץ? שהקופה רושמת ללמי ששותה?
המס הוא על ייצור בירה והוא נגבה במועד יציאת הבירה מהמפעל המייצר. 4.19 ש"ח על כל ליטר בירה.
מן הסתם המס מגולם במחיר של היצרן לחברת ההפצה או לנקודת המכירה והוא הולך וצובר נפח עד שהוא מגיע לתמחור לצרכן הסופי.
זה אומר שפאב שקונה בירה ב5.19 לליטר מטמפו משלם 4.19 למדינה, ושקל 1 על הבירה?
והאם זה אומר שברופאב מדלג על המס הזה?
או שהו משלם אותו כשהו מדווח על הייצור שלו? האם הוא מדווח על כמות האלכוהול שייצר?
4.19 ש"ח לליטר, לא לבקבוק.
לפחות ברמה העקרונית ברופאב לא מדלג על המס הזה כי הוא מס על עצם הייצור
אין דיווח על רמת האלכוהול מעבר לחובה לציין זאת על התוית. בניגול לספירטים, בהם המס תלוי באחוז האלכוהול במשקה, בבירה אין דיפרנציאציה לפי רמת אלכוהול.