שמרי Kasteel

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

אחרי שקראתי והפנמתי את הנושא אודות איסוף שמרים, ניסיתי והצלחתי לאסוף שמרים מבקבוק 750 מ"ל של Kasteel Donker (או Bruin, תלוי באיזה צד של בלגיה אתה נמצא).
הבעיה היחידה היא שגם אחרי בדיקה מאוד ארוכה לא ידוע לי אם השמרים שבהם משתמשים בתסיסה הראשונה הם אותם שמרים שבהם משתמשים בשביל התסיסה השנייה בבקבוק.
אני כבר הרבה זמן חושב להשתמש בהם בשביל להכין Quad, אבל אני חושש שזה לא יניב תוצאות רצויות, שלא לדבר יהרוס לי לגמרי את כל הבאץ'.
האם שווה לנסות או שעדיף להשתמש בשמרים נוזליים אחרים?

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אולי כדאי לך לחלק את הבאץ'? ככה לא תסכן הכול.

מצטער לא מצאתי מידע שיוכל להועיל לך על השמרים שהם משתמשים בבקבוק...

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

באמת חשבתי לעשות את זה, אבל אז אני צריך לבחור בשמרים אחרים.
יש כמה וכמה אופציות, הכי טוב שמצאתי זה Wyeast 1388.
ושמעתי גם המלצות על Wyeast 3822 ו-3538 Wyeast, אבל לא ניתן להשיג אף אחד מהם בארץ.

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אני מאמין שאתה יכול למצוא כאן בפורום אנשים עם שמרים נוזליים בבית. אבל בספק שתמצא את הספציפיים שכתבת, הרי יש עשרות.
בכול אופן למה שלא תשתמש ב-T58 היבשים? תופס גם לקוודרופל.
סטרטר טוב והסתדרת...

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא